Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Te is azonnal kivégeztetnél...

Te is azonnal kivégeztetnél egy kutyát ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

[link]

Egyrészt, gyilkossági kísérletet hajtottak végre ember ellen.

Másrészt a vér íze után miért ne ismétlődhetne meg az eset?

Nem értem mit kell vizsgálni a három rotit. Golyót vagy injekciót nekik, azt kész. Ha teszem azt egy betörőt kaptak volna szét, az más eset lenne egy fokkal, de egy járókelő/postás esetében ugyanígy ítélkezek.

A szülők meg természetesen felelősek, de most az mire jó, ha pénz/fegyház büntetést kapnak.

2012. aug. 15. 19:01
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

Mint ahogyan gyerek sem, úgy háziállat sem való mindenkinek.

Aki meg kifejezetten harci kutyának neveli a kutyáját, komolyabban kéne s*ggberúgni, mert nem a kutya kéri arra az embert, hogy nevelje idegbetegnek.

2012. aug. 15. 22:21
 22/33 anonim ***** válasza:
100%
Az meg alap, hogy kisgyereket nem hagyunk felügyelet nélkül (és egy 9 éves gyerek még javában felügyeletet igényel)!
2012. aug. 15. 22:23
 23/33 anonim ***** válasza:
92%
Egyértelműen a kutya gazdái a hibásak!
2012. aug. 15. 22:24
 24/33 anonim ***** válasza:
24%

Ha olyan a kutya tulajdonsága, semit nem tehtsz vele. Nekünk van olyan kutyánk, ami csak apámat emg anyámat bírja, öcsémet meg engem meg is harapna. Engem meg is harapott, azóta is ott a nyoma, de persze én voltam a hibás. Azóta sz-rok rájuk. Pedig előtte még meg is tudtam fogni. És a kutya végig kint volt, a többi kutya tök normális, de ez ha nem tacskó lenne, hanem pl dobberman, már nem írnék itt. Szóval szerintem az összes ilyen hü.lye kutyát kikéne irtani. Volt olyan kutyám, akit 3 évesen kihúztam a nyelvét, elaludtam rajta, lovagoltam rajta. És eszébe nem jutott morogni. Soha nem bántott volna, soha nem nézett rám rosszul. De ha egy idegen a közelembe jött, akkor azt lemorogta, megharapta. Részegeket, cigányokat különösen nem tűrte. Egy évesen kaptam. És amerikai stadfortshire terrier volt. Szóval van olyan kutya, amelyik alapból hü.lye, amelyik normális, és egy hülye kutyát nevelhetsz akárhogy, nem lez belőle egy teljesen normális kutya!

Amelyik agresszív, azt irtani kell. Ennyi! 100 kutya se ér fel egy ember életével! De 10000000000 sem!

2012. aug. 15. 22:35
 25/33 anonim ***** válasza:
59%
Az előttem író fiatal kora ellenére nagyon jól látja ennek a kutya kérdésnek a lényegét.Vannak nevelhetetlen agresszív kutyák,és aki azt mondja hogy a gazdát kellene elaltatni az nem normális! én is szeretem az állatokat de ha választani kellene egy családtagom és egy kutya között akkor az nemlehet kétséges hogy a családtagom választanám őt szeretném magam mellett tudni mindenképpen. aki ezt nem így látja az beteg, annak orvos kell. Ott van a hiba a kutyák megítélésénél hogy minden kutyát egykalap alá vesznek holott a kutyáknál is hasonló a helyzet mint az emberi társadalomban, vannak totál nyugodt emberek aztán vannak átlagosak vannak agresszívak vannak idegbetegek és vannak akár gyilkosok is, na ez a kutyáknál is hasonlóan van, Elmondok egy esetet ami velem történt meg.Volt egy 12 éves szuka Dobermanom és mivel már nemvolt fiatal szereztem egy kan doberman kölyköt, sokat voltak együtt de már a kezdetekkor is látható volt hogy a kölyök akaratos és ahogy kezdett erősödni egyre erőszakosabban kezdett viselkedni, ezért egyre kevesebbet engedtem egymáshoz közel őket. A fiatal életerős kan viselkedésén egyértelműen látszott hogy ő falkavezérnek tekinti magát és ebbéli mivoltában még rám is rám mordult ezt próbáltam szépszóval megváltoztatni nála de nemvolt hatása ezért ezek után ezt egy egy jólirányzott pofonnal helyre is tettem rögtön nála, ezt tudomásul vette és egy idő után el is fogadta látszólag, de a szuka fölött továbbra is uralkodot, egy alkalomal aztán meg is támadta totális hatalmi harc tört ki köztük és ennek során meg is ölte a szukát. Olyan agresszívan támadta hogy semmilyen eszközzel nemtudtam megakadályozni. és ezek után velem szemben is agresszívabbá vált és már a fizikai fenyítés sem tudta helyre billenteni igazán, ennek az lett a vége hogy a család többi tagjával is így viselkedett és egyre vadabban támadta az általa gyengének vélt családtagokat, sajnos nem maradt más megoldás el kellett altatni mert látható volt hogy ennek tragédia lesz a vége. Nos ha valaki nem ért a kutyákhoz nem biztos hogy észreveszi ezeket a jeleket és ez akár végzetes is lehet. Én sem hagynám magára a gyereket egy akármilyen kutyával sem! Ha egy kutya oly mértékben támad emberre hogy annak a halálát okozza azt a kutyát el kell altatni mert nincs rá semmilyen garancia hogy nem ismétlődik meg egy ilyen tragédia! Ez azt hiszem hogy evidens minden normális ember számára hogy az ember élete a legfontosabb.
2012. aug. 16. 07:42
 26/33 A kérdező kommentje:

Jó olvasni, hogy vannak, akik egyet értenek velem. Akik meg reflexből leidiótáztak, meg a szülök elaltatását követelik, hát azokra nem tudok mit mondani.

Nekem is van egy német-juhászom, nagyon bírom, nagyon kedves állat, de egy ilyet nem bocsájtanék meg neki.

Amúgy meg valóban, jogilag ne vonjuk már azonos szintre a kutyát és az embert, ez eléggé abszurd. Büntetjük (nem nagyon) az állatkínzást, ami az állatok jogait védi, ugyanúgy következménye is lehet egy állat cselekedetének. Nem igazán érdekel, hogy az állat nem látja úgy át a dolgokat, mint mi.

2012. aug. 16. 10:38
 27/33 anonim ***** válasza:
75%

A kutyát nevelni kell!!!!

A gazda felelőssége hogy erre időt fordít vagy sem! A legtöbben alapvetőnek tekintik hogy a kutya a tulajdonuk és azt teszi amire ők gondolnak hogy tennie kell! Megvan a saját elképzelésük hogy milyennek kell a kutya személyiségének lennie és nem tudják elképzelni hogy ŐK(!!) vagyis a GAZDA rosszul nevelheti a kutyát!!

A 24-es és 25-ös kommentelő tökéletes példa erre!

24-esnél láthatóan nem nevelték meg a kutyát, nem is tudták hogy kéne és ezért "elfogadták" hogy a kutya az egyiket megharapja míg a másikat nem!!

25-ös pedig annak a példája hogy mennyien nem értik a kutya viselkedését, nevelését!

A kutyát verésel nem lehet nevelni!! és a kutyáknál NINCSEN méretbeli megkülönböztetés ha falkavezérségről van szó!

Egy pici tacskó lehet a falkavezére 4-5 hatalmas dobbermannak vagy boxernek!

És ha egy gazdának a két kutyája egymásnak esik, az egyik széttépi a másikat ott a gazda akkorát hibázott hogy örökre eltiltanám mindenféle kutyatartástól!!! Nem is értem hogy miért tartott két kutyát ha láthatóan egyet sem volt képes!!

A legtöbben a kutyát úgy tekintik mint egy tengerimalacot amit etetni kell aztán kész...

Miközben a kutyanevelés inkább a gyerekneveléshez hasonlít! Ha hagyjuk elkanászodni és kaján meg verésen kívül csak elvárjuk hogy úgy cselekedjen ahogy mi elgondoljuk akkor annak tragédia lesz a vége... A mi szocializációnk természetesen más így más problémák lesznek!

A kutyánál az hogy más kutyákra támad, fegyelmezetlen és akár a mi családunkban is kárt tehet...

Én a 25-ös hozzászólótól örökre elvennék minden állattartási jogot!

Bár ha van esze akkor soha többé nem tart állatot...

2012. aug. 16. 11:02
 28/33 anonim ***** válasza:
77%

Egyetértek hogy a kutyát nevelni kel!

Bár szerintem is van a kutyának személyisége de aki családi kutyát akar és nem akar bajlódni a neveléssel az tartson golden retrivert.

Aki erősebb kutyát tart az fogadja el hogy nevelnie kell! És it nem a szép szóval való megbeszélést értem! A kutya nem ért emberi nyelven de nagyon jól igyekszik olvasni a kisebb jelzésekből!

Kiakasztó mikor emberek tíz perceken át képesek beszélni egy kutyának és igyekeznek elmagyarázni nekik mit tehet és mit nem!

Akik meg verik a kutyát jobb ha tudják hogy tanulmányok szerint kb 8-9-szeresére növelik az esélyét hogy az a kutya agresszív lépést tesz!

Magyarán a 25-ös válaszoló a megdumálós majd a megverős tetteivel 100%-ban felelős azért ami történt!

Nem hiszem hogy elfogadja majd ezt a tényt de ez akkor is így van!

2012. aug. 16. 11:20
 29/33 anonim ***** válasza:
41%
El kell altatni. Az ember sokkal fontosabb mint egy kutya. Kíváncsi lennék akkor is így visítoznának az állatvédők ha valamelyik hozzátartózójukkal történik ez.
2012. aug. 16. 12:25
 30/33 anonim ***** válasza:
36%
Miért van, hogy aki art mondja, hogy el kell altatni a kutyát kap 30%-ot, aki szerint a gazdát meg 70%-ot? Tehát a szvazók 70%-a szerint többet ér egy kutya egy embernél? Tényleg ilyen h.lye társadalomban élünk? Abból a kutyából én már semmi jót nem nézek ki. Ha embert öl, akkor nem tudod, mikor öli a következőt. Lehet, hogy te sétálsz az utcán, és a nyakadnak esik. Vagy a gyereked. Vagy én, vagy bárki. Ha szerinted a kutya többet ér, akkor eléggé nagy gondok lehetnek a fejedben! Térjetek már észhez!
2012. aug. 16. 20:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!