Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ki lehet rakni a házból...

Ki lehet rakni a házból valakit, ha nem ő a tulajdonos, de oda van bejelentve? Valaki volt már ilyen helyzetben? Ha igen, akkor hogyan alakult?

Figyelt kérdés

A férjem testvére és anyósom a mai napig együtt laknak egy házban, ami régen a családi házuk volt. Ez ma már a férjem nevére került és anyósom a haszonélvező. A sógorom alkoholista, nem dolgozik, néha ellopja az anyja ékszereit, vagy erőszakkal elveszi a pénzét stb. Anyósom nem akarja feljelenteni, mert sajnálja, viszont nekünk állandóan panaszkodik, hogy már nem bírja tovább és rettegésben él.

Ki lehet rakni a házból a sógoromat, ha hivatalosan be van oda jelentkezve, de nem ő a tulajdonos? A férjem is kirakhatja (tulajdonosként), vagy csak anyósom (mivel haszonélvezeti joga van és ő lakik ott)?

2011. dec. 11. 00:35
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
43%
Családi kapcsolatok esetén nem tudom mit lehet tenni. De nem olyan régen hallottam a televízióban,hogy sokszor előfordul olyan,hogy az albérlő közüzemi tartozást halmoz fel és nem fizet lakbért,de a lakás tulajdonosa mégse tudja kitenni a lakásból. Szerintem ilyen esetben nektek se lesz könnyű dolgotok sajnos :(
2011. dec. 11. 00:39
 2/23 anonim ***** válasza:
56%
Kényszerkijelentéssel simán ki lehet de nyilván úgy is vissza menne pár férfi rokkonak az anyóssal kéne maradni egy ideig.
2011. dec. 11. 00:40
 3/23 anonim ***** válasza:
58%
Ha valakinek van haszonélvezete a lakasra, annak az utasítását köteles mindenki követni. Ezért szoktak venni haszonélvezeti jogot is egy lakásra.
2011. dec. 11. 00:50
 4/23 anonim ***** válasza:
33%
Afölött meg a tulajdonosnak van hatalma, hogy ki van bejelentve alakásába. Szoval tudtommal megvonhatja a bejelentettségi jogot. El kell menni az önkormanyzathoz a tulajdont igazolo papirokkal, es ugy lehet tenni valamit ezugyben - marmint hogy ne legyen oda bejelentkezve.
2011. dec. 11. 00:52
 5/23 A kérdező kommentje:
Ezek szerint csak anyósom kérésére lehetne eltávolítani? Igaz, régebben hallottam ilyesmit, hogy a haszonélvezeti jog szinte erősebb, mint a tulajdonjog :(
2011. dec. 11. 00:54
 6/23 anonim ***** válasza:
46%

Igen, erősebb.

De azt, hoyg be legyen jelentve, a tulaj is elintezheti.

Meg nem tudom, mennyit nyom a latban, hogy rettegésben tartja az anyját. Végulis nincs tartasra kotelezve anyukad, felnott egyedulallo az ember, ugye?

2011. dec. 11. 00:58
 7/23 anonim ***** válasza:
44%

X anyukad - anyukája.

Bocsi.

2011. dec. 11. 00:58
 8/23 anonim ***** válasza:
67%
B.sszus,azért miért kell lepontozni valakit,mert leírja mit látott a televízióban? Amúgy igen,a haszonélvezeti jog erősebb,mint a tulajdon jog. Pontozzatok le, de nekem van olyan birka ismerősöm,aki az élettársára íratta a haszonélvezetet. A kapcsolatnak vége lett,de a nő egyszerűen nem tudja sehogy kirakni a férfit.- igen,tudom aki hülye,megérdemli.
2011. dec. 11. 00:59
 9/23 A kérdező kommentje:
Anyós 68, a fia 44 év körüli. Felnőtt, elvált férfi. Nincs semmilyen tartási kötelezettség.
2011. dec. 11. 01:03
 10/23 A kérdező kommentje:
A lepontozással ne foglalkozzatok, valaki régóta ezzel szórakozik más kérdéseknél is.
2011. dec. 11. 01:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!