Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megvert egy családtagom,...

Megvert egy családtagom, feljelentést tettem, valaki eltudná mondani, hogy ennek mi a pontos lefolyása?

Figyelt kérdés
A nevelőapám bántalmazott, a kórházban koponya, és kéz zuzodást észleltek, valamint a hátamon lévő hasadást varrták össze. Azt mondták 8napon belül gyógyuló sérülések. A rendőrségen rögzitették a vallomásom, és azt mondták tovább küldik a bíróságra. Eltudná nekem valaki mondani,hogy ennek mi a pontos lefolyása?
2012. aug. 7. 15:12
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
Anyukám? Egyenlőre igazat adott neki,azóta meg nem beszéltem vele..
2012. aug. 7. 17:36
 12/37 anonim ***** válasza:

Nem tudom mit kell ahhoz elkövess, hogy igazat adjon neki anyukád, ezt remélhetőleg átgondolja újra. Megölted a család kutyáját vagy mi?

Ha varrták a hátad nem fogadnám el, hogy csak 8 napon belül gyógyuló a sérülés, legalábbis betetettném megjegyzésbe hogy ezzel nem értek egyett. Majd ha odakerül az ügy eldöntik hogy jogos volt e az észrevételem.

2012. aug. 7. 17:49
 13/37 anonim ***** válasza:

Az általános orvosszakértői gyakorlat tapasztalatai szerint

általában 8 napon belül gyógyulnak

- a testfelszínen és nyálkahártyákon a hámfosztások, hámhorzsolások,

- a kisebb vérömlenyek,

- a felszínes, összefektethető szélű metszett, vágott, zúzott, repesztett sebek,

- az izomba behatoló - de izomvarratot nem igénylő - felszínes szúrt vagy szúrt-metszett sérülések,

- a testfelszín kis kiterjedésű - 10% alatti - I. fokú égési, forrázási, fagyási és vegyi anyag okozta marásos sérülései,

- ízületi zúzódásos és szalagsérülés nélküli rándulások,

- egy-három fog meglazulása, luxatiója, a fogkorona letörése vagy

- a fogaknak a fogmedernyúlvány törése nélküli elvesztése,

- a dobhártya repedése (a középfül bevérzése, csontsérülés nélkül),

- enyhe lefolyású agyrázódás

2012. aug. 7. 18:59
 14/37 anonim ***** válasza:

ha hozzájuk a sérüléssel közvetlen összefüggésbe hozható szövődmény társult, 8 napon túli gyógytartamot adunk meg;

általában 8 napon túl gyógyulnak

- a test felszínén 10%-nál nagyobb területeken (pl. testtájakon) összefolyó vérömlenyek,

- a fájdalmat és járási nehézséget okozó hereburok vérömleny,

- a nagyobb területen (több vagy áthidaló testtájékon) összefolyó hámfosztások, hámhorzsolások,

- a nem összefektethető sebszélű (anyaghiányos) metszett, vágott, zúzott, repesztett sérülések,

- a testüregbe hatoló vagy jelentős vérvesztéssel járó (hgb. és haematocrit) járó szúrt, metszett, vágott sérülések,

- a lövési sérülések,

- az ízületek nyílt sérülései, ficamok, az inak sérülései,

- az ér- és idegsérülések,

- a testfelszín 10%-át elérő, vagy azt meghaladó I. fokú égés, fagyás,

- a II. vagy ennél súlyosabb fokú égési, forrázási, fagyási és vegyi anyag okozta marási sérülések,

- a közepes és súlyos fokú agyrázkódás,

- a központi idegrendszer, az agy és más belső szervek organikus sérülései, valamint következményeik,

- az érzékszervek sérülései (bizonyítható 8 napon túli funkciókárosodással),

- valamennyi csonttörés (az orrcsont törése is),

- a mérgezések súlyosabb alakjai,

- a nemi betegségek (a primeren gyógykezelt kankó kivételével).

2012. aug. 7. 19:00
 15/37 anonim ***** válasza:
Sajnos, ha polgármester, rengeteg kapcsolata is lehet, befolyása...
2012. aug. 7. 19:00
 16/37 A kérdező kommentje:

köszönöm az információt.

biztos befolyásos, igen..

kutyát nem öltem, szemtelen voltam.

2012. aug. 7. 19:31
 17/37 anonim ***** válasza:
100%
És miért nem rúgod szájba? Nem apád, ne dirigáljon, rakd ki a házból...te voltál ott előbb...nemde?
2012. aug. 7. 22:47
 18/37 anonim ***** válasza:

Nekem is volt ilyen, a faterok/nevelőfaterok hajlamosak még a 18. születésnap betölte előtt pár hónapig szívatni a gyereküket, mivel addig még nem tud hova menni vagy ha igen, rendőrt hívnak rá. Anyám nekem is megmondta, hogy ne tegyek feljelentést, mert akkor apám mellett fog állni.

Hogy nálatok milyen a helyzet, azt nem tudom. De azzal legyél tisztában, hogy amelyik nap betöltöd a 18-at, éjfél után egy perccel már mehetsz is és semmi beleszólásuk nincs.

Ja és nem ijesztgetésből, de én ha bíróságra mentem volna, azzal csak még jobban magam ellen dühítettem volna apámat, nem tudom, nevelőapád milyen, de azért a bosszúfaktort is érdemes belekalkulálni.

Ja és józanul ilyen vagy alkesz?

2012. aug. 8. 09:27
 19/37 anonim ***** válasza:
67%

Ha apám olyan sérülést okozna nekem amivel feljelenthetem, akkor 100% hogy végigcsinálnám. A képébe röhögnék amikor elítélik. Ha anyám mellé állna, akkor elküldeném őt is a picsàba. Az ilyen nőnek nem való gyerek/család.

09:27

Ha hagyod magad elnyomni, akkor nem változik a helyzet.

2012. aug. 8. 12:20
 20/37 anonim ***** válasza:
0%

1. Nem hagytam magam elnyomni.

2. Változott a helyzet.

3. Ne okoskodj úgy, hogy soha nem voltál hasonló helyzetben.

2012. aug. 8. 12:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!