Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Metapediát, kuruc. Info-t...

Metapediát, kuruc. Info-t miért nem tiltják be?

Figyelt kérdés

2012. szept. 5. 20:43
1 2 3 4 5 6
 21/57 zolizoli70 válasza:
71%
Hitlert se tiltották be annak idején. Volt is eredménye. Ez van. A szólásszabadságnak az az ára, hogy mindenki formálhat véleményt. Vagy esetleg titsák be? De akkor tiltsák be azokat is, akiknek ellenkező a véleménye. Így lenne igazságos.
2012. szept. 9. 09:46
 22/57 retrojedi ***** válasza:
100%

A kérdező gondolom nagy liberálisnak hiszi magát - de mint általában, az ő szabadelvűsége is csak addig terjed, amíg azok beszélhetnek akik az ő véleményét mondják. Ha nem tetszik, ne nézd, ezzel is szavazol (kisebb lesz a reklámbevételük). Én azt se nagyon értem, hogy Magyarországon mért lehet külföldi tulajdonban TV-csatorna, miközben a 20%-os népszerűségű Jobbik szavazótáborának joga még egy digitális kábeles kis adóhoz sem. Tény, hogy most sincs sajtószabadság, és ezt sokan még kisebbíteni akarják. Haj, de jó is lenne ha a nemzetközi bankmaffia mindenféle kritika nélkül vihetné csődbe az egész világot... Ha az emberek VV Akárki dolgain kívül nem tudnak semmiről, az állam vezetőit pedig Brüsszelből jelölik ki, akkor lenne minden tökéletes, ugye?

Egyébként a Metapédia és a Kuruc.infó is egyfajta 'patch', kiegészítő, amire azért nem építenék világképet, de néha oda kell nézni, hogy adott speciális dolgokról információt találj. Pl. a 'Prágai holokauszt' néven ismert 1945-ös csehek által elkövetett tömeggyilkosság a normál Wikipédiában nem létezik, de a Metapédián van róla szó. Persze ezek a nemszeretem dolgok az ún. 'titkos történelem' részei.

De ha ez megnyugtat, van olyan téma, amiben a teljes média, beleértve a Kuruc.infó-t is, egy oldalon sorakozik fel. Például a szír polgárháború kapcsán mindenki sunnyogva a diktátor pártját fogja, a felkelőkről jó szót magyar nyelvű oldalon nem olvashatsz. Ez azért sejteti, hogy valahol Kurucék, illetve a radikális portálok is benne vannak a nagy játékban.

2012. szept. 9. 14:10
 23/57 bumbi02 ***** válasza:
36%

A postoloprty-i mészárlás fent van wikipédián, egyszerűen csak senki nem fordította le a magyar wikipédiára. De mind az angol nyelvű, mind a német nyelvű wikipédián fent van. Mielőtt keresztül-kasul szidjuk az oldalt. És valljuk be, metapédiáról jóval több dolog hiányzik, mint a wikipédiáról. Például a tárgyilagosság. Nem értem egy lexikon hogyan lehet nemzeti érzelmű, és már a kezdőlapján is azzal kezd: Zsidók a 2012-es olimpián nem nagyon voltak, Izrael egyetlen érmet sem szerzett, a magyarul beszélő zsidó újságírók ellenben megint kitettek magukért az olimpia idején. Feltűnően fájtak nekik a magyar sikerek és az általuk magyarkodásnak csúfolt nemzeti büszkeség, ezért pofátlan módon gyalázták a gazdanépet, és degradálták a magyarok teljesítményét.

Ez hol lexikon? Ez nem lexikon.

2012. szept. 9. 14:22
 24/57 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi erővel a fél internetet be lehetne tiltani.

Szólásszabadság: Amerikában ez szent és sérthetetlen, és a szerver ott van. Pedig a kormány keményen lobbizik, de hiába.

Csak nálunk akar mindenki mindent betiltani, mint egy diktatúrában, ahol félnek, hogy jaj, mi van, ha valaki esetleg mást gondol, mint én, esetleg másra szavaz, mint aki szerintem jó, és akkor vége a teljhatalomnak.

2012. szept. 9. 15:43
 25/57 Tom Benko ***** válasza:
76%
Nem kell betiltani, sőt. NYugodtan mondhassák el a véleményüket, mint mindenki más egy normális, liberális világban. És ha majd az intelligencia is meglesz, akkor ezek az oldalak látogatottság hiányában elsorvadnak. Tulajdonképpen fokmérői a magyar társadalom szellemi színvonalának.
2012. szept. 10. 13:29
 26/57 retrojedi ***** válasza:
31%

@bumbi02: Az angol és német wikin csak Postoloprty (Postelberg) városról van cikk (legalábbis amit találtam), azon belül szentelnek egy rövid szakaszt a mészárlásra. Egyébként a 'Prágai holokauszt' nem ez, hanem mikor 1945. május 9. tájékán a szovjet csapatok prágai bevonulásakor a város teljes német nyelvű lakosságát kiirtották egy mega-pogrom keretében. Feltéve, hogy Prágának (amely milliós nagyságrendű város) legalább 5%-a volt német nyelvű, prágai menekültek pedig a háború után alig voltak, sejthető a legalább 50 ezres áldozati szám. Ebben ráadásul lehettek még a deportálást elkerült kikeresztelkedett fél-, illetve negyed zsidók is, akik németes névvel rendelkeztek. De ez az egész tabu téma, mert nem vetne jó fényt a 'győztes' cseh nemzetre. Mellesleg a Metapédiás cikk is csapnivaló, csak bemásolták a kevés túlélő egyikének beszámolóját.

És persze nem a rendes Wikit akartam szidni, én is írtam már bele sok helyen, de bizonyos vitatott témákat egyszerűen lehetetlen ott rendesen kitárgyalni (a szerkesztői háborút ugye nem szeressük). A Metapédia pedig voltaképp egy szakosított/tematikus lexikon, teljesen értelmetlen versengést várni tőle a Wikipédiával. Ez olyan, mintha lenne egy tematikus wiki mondjuk számítástechnikai dolgokra, és valaki abba kötne bele, hogy miért nem találni benne részletes leírást a növénytermesztésről :-) Lényeg, hogy amíg bármi plusz infót is tartalmaz egy oldal, addig van létjogosultsága. De tényleg lehetne lexikonszerűbb, az igaz. Bár lehet hogy a számteches wiki címlapján is előfordulhatnának ezzel kapcsolatos események, felhívások, stb. Mintha a Linuxos wikiknél láttam volna ilyet.

2012. szept. 10. 18:11
 27/57 anonim ***** válasza:
64%
majd ha kertész imrét meg a zsindexet is betiltják... ha az rtl klub meg az atv működhet, akkor a kuruc mondjuk miért ne működhetne? mindkettő szélsőséges a másik szemében. ha meg nem tetszenek ezek az oldalak, informálódj a rendkívül hiteles és rendkívül magyar kézben lévő rtl, tv2 híradókból.
2012. szept. 10. 20:29
 28/57 anonim ***** válasza:
37%
ja és a vicc az benne, hogy tényleg nem működhet! csak hogy lásd kinél van a hatalom... amerikai szerverekről futnak ezek az oldalak, nincs beleszólásuk az itthoni bibsiknek.
2012. szept. 10. 20:33
 29/57 anonim ***** válasza:
82%

"A kérdező gondolom nagy liberálisnak hiszi magát - de mint általában, az ő szabadelvűsége is csak addig terjed, amíg azok beszélhetnek akik az ő véleményét mondják."

tökéletes igazság :)

2012. szept. 10. 20:36
 30/57 bumbi02 ***** válasza:
20%
Az egy dolog ha egy lexikon adott témákkal foglalkozik csak. De az már nem lexikon, ha elfogult. A lexikon tárgyilagos. A metapédia meg olyan szinten fröcsög nagyjából, mint itt sokan.
2012. szept. 10. 20:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!