Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megvert egy családtagom,...

Megvert egy családtagom, feljelentést tettem, valaki eltudná mondani, hogy ennek mi a pontos lefolyása?

Figyelt kérdés
A nevelőapám bántalmazott, a kórházban koponya, és kéz zuzodást észleltek, valamint a hátamon lévő hasadást varrták össze. Azt mondták 8napon belül gyógyuló sérülések. A rendőrségen rögzitették a vallomásom, és azt mondták tovább küldik a bíróságra. Eltudná nekem valaki mondani,hogy ennek mi a pontos lefolyása?
2012. aug. 7. 15:12
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
A feljelentés jogos, a bosszú faktor nem érdekel. Mind lelkileg, mind fizikailag olyan sérüléseket okozott melyek nem tűnnek el nyom nélkül. Sosem szabad hagyni,hogy elhallgattassanak..végig csinálom ha törik-ha szakad. -"Édesanyámat" pedig nem nevezném anyának..a sérüléseim híre hozzá és eljutott, és még mindig az mellett az ember mellett áll aki engem is, és őt is bántalmazott már. Eltudjátok képzelni milyen az amikor egy 50kg-os nőt..lányt ököllel ütnek. Fekszel és alig vagy magadnál,nem tudsz védekezni,nem tudsz gondolkodni,csak szabadulni akarsz. És utána is újra-és újra lejátszódik a fejemben a kép, látom a szemében,hogy nem büntetni akart, hanem eltaposni. Ezek után ne jelentsen fel? Hát ez nekem nem megy..
2012. aug. 8. 13:06
 22/37 anonim ***** válasza:
24%
LÁNY vagy???
2012. aug. 8. 13:41
 23/37 anonim ***** válasza:

,,1. Hagytad magad elnyomni.

2. Nem változott a helyzet.

3. Én megoldom, hogy ne kerüljek ilyen helyzetbe. Szóval ne okoskodj."

1. Honnan tudod?

2. Honnan tudod?

3. Fogadd őszinte elismerésem, rendkívüli tehetségre és ügyességre vall, hogy normális családba születtél.

De egyébként is a hozzád hasonlóaknak köszönhető, hogy akinek sz@r a családja, még szégyelli is, mert a többi ember saját érdemeként kezeli, hogy nekik bezzeg nem az.

Örülj, hogy ennyire nagy arcod lehet, mert ha tizedolyan helyzetben lettél volna valaha is, mint a kérdező, nem lenne az.

2012. aug. 8. 15:21
 24/37 anonim ***** válasza:
56%

15:21

Honnan veszed, hogy én normális családban születtem?! Már itt elbukott az egész kommented.

Ha a kérdező helyzetében lennél, akkor egészen máshogy látnád a dolgokat.

2012. aug. 8. 15:41
 25/37 A kérdező kommentje:
pesze..lány vagyok.
2012. aug. 8. 19:29
 26/37 anonim ***** válasza:
6%
Az, hogy lány vagy, nagyon durva, nem tudom, végig fiúnak gondoltalak. Ne érts félre, egy hajszálnyival sincs több mentség egy fiú megverésére, de valahogy egy lány megverése egy felnőttől... Ráadásul így... Egyszerűen szavakat nem találok rá.
2012. aug. 9. 09:27
 27/37 anonim ***** válasza:
67%

09:27

A magadfajta gondolkodású emberek felháborítóak.

"Az, hogy lány vagy, nagyon durva"

Nem durvább, mintha fiú lenne.

Ha azt mondod nincs több mentség egy fiú megverésére, akkor mi a francnak írtad le ezt a hozzászólást?!

Egy lány megverése egy felnőttől ugyanolyan, mint egy fiú megverése!

Én is azt hittem, hogy a kérdező fiú. De az, hogy kiderült, hogy lány, az nem változtat semmin. Persze sajnálom a kérdezőt, de nem kell és nem is fogom jobban sajnálni, mintha fiú lenne. Ugyanis ugyanolyan a helyzet. Nem értékesebbek a nők! Normális ember így gondolkodik.

2012. aug. 9. 12:51
 28/37 anonim ***** válasza:
6%

Utolsó, pedig hidd el, teljesen más. Egy fiú tud védekezni, fizikai felépítésénél fogva is, és lelkileg is valamivel könnyebben elviseli a bántalmazást. Egy lány általában nem nagyon tud védekezni és sokkal kiszolgáltatottabbnak érzi magát (mert az is). Mellesleg ha menni kell othonról, egy fiú sokkal könnyebben talál munkát, akár feketén vagy maszekban is.

Szóval nem kell egyenlősdit játszani, egy lányt bántani sokkal nagyobb gerinctelenség és gyávaság, mintha a fiú gyerekét terrorizálja a szülő.

2012. aug. 9. 13:15
 29/37 A kérdező kommentje:
Nem tudom, nekem az a véleményem,hogy egy nőt bántalmazni sokkal szörnyűbb. Persze kisgyermekek esetében más. De most egyáltalán nem az a lényeg,hogy melyik a súlyosabb...
2012. aug. 9. 17:44
 30/37 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen felesleges erkölcsi vonalon vitatkozni, hisz mindenkinek más az erkölcsi értékrendje, így a végtelenségig lehetne folytatni. Szerinten részben mindkét félnek igaza van, de ami számít az az aktuális büntetőjog. Gondolom mindenki hallotta már, hogy 'törvény előtt mindenki egyenlő' a BTK, BE pedig nem tesz különbséget férfi vagy női sértett/terhelt közt.
2012. aug. 9. 18:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!