Ti visszaállítanátok a halálbüntetést Magyarországon?
Figyelt kérdés
Itt van mindjárt ennek a szegény lánynak az esete akit Pécsen gyilkolt meg egy r..a származású férfi.2012. júl. 17. 09:41
31/43 anonim válasza:
"Mi van, ha ártatlan kap életfogytot?"
Kiderül, és kiengedik.
Feltámasztani még elég keveseket sikerült.
32/43 tetro válasza:
Na, a 41%os hiperművelt válaszoló jó példa miért nem lehet visszaállítani a halálbüntetést. Mert ilyen emberek akarnak ítélkezni... Ha tehetné foggal tépne szét mindenkit, jóval a tárgyalás előtt...
33/43 anonim válasza:
Tetró
-Az ilyen mocskokat nem csak foggal,hanem dinnyevágóval szedném darabokra.
34/43 anonim válasza:
Ha halálbüntetést nem is de az önellátott börtön jó ötlet a gyilkosokat megdolgoztatnám olyan szinten hogy a halál számára csak megváltás.
35/43 anonim válasza:
Vissza.. Aki megöl egy embert,azt nem elég börtönbe zárni 20évremert itthon még életfogytiglant se kapnak ezek.. szóval vissza!
36/43 anonim válasza:
Az már másik,hogy aki szándékosan embert öl,tudja mit csinál,és nem a börtöntől fél hanem mástól esetleg a haláltól. Leüli a 20évet,kiengedik.. elönti a szar az agyát,mert az egyik boltban már nem árulnak olyan cigit amit szívott és megöli az eladót. Bumm.. az meg a másik,hogy ki határozza meg,hogy neki elég volt a 20év? jó magaviselettel 16-7? Megjavult,megbánta? Kevésbél lett elmebeteg?hmm..
37/43 A kérdező kommentje:
37/37-es válaszoló! Igazad van,én egyet értek veled... akit elkapnak nemi erőszak és gyilkosság vádjával,bebörtönözik, kap 25-30 évet (nem tudom csak hasra ütök..) jó magaviselettel kiengedik 22-23 év után...akkor egy 25 éves srác lesz ugye 45 éves...és mi van akkor ha megint elkövet valamit?Akkor megérte életben tartani? Szerintem nem...
2012. júl. 18. 08:24
39/43 anonim válasza:
Én is a 35-ös válaszolóval értek egyet! Önellátó börtön kéne "aki nem dolgozik ne is egyék" alapon. Mindenesetre a halálbüntetést is szerintem vissza kéne állítani. Viszont csak olyanokon alkalmaztatnám akikről ténylegesen bebizonyosodott, hogy ők voltak a gyilkosok. Először szerintem mindenképp jó pár évre le kéne sittelni őket amíg tart a nyomozás és ha ténylegesen bebizonyosodott, hogy ő volt a tettes akkor jöhet a szuri vagy áram vagy akasztás. Persze tévedések mindíg előfordulnak, de sztem aki gyilkolt és életfogytiglanra ítélték és leült kb 60 évet vagy még többet és kiengedik 80 évesen annak hiába a felmentés ez egyenlő a halállal mert a szerettei lehet már halottak és ő is bármikor meghalhat.
40/43 anonim válasza:
Én visszaállítanám, de nem a bűntett súlyosságára alapoznék, hanem a gyakoriságára. Mert bárki, aki elkövet egy bűntettet, megbánhatja, lehet még belőle jó ember. A börtön véleményem szerint nem is a büntetésről szól, hanem arról, hogy a társadalmat megvédjék a rossz emberektől. Legalábbis szerintem erről kellene szólnia. Tehát, Józsibácsit elönti a düh, mert lemaradt a barátok köztről a lassú tescós pénztáros miatt, és esetlegesen meggondolatlanságból fejbevágja a járóbotjával, abból még tanulhat, 10-20 év és ha még életben van mire kikerül, lehet, hogy elővigyázatosabb lesz. A társadalomra nem jelent veszélyt. Viszont, ha a 18 éves Gazsikát leültetik lopásért, szabadul x év múlva, megint bűntettet követ el, aztán megint, akkor nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy az adott személy káros a társadalomra. Így szerintem nyugodtan kivonható a forgalomból. Véleményem szerint nem az egyszeri bűntettekkel van a probléma, hanem a visszaesőkkel. Természetesen van ez alól kivétel. Pl ha tisztelt Józsibácsiról megállapítják szakemberek, hogy mentálisan sérült és élvezetből követte el a tescós nyárimunkás diák halálra fejbebotozását, illetve kamerák által 100%-ig bizonyítható, hogy ténylegesen ő követte el a bűntettet, az alól ez nem mentség, így abban az esetben ő se legyen kivétel a halálbüntetés alól. Az a legnagyobb probléma ezzel, hogy nem lehet 100%-osan mindent bebizonyítani, ha valaki rosszkor van rossz helyen és ráfogják az adott bűntettet, ő nem érdemel halált. És rengeteg ilyen eset van. A halálból nem lehet visszahozni senkit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!