Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Beperelhetem-e a kórházat az...

Beperelhetem-e a kórházat az alább részletezett esetben?

Figyelt kérdés

29 éves vagyok, és sajnos érfestésre volt szükségem. Múlt hét hétfőn fektettek be a kórházba, hogy kedden megejtsék az érfestést.

Megfizettem a főorvost még két hete, hogy figyeljen rám, azonban a beavatkozás napján - kedden - nem volt jelen, egy medikus végezte az érfestést. Az internetes források szerint ezt az eljárást csak gyakorlott szakorvosok vihetik véghez, a medikus egyébként rengeteget bénázott, remegett a keze. Ez az első rossz pont.

A második rossz pont az, ahogyan a nővérek viselkedtek velem. Sem nem roma nem vagyok, sem nem ronda, kedvesen beszéltem velük, ezzel szemben ők úgy viselkedtek velem, mint a kutyával. Egyszer mobiltelefonra rögzítettem, amikor kibeszéltek a hátam mögött (például állandóan úgy emlegettek, hogy a fiatal r...nc, pedig nem vagyok agyonfestve, és kényeskedni sem szoktam). Egy olyan infúziót kaptam, amelytől ugyan az ember eléggé elpunnyad, de az értelme éber.

Az egyik ápoló elkezdett velem kiabálni, amikor kiderült, hogy csak 86/52 a vérnyomásom, a másik meg azt nehezményezte, hogy nem lehet az infúziót sehová sem bekötni, mert nincsen jó vénám. Ezekről egyáltalán nem tehetek.

Az érfestés egyébként fél 10-re volt kiírva, ehelyett azonban délután 2 körül estek neki, a nagy forróságban kellett várakoznom "elkészített" állapotban.

A beavatkozás után mozdulatlanul kellett feküdnöm 24 órán keresztül. Hatalmas forróság. Két napja nem ettem semmit. A nővér lerakta az éjjeli szekrényemre a vacsorámat, amit nem értem el, így nem is ehettem belőle. Inni sem ittam semmit, így kiszáradtam, másnapra be is lázasodtam. Ezek után megintcsak engem toltak le, hogy miért nem iszom eleget?

Nagyon kellett pisilnem, de az ágytálat sem értem el. (Érfestés után nagy az esélye a trombózis kialakulásának, így nem szabad mozogni.) Ráadásul megindult a menszeszem még késő délután, éreztem, hogy csurog a vér, aztán a saját magam alvadt vérének a szagát szagolgattam egészen reggelig, amikor hajnalban észrevették, hogy mi újság.

A vénámon egy hatalmas tályog keletkezett.

A szüleim és a testvérem sajnos nem tudtak meglátogatni aznap, ugyanis ők az ország másik felében laknak, tehát ők sem tudtak aznap segíteni rajtam.

Ilyen esetben mi a teendő?

2012. júl. 4. 20:11
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Andizsuzsi: örülök, hogy neked ilyen tapasztalatod volt és minden rendben ment! Nekem sajnos Budapesten a Péterfy Sándor Baleseti kórházáról borzalmas tapasztalataim vannak, embertelenül bántak a családtagommal és velünk aggódó családdal is (az orvosok és a nővérek is), egészen addig amíg nem osztogattunk pénzt. Konkrétan sem az orvos, sem az éppen ügyeletes nővér nem mondta el nekünk, mi a baj, miért kell bent tartani a családtagot, egészen addig, amíg nem fizettünk, a pénz után szépen hosszan elmagyarázta az orvos, hogy a leletek alapján nem kizárt, hogy meg fog halni a családtag. Három nap múlva kiengedték, akkor egy másik orvos volt az ügyeletes és ő már azt mondta hogy nincs semmi komoly baj. Utána gondoltunk arra, hogy az első orvos azért mondta, hogy nagy a baj, hogy még több pénzt adjunk neki (és adtunk is), mert más magyarázatot egyszerűen nem tudok elképzelni, hogy miért csinálta ezt velünk.
2012. júl. 5. 17:10
 22/22 Andizsuzsi ***** válasza:
Nem is állítom, hogy nem fordulhat elő ilyen eset, de nekünk szerencsére ellenkező tapasztalatunk van. A férjem hétfő óta van a kórházban, és eddig tényleg csak pozitívan szólt mindenkiről. 3 napig nem kelhetett fel, tele volt csövekkel, de ott ilyen nem fordult elő, hogy ne tudott volna enni-inni azért, mert nem érte el. Ma mehetett először fürdeni, nővérke megvárta, hogy minden rendben van-e.
2012. júl. 5. 17:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!