Mit csináljak ebben a nehéz helyzetben? (bővebben lent)
Páromnak meghalt az egyik nagyszülője. Nagyon szerettem, saját nagyszülőmként tekintettem őt, így jobban fáj az elvesztése is. A héten lesz a temetés és már azon gondolkozom, hogy mit tegyek. A részvétem őszinte, együtt érzek mindenkivel és jómagam is gyászolok. De nem tudom, hogy nyilvánítsak-e részvétet a többi hozzátartozónak (akiket ismerek is - családtagok) vagy ne. Sokan nem szeretik a temetésen lévő részvétnyilvánítást. Vagy még a temetés előtt részvétet nyilvánítsak? Nem tudom, hogy miként cselekedjek.
Kérlek, ne támadjatok - arra abszolút nincs szükségem!
Csak normális, megértő válaszokat várok, mitévő legyek! Nagyon köszönöm!
Nem tudom milyen kapcsolatban vagy a többi rokonnal.
Az én nagymamám tegnap este halt meg ;( A férjem jött velem anyukámhoz, nem nyilvánított részvétet, se nekem, se anyuéknak. Úgy gondolom, hogy nálunk ez rendjén van, mert ő már a család tagja. A kérdés az, hogy te mennyire érzed magad családtagnak párod rokonai között?
Családtagnak érzem magam én is köztük.
Részvétem a nagymamád miatt! Köszönöm!
Köszönöm!
Részvétem neked is!
Szerintem ebben az esetben nem kell részvétet nyilvánítanod.
Nálunk mindenki részvétet nyilvánit mindenkinek.
A nagyim meghalt és én részvétet nyilvánitottam a testvérének a nagytatámnak és apukámnak.
Nálunk ez a szokás.
Részvétem.
Nagynéném nemrég halt meg. Az érintett családtagoknak nem nyilvánítottam részvétet szóban, hanem egyszerűen odamentem és megöleltem őket. Szerintem ez jobban esett nekik, mint egy protokolláris "részvétem".
A szóbeli részvétnyilvánítás a nem érintettektől "illik".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!