Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezt olvastad már? Ezt megtehet...

Ezt olvastad már? Ezt megtehetik? Hiszen már így is nehéz megélni a nyugdíjból! Többi lent

Figyelt kérdés
[link]

2012. júl. 11. 07:00
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:

Sajtó reagálása a cikkre:

[link]

2012. júl. 11. 07:20
 2/18 anonim ***** válasza:

Megtehetni megtehetnék, csak nem fogják, mivel a nyugdíjasok egy hatalmas szavazóréteg.

Sőt én éppen olyan híreket olvastam valahol, hogy emelni akarják a nyugdíjat, akkor most mivan?

2012. júl. 11. 07:30
 3/18 AdamLeBron ***** válasza:
100%

Szerintem nem fogják drasztikusan csökkenteni a nyugdíjakat. Magyarországon kb. 15 éve kis túlzással minden a nyugdíjasokról szól. Ennek az az egyszerű oka, hogy a politika rájött, hogy az idősebbek a legaktívabb szavazók és velük lehet választásokat nyerni. Másként: a nyugdíjasok jól tudják érvényesíteni az érdekeiket.

Ez persze husszútávon nagyon fájdalmasan fog visszaütni. Inkább a magyar kis- és középvállalkozások támogatására, oktatásra, megújuló energiaforrásokba, stb. kellene invesztálni, mert szinten tartott nyugdíjakból még nem építettek országot soha a történelem folyamán.

Jól működő gazdaság egyébként magasabb nyugdíjakat eredményezne és jobb idősellátást. De a nyugdíjak esetében is csak az van, mint minden más esetben Magyarországon: a rövidtávú pillanatnyi érdekek felülírnak mindent és hogy mi lesz a sorsa a mondjuk 20 év múlva születő generációknak, az az égvilágon senkit nem érdekel.

2012. júl. 11. 08:16
 4/18 anonim ***** válasza:

Sajnos Orbán sem fogja megtenni a nyugdíjcsökkentést, pedig arra életbevágóan szükség lenne. Megmondta Viktor, hogy kell a nyugdíjasok szavazata 2014-ben, más nem számít.

"Hiszen már így is nehéz megélni a nyugdíjból! "

A nyugdíjasok többsége jóval többet kap, mint amennyi az egy főre eső jövedelem a gyerekeket nevelő családokban.

2012. júl. 11. 09:04
 5/18 anonim ***** válasza:
Nálunk nincs olyan kisebbség mint pl Romániában vagy Szlovákiában ezért nálunk az összes populista politikus a nyuggereknek puncsol. Ezért nem teszik meg.
2012. júl. 11. 10:10
 6/18 anonim ***** válasza:
Javasolhat akármit a Petikati Bt a kormánynak. Alkotmányban van rögzítve a nyugdíjak reálértékének megőrzése. A Fidesz rögzítette, úgyhogy nem fogja megváltoztatni, másnak meg nem lesz hozzá 2/3-a.
2012. júl. 11. 10:37
 7/18 anonim ***** válasza:

Javaslom a sok okosnak,hogy próbáljanak megélni abból,amit egy átlag nyugdíjas kap!

Orbántól kitelik,hogy még ezt is csökkenti. A nyugdíjas nyugodtan éhen halhat,legalább nem kell neki nyugdíjat fizetni.

2012. júl. 11. 11:32
 8/18 anonim ***** válasza:

11:32 hagyd már ezt a demagóg szöveget az éhenhaló nyugdíjasokról. A Kádár-rendszerben sem haltak éhen a nyugdíjasok, pedig arányaiban jóval kevesebb ellátást kaptak, mint a maiak.

Elhiszem, hogy Te szíved szerint duplájára emelnéd a nyugdíjakat, de a valóság az, hogy a mostani mértékű nyugdíjkifizetésekre sincs fedezet. Nincs és kész. Magyarország a jelenlegi teherbíró képessége mellett nem tud ennyi nyugdíjast ilyen szinten eltartani. Pont.

2012. júl. 11. 12:19
 9/18 anonim ***** válasza:
Éppen ezért kellene megszüntetni/csökkenteni a kiemelt nyugdíjakat,az özvegyi nyugdíjakat, mert ez az ország per pillanat ennyire kevés adófizetővel, ezt nem engedhetné meg.Egyszerűen nem vagyok képes megérteni,hogy egyes nyugdíjasok évtizedeken át szedik fel a 200 ezer,vagy még ennél is több pénzeket.Mint ahogy azt sem,hogy ha egy házastárs meghal,miért kell egy éven át az elhunyt teljes nyugdíját folyósítani az özvegynek.Számtalan esetet hallottam láttam,hogy az elhunytak után százezres összegeket vesznek fel minden hónapban+a saját nyugdíjat.
2012. júl. 11. 13:47
 10/18 anonim ***** válasza:

Egyetértek itt párakkal, szóval azt azért látni kell, hogy:

- egy átlagos nyugdíjas szükségletei még csak nem is közelítik az átlag dolgozó szükségleteit, akinek építenie kell saját jövőjét, iskoláztatnia gyermekeit és ezzen nevelni a jövő adófizetőit, stb.

- ha ennek tükrében összehasonlítjuk a jelenelgi nyugdíjakat a jelenlegi bérekkel, és figyelembe vesszük, hogy a nyugdíj biztos, míg a munkahelyek nem igazán, azért erősen az jön ki, hogy nyugdíjasnak lenni jelen körülmények között inkább egy "jó" állapot, mint "nyomorgás". Nyomorogni a minimálbéres családfennntartó nyomorog.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy szerintem nem ördögtől való gondolat hozzányúlni a nyugdíjakhoz, én mondjuk elsősorban úgy tudnám ezt elképzelni, hogy megállapítanék egy nyugdíjplafont (mondjuk nettó 150e) és az afeletti pénzeket venném el.

2012. júl. 11. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!