Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit lehet tenni ebben a...

Mit lehet tenni ebben a helyzetben? És a megrendült bizalmammal?

Figyelt kérdés

Örököltünk többen egy házat. Ezt eladtuk, méghozzá úgy, hogy a vevő az ügyvédnél helyezte letétbe a pénzt, az volt megbeszélve, hogy először abból kifizetjük a mindenféle költségeket, elmaradásokat, ügyvédi díjat, aztán a maradékon osztozunk. Ez tűnt a legegyszerűbbnek.

Nos az ügyvéd elkártyázta a pénzt, aztán elvált a feleségétől és mindent ráíratott, és végül bevonult egy szanatóriumba fél évre, hogy "leszoktassák a szerencsejátékról". Onnan megírta ezt ímélben, és hogy fél évig ne is keressük őt, meg amúgy sem beszámítható. (Egy nagy frászt nem, ha ilyen szépen meg tudta fogalmazni.)

Most ilyenkor mit lehet tenni? A rokonok fel akarnak fogadni egy másik ügyvédet, állítólag ő ír egy fizetési meghagyást, fizetünk neki 50 ezret, és megkapjuk a pénzt. De szerintem ez is lehúzás, mert oké, megírja a fizetési meghagyást, aztán visszadobják, hogy nincs miből behajtani (mivel ugye nincs a nevén semmi). Szóval ez is csak arra jó, hogy még kiszedjenek pénzt a zsebünkből. Őszintén szólva már nem is akarok ügyvédet, mert kettőből kettő ilyen gerinctelen... nem kísérleteznék egy harmadikkal.

A rokonok szerint paranoiás vagyok, és persze akadályozom a pénzhez jutásukat.

Ilyenkor mégis mit lehet tenni?? Komolyan nem gondoltam volna, hogy ilyen előfordulhat a szappanoperákon kívül. Hova forduljunk? Kamara? Bíróság? Szeretnénk megkapni a pénzünket, és őszintén szólva szeretném az ügyvédet eltiltani a tevékenységétől egy életre.

2011. okt. 12. 10:24
 1/2 anonim ***** válasza:

fizetési meghagyáshoz nem kell ügyvéd, besétáltok a jegyzőhöz és elindítjátok...ennek van egy díja...viszont a kártyás barátotok vissza fogja utasítani és polgári per lesz - szóval ügyvéddel jobban járnátok

az, hogy mindent átíratott a feleség nevére meg fedezetelvonás és bűncselekmény, úgyhogy lesz miből behajtani

2011. okt. 12. 10:41
 2/2 anonim ***** válasza:

Én az Ügyvédi Kamaránál is érdeklődnék. Az ilyen visszaéléseket ők sem nézik jó szemmel.

Továbbá tegyetek feljelentést!

2011. okt. 12. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!