Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tehetek ebben a helyzetben...

Mit tehetek ebben a helyzetben? Van jogom elállni?

Figyelt kérdés
Felhívott engem tavaly szeptember felé egy marketing cég elmondta mivel foglalkoznak. Folyamatosan mindenre csak igenekkel váálaszoltam. Nagyon unalmas volt ezért már kínomba csak igeneztem.Tottál nem figyeltem.Aztán jött egy kérdés: megköti a szerződést? Igen. Ezzel válaszoltam. Aztán lerakta,én egyből visszahívtam hogy mégseeem félreértettük egymást. Nem voltak elérhetők. Rá egy hét múlva hívtak hogy követelnek 50ezer ft-ot mert szóban szerződést kötöttem.Nem akármilyen hangnemben.... hangfelvétel készült. Mit tehetek ilyenkor?
2012. ápr. 10. 17:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Mivel nem derül ki, hogy mi a szerződés tartalma, ezért nincs mit mondani. Távollevők között kötött szerződésnél van 8 nap elállás, de nem minden típusú szerződésre.

Amúgy meg szeptember vége óta mi történt?

2012. ápr. 10. 17:20
 2/14 anonim ***** válasza:
Ne hülyéskedj már,ezzel nem is kell foglalkozni.Csalók voltak akik így próbálkoznak pénzhez jutni.De ezzel szemben nem ártana a telefonszámmal együtt a rendőrségen bejelenteni,hogy ez és ez történt,mert lehet már van egy pár szerencsétlen károsult aki kifizette, amit nem kellett volna.Persze ha van szám,amin hívtak.Ha ismét próbálkoznak tedd le a telefont,vagy fenyegesd meg őket a rendőrséggel, hidd el békén fognak hagyni.
2012. ápr. 10. 17:21
 3/14 anonim ***** válasza:
Azt teheted, hogy lekakilod. :)
2012. ápr. 10. 17:21
 4/14 A kérdező kommentje:

Érdekes mert egyszer van számuk egyszer nem...Többször volt rejtett szám meg 30-as...

Szeptember óta kb 5-6x hívtak és ugyanaz volt a szöveg hogy behajtók meg meg akarják ezt oldani házon belül stb...

2012. ápr. 10. 17:28
 5/14 anonim ***** válasza:
13%
Szóbeli szerződés? Hahaha. Olyan nincs.
2012. ápr. 10. 17:38
 6/14 anonim ***** válasza:
Jelentsd fel őket zaklatásért,a számot vidd be a rendőrségre,hátha letudják nyomozni kié.
2012. ápr. 10. 17:45
 7/14 anonim ***** válasza:

Első:

A kérdező semmit nem írt alá.A "szerződés"telefonon köttetett,ami eleve érvénytelen a jog szerint.Ahhoz,hogy egy szerződés érvénybe lépjen, mindkét félnek az aláírása szükséges.

Kérdező:Ne foglalkozz ezzel,ezek csalók.De miről volt szó a telefonban,mit árultak?Most már kiváncsi lennék én is.

2012. ápr. 10. 17:50
 8/14 anonim ***** válasza:
95%

"Szóbeli szerződés? Hahaha. Olyan nincs."

Ptk. 216. § (1) Szerződést jogszabály ellenkező rendelkezése hiányában akár szóban, akár írásban lehet kötni. A szerződési akaratot ráutaló magatartással is kifejezésre lehet juttatni.

2012. ápr. 10. 17:55
 9/14 anonim ***** válasza:
0%
Igen,de ezt követően írásban kell foglalni,amit a szerződő feleknek egyöntetűen alá kell írni.A szerződés akkor lép életbe,ha ez megtörténik.
2012. ápr. 10. 17:57
 10/14 A kérdező kommentje:

Azt akarták hogy a cégemet hirdessék egy újságban....50 ezerért....Véletlen mondtam rá igent...Persze utánna nem értem el őket....7 nap múlva meg ők hívtak hogy mostmár adóhatóság meg blaa bla.....El lesznek küldve a fenébe.

Amm meg a szó elszáll az írás megmarad alapon mondom hogy írásba ha adtam volna h IGEN megrendelem ezt a szolgáltatást akkor jogos lenne. De így nem.

Egyetértetek velem?

2012. ápr. 10. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!