Ezt olvastad már? Ezt megtehetik? Hiszen már így is nehéz megélni a nyugdíjból! Többi lent
A maximálással szerintem tévúton jártok. Aki többet kap, valószínűleg életében is többet fizetett be.
A nyugdíjak csökkentését annak alapján lenne igazságos véghezvinni, hogy ki mennyi szolgálati idővel rendelkezik, mennyi nyugdíjjárulékot fizetett be korábban. A mai nyugdíjasoknak a döntő többsége arányaiban jóval többet vesz ki a kalapból, mint amit oda aktív korában befizetett. Itt évtizedekig boldog-boldogtalan elpucolhatott nyugdíjba jóval a korhatár előtt, 20-30 akárhány év szolgálati idővel, mindenféle kedvezményekkel, nos itt lehetne igazságosan visszavágni a nyugdííjakból.
A 65 év felettiek ingyenes tömegközlekedését pedig szinteén el kellene törölni végre. Félárú kedvezményt nekik és kész.
"A mai nyugdíjasoknak a döntő többsége arányaiban jóval többet vesz ki a kalapból"
-Erről van szó.És ezt értem a kiemelt nyugdíjak alatt.Mert akik hosszú évek óta kapják a 200-230 ezer forintos nyugdíjakat,azok már eleve felvették az akkor befizetett járulékokat.Itt csendben megjegyzem,ilyen brutális járulék levonás évekkel ezelött nem létezett.
14:17
"Itt csendben megjegyzem,ilyen brutális járulék levonás évekkel ezelött nem létezett."
Bizony. A Kádár-korszakban az átlagnyugdíj a szegénységi küszöb alatt is maradt.
Kérdező
Sajnos ezzel a problémával több millió ember él együtt nap mint nap.Van akinek nem hogy hó végére nem marad,már nem marad hó közepére sem.Sőt sokan, de nagyon sokan még gyerekeket is nevelnek,ezenfelül rettegnek,hogy mikor rúgják ki őket a munkahelyükről,mert akkor még ez a kevéske sem lesz.
Én nagyon sok nyugdíjast ismerek,és őszintén megmondom neked nem él egyik sem a minimum alatt.Nem azt mondom ezzel,hogy dúskálnak a pénzben,de ennivalóra/rezsire/gyógyszerre kijön a pénzükből.Ezzel ellenben nagyon sok család ezt nem mondhatja el,hiába dolgoznak.
08:10
Ezt a gyerekes családok többségétől is megkérdezhetnéd. Ők ráadásul még ingyen tömegközlekedést sem kapnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!