Ki lehet rakni a házból valakit, ha nem ő a tulajdonos, de oda van bejelentve? Valaki volt már ilyen helyzetben? Ha igen, akkor hogyan alakult?
Figyelt kérdés
A férjem testvére és anyósom a mai napig együtt laknak egy házban, ami régen a családi házuk volt. Ez ma már a férjem nevére került és anyósom a haszonélvező. A sógorom alkoholista, nem dolgozik, néha ellopja az anyja ékszereit, vagy erőszakkal elveszi a pénzét stb. Anyósom nem akarja feljelenteni, mert sajnálja, viszont nekünk állandóan panaszkodik, hogy már nem bírja tovább és rettegésben él.
Ki lehet rakni a házból a sógoromat, ha hivatalosan be van oda jelentkezve, de nem ő a tulajdonos? A férjem is kirakhatja (tulajdonosként), vagy csak anyósom (mivel haszonélvezeti joga van és ő lakik ott)?
2011. dec. 11. 00:35
12/23 anonim válasza:
Aranyos vagy kérdező :) Csak nekem rosszul esik,hogy segítő szándékkal írok valamit,és lepontozzák. Jó,tudom semmit nem segítettem,azzal amit írtam. Csak szemléltetni szerettem volna,hogy ha olyat nem tudnak kitenni,akinek a világon semmi köze nincs se az ingatlanhoz se annak tulajdonosához,akkor szerintem nektek sem lesz könnyű dolgotok.
13/23 anonim válasza:
Mindenkinek rosszul esik, és sulyosabb dolgokat is kovetnek el olyan internetes garázdák, akik csak a rombolásra gyúrnak. Itt nem tudom, a lepontozasban mi az, ami törvénybe ütköző, de en mindig szolok a rendorsegnek, ha van olyan eleme a rombolasnak, ami buncselekmeny, és mindig el is ítélik az illetőt. Altalaban ostobasagbol ered, sokan azt hiszik, az interneten nem érvényesek a mashol ervenyben levo torvenyek, és nevtelenul azt tesznek, amit akarnak. De még mennyire, hogy ervenyesek, és csak 1-2 perc a rendorsegnek kinyomozni, hogy milyen IP-cimrol mukodik az illeto, kicsoda, miféle, és mikor mit csinalt a halozaton valaha!
14/23 anonim válasza:
Egyébként a kérdésre válaszolva a haszonélvezö szava a döntö, viszont a ti esetetekben én azt mondanám, hogy egy komoly "beszélgetés" a sógorral célravezetöbb lenne, ha az egyszeri nem használ, akkor akár minden nap lehet vele "beszélgetni" , amig meg nem tanulja becszülni az édesanyját, vagy ha erre képtelen, amig el nem költözik.
15/23 anonim válasza:
A lakcímre való bejelentés semmilyen jogot nem ad semmire.
16/23 anonim válasza:
02:09 vagyok az egy dolog, hogy szörfözök az oldalon, ettöl függetlenül nem szoktam hüleségeket mondani, és alapban ilyen kérdésekbe beleszöéni se, de anyaérzékeny vagyok, márpedig a "sügorom" meg "anyósom" nekem anya -fiu viszonyt jelez, tényleg van aki csak ugy lazán válaszol, és nem huzza fel magát a szitun ?????
18/23 A kérdező kommentje:
Próbált vele beszélni a férjem és az anyósom is, de egész nap hulla részeg, így a beszélgetés abból áll, hogy a sógor csak részegen dünnyög magában. Ha meg véletlenül éppen józan, akkor fel van háborodva, hogy meggyanúsítják lopással és azt is megmagyarázza, hogy jogosan volt agresszív.
2011. dec. 11. 08:52
19/23 anonim válasza:
A "beszélgetést" nem véletlenül tettem idézöjelek közé, ilyen helyzetben tettlegesen beszélgetnék vele, az ilyen ember csak abból ért. Rendörségtöl, feljelentéstöl ne tartsatok, ö a hunyó, nem tesz feljelentést testi sértésért, meg egy alkeszt ugyse vesznek komolyan.
20/23 A kérdező kommentje:
Ja értem :) A férjem már gondolt rá, de anyósom mindig megsajnálja, mert mégis csak a fia. Azért lenne jó valahogy hivatalos úton kirakni.
2011. dec. 11. 09:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!