Ezt olvastad már? Ezt megtehetik? Hiszen már így is nehéz megélni a nyugdíjból! Többi lent
Megtehetni megtehetnék, csak nem fogják, mivel a nyugdíjasok egy hatalmas szavazóréteg.
Sőt én éppen olyan híreket olvastam valahol, hogy emelni akarják a nyugdíjat, akkor most mivan?
Szerintem nem fogják drasztikusan csökkenteni a nyugdíjakat. Magyarországon kb. 15 éve kis túlzással minden a nyugdíjasokról szól. Ennek az az egyszerű oka, hogy a politika rájött, hogy az idősebbek a legaktívabb szavazók és velük lehet választásokat nyerni. Másként: a nyugdíjasok jól tudják érvényesíteni az érdekeiket.
Ez persze husszútávon nagyon fájdalmasan fog visszaütni. Inkább a magyar kis- és középvállalkozások támogatására, oktatásra, megújuló energiaforrásokba, stb. kellene invesztálni, mert szinten tartott nyugdíjakból még nem építettek országot soha a történelem folyamán.
Jól működő gazdaság egyébként magasabb nyugdíjakat eredményezne és jobb idősellátást. De a nyugdíjak esetében is csak az van, mint minden más esetben Magyarországon: a rövidtávú pillanatnyi érdekek felülírnak mindent és hogy mi lesz a sorsa a mondjuk 20 év múlva születő generációknak, az az égvilágon senkit nem érdekel.
Sajnos Orbán sem fogja megtenni a nyugdíjcsökkentést, pedig arra életbevágóan szükség lenne. Megmondta Viktor, hogy kell a nyugdíjasok szavazata 2014-ben, más nem számít.
"Hiszen már így is nehéz megélni a nyugdíjból! "
A nyugdíjasok többsége jóval többet kap, mint amennyi az egy főre eső jövedelem a gyerekeket nevelő családokban.
Javaslom a sok okosnak,hogy próbáljanak megélni abból,amit egy átlag nyugdíjas kap!
Orbántól kitelik,hogy még ezt is csökkenti. A nyugdíjas nyugodtan éhen halhat,legalább nem kell neki nyugdíjat fizetni.
11:32 hagyd már ezt a demagóg szöveget az éhenhaló nyugdíjasokról. A Kádár-rendszerben sem haltak éhen a nyugdíjasok, pedig arányaiban jóval kevesebb ellátást kaptak, mint a maiak.
Elhiszem, hogy Te szíved szerint duplájára emelnéd a nyugdíjakat, de a valóság az, hogy a mostani mértékű nyugdíjkifizetésekre sincs fedezet. Nincs és kész. Magyarország a jelenlegi teherbíró képessége mellett nem tud ennyi nyugdíjast ilyen szinten eltartani. Pont.
Egyetértek itt párakkal, szóval azt azért látni kell, hogy:
- egy átlagos nyugdíjas szükségletei még csak nem is közelítik az átlag dolgozó szükségleteit, akinek építenie kell saját jövőjét, iskoláztatnia gyermekeit és ezzen nevelni a jövő adófizetőit, stb.
- ha ennek tükrében összehasonlítjuk a jelenelgi nyugdíjakat a jelenlegi bérekkel, és figyelembe vesszük, hogy a nyugdíj biztos, míg a munkahelyek nem igazán, azért erősen az jön ki, hogy nyugdíjasnak lenni jelen körülmények között inkább egy "jó" állapot, mint "nyomorgás". Nyomorogni a minimálbéres családfennntartó nyomorog.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy szerintem nem ördögtől való gondolat hozzányúlni a nyugdíjakhoz, én mondjuk elsősorban úgy tudnám ezt elképzelni, hogy megállapítanék egy nyugdíjplafont (mondjuk nettó 150e) és az afeletti pénzeket venném el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!