Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Beperelhetem-e a kórházat az...

Beperelhetem-e a kórházat az alább részletezett esetben?

Figyelt kérdés

29 éves vagyok, és sajnos érfestésre volt szükségem. Múlt hét hétfőn fektettek be a kórházba, hogy kedden megejtsék az érfestést.

Megfizettem a főorvost még két hete, hogy figyeljen rám, azonban a beavatkozás napján - kedden - nem volt jelen, egy medikus végezte az érfestést. Az internetes források szerint ezt az eljárást csak gyakorlott szakorvosok vihetik véghez, a medikus egyébként rengeteget bénázott, remegett a keze. Ez az első rossz pont.

A második rossz pont az, ahogyan a nővérek viselkedtek velem. Sem nem roma nem vagyok, sem nem ronda, kedvesen beszéltem velük, ezzel szemben ők úgy viselkedtek velem, mint a kutyával. Egyszer mobiltelefonra rögzítettem, amikor kibeszéltek a hátam mögött (például állandóan úgy emlegettek, hogy a fiatal r...nc, pedig nem vagyok agyonfestve, és kényeskedni sem szoktam). Egy olyan infúziót kaptam, amelytől ugyan az ember eléggé elpunnyad, de az értelme éber.

Az egyik ápoló elkezdett velem kiabálni, amikor kiderült, hogy csak 86/52 a vérnyomásom, a másik meg azt nehezményezte, hogy nem lehet az infúziót sehová sem bekötni, mert nincsen jó vénám. Ezekről egyáltalán nem tehetek.

Az érfestés egyébként fél 10-re volt kiírva, ehelyett azonban délután 2 körül estek neki, a nagy forróságban kellett várakoznom "elkészített" állapotban.

A beavatkozás után mozdulatlanul kellett feküdnöm 24 órán keresztül. Hatalmas forróság. Két napja nem ettem semmit. A nővér lerakta az éjjeli szekrényemre a vacsorámat, amit nem értem el, így nem is ehettem belőle. Inni sem ittam semmit, így kiszáradtam, másnapra be is lázasodtam. Ezek után megintcsak engem toltak le, hogy miért nem iszom eleget?

Nagyon kellett pisilnem, de az ágytálat sem értem el. (Érfestés után nagy az esélye a trombózis kialakulásának, így nem szabad mozogni.) Ráadásul megindult a menszeszem még késő délután, éreztem, hogy csurog a vér, aztán a saját magam alvadt vérének a szagát szagolgattam egészen reggelig, amikor hajnalban észrevették, hogy mi újság.

A vénámon egy hatalmas tályog keletkezett.

A szüleim és a testvérem sajnos nem tudtak meglátogatni aznap, ugyanis ők az ország másik felében laknak, tehát ők sem tudtak aznap segíteni rajtam.

Ilyen esetben mi a teendő?

2012. júl. 4. 20:11
1 2 3
 11/22 Andizsuzsi ***** válasza:

"A szőröstalpú nővérek parasztkodását ne vedd magadra, mindenkivel ilyenek, aki nem ad elég pénzt nekik"

Az én férjem jelenleg egy megyei kórház kardiológiai osztályán fekszik. Senkinek nem fizettünk semmit, de én úgy a mentősökről, ahogy a sürgősségi és a kardiológiai osztály dolgozóiról csak pozitívan tudok nyilatkozni. Nem mondom, hogy nem fordulnak elő sérelmet okozó esetek, de azt állítani, hogy minden eü. dolgozó ilyen, badarság.

Kérdező! Mi történt azután, hogy szóltál a nővérnek, hogy nem éred el az innivalódat, pisilned kell és elindult a menzeszed?

2012. júl. 5. 10:12
 12/22 anonim ***** válasza:
Keresd meg a neten, hogy ki az adott kórházban a betegjogi képviselő és vele beszélj.
2012. júl. 5. 13:20
 13/22 anonim ***** válasza:
Andizsuzsi: a mentősök tényleg egészen más kategória, róluk nekem is csak pozitív tapasztalatom van! De a többi egészségügyi dolgozóról ez sajnos nem mondható el, ha nem adsz nekik pénzt, nem bánnak a beteg családtaggal emberségesen. Ahogy becsúszik a zsebbe a pénz 180 fokos fordulatot vesz a hozzáállás.
2012. júl. 5. 13:33
 14/22 anonim ***** válasza:
0%

"Megfizettem a főorvost még két hete, hogy figyeljen rám, azonban a beavatkozás napján - kedden - nem volt jelen, egy medikus végezte az érfestést. Az internetes források szerint ezt az eljárást csak gyakorlott szakorvosok vihetik véghez, a medikus egyébként rengeteget bénázott, remegett a keze. Ez az első rossz pont. "

Kevés orvos van,nem azért tűnt el hogy kicsesszen veled hanem mert van több beteg is egyszerre.Hiába fizettél ha más rád ígért .

"A második rossz pont az, ahogyan a nővérek viselkedtek velem. Sem nem roma nem vagyok, sem nem ronda, kedvesen beszéltem velük, ezzel szemben ők úgy viselkedtek velem, mint a kutyával."

Az okok megnevezésé után ami után el fogadható a kutyaként kezelés, el tudom képzelni milyen kedves lehettél velük.

"Egyszer mobiltelefonra rögzítettem, amikor kibeszéltek a hátam mögött (például állandóan úgy emlegettek, hogy a fiatal r...nc, pedig nem vagyok agyonfestve, és kényeskedni sem szoktam). Egy olyan infúziót kaptam, amelytől ugyan az ember eléggé elpunnyad, de az értelme éber."

Szóval elpunnyadtál ,de a telefonoddal még lazán el tudtál szórakozni ? Ja és h folyamatosan rögzítetted a mobilodat hogy raktad töltőre? Töltőre rakták neked ,de a kajádat nem tették elérhető helyre ? Vagy mégis eltudtál az ágytól 1-2 méterre lévő konnektorba botorkálni?

2. Az egyik ápoló elkezdett velem kiabálni, amikor kiderült, hogy csak 86/52 a vérnyomásom, a másik meg azt nehezményezte, hogy nem lehet az infúziót sehová sem bekötni, mert nincsen jó vénám. Ezekről egyáltalán nem tehetek."

Stresszes meló ez ,az hittél aludtál ,és le vezették a feszkót.

"Az érfestés egyébként fél 10-re volt kiírva, ehelyett azonban délután 2 körül estek neki, a nagy forróságban kellett várakoznom "elkészített" állapotban."

Nincs se szabad orvos se medika ,nem tudnak mindenkit ellátni.

"A beavatkozás után mozdulatlanul kellett feküdnöm 24 órán keresztül. Hatalmas forróság. Két napja nem ettem semmit."

Nem ettél semmit 2 napon keresztül és a nővér rád se nézett. Vagy rád nézett és nem tűnt fel neki/szóltál neki hogy a tegnapi és azelőtti kajád is ott van.

"A nővér lerakta az éjjeli szekrényemre a vacsorámat, amit nem értem el, így nem is ehettem belőle. Inni sem ittam semmit, így kiszáradtam, másnapra be is lázasodtam. Ezek után megintcsak engem toltak le, hogy miért nem iszom eleget?"

Letoltak de nem vették észre /szóltál nekik hogy nem éred el a kaját és az italt,és közben a soha le nem merülő mobiloddal amit a mozdulatlanságban újra és újra be tudtál kapcsolni hogy rögzítsd hogyan veszik semmibe az alapvető emberi jogaidat.

"Nagyon kellett pisilnem, de az ágytálat sem értem el. (Érfestés után nagy az esélye a trombózis kialakulásának, így nem szabad mozogni.) Ráadásul megindult a menszeszem még késő délután, éreztem, hogy csurog a vér, aztán a saját magam alvadt vérének a szagát szagolgattam egészen reggelig, amikor hajnalban észrevették, hogy mi újság."

Most jut eszembe jó ideje feltalálták a nővérhívó nevezetű eszközt. Miért nem használtad?

Ja bár férfiként én nem értek ehhez túlzottan ,de nem tudtad volna előre jelezni nekik hogy mostanában fog megjönni,és akár szövődményeket is okozhat.

A vénámon egy hatalmas tályog keletkezett.

"Ilyen esetben mi a teendő?"

Minimum egy sztárügyvéd felbérlése különben 10 perc alatt még a Pázmány takarítója is darabokra szed a bíróság előtt.

2012. júl. 5. 13:59
 15/22 A kérdező kommentje:

Hát nagyon kedvesek vagytok.

A hangfelvételt még az érfestés előtt készítettem, amikor szabadon mozoghattam. Még a felvételem reggelén, hétfőn azért pattogtak, hogy telt ház van, ennyi betegre ketten nem tudnak figyelni (két nővér jutott 28 betegre).

Stresszes meló: általános iskolában dolgozom, ott is éri rengeteg negatív impulzus az embert, mégsem beszélek így a gyerekekkel. Reggel 7-kor megkezdődik a munkám, felveszem az álarcomat és délután 3-ig mosolygok akkor is, amikor fáj, vagy ha gondjaim vannak.

Nem mellesleg direkt szóltak, hogy a mobilomat tegyem a párna alá, mert nem fogom elérni azt.

A szobában teljesen egyedül voltam, amikor megfizettem az orvost, direkt én kértem az egyágyas helyiséget. Apropó. Hmmm... azért különbséget tudok tenni medikus, szakorvos és főorvos között. A medikus azt mondta, hogy eddig ő két kövér betegen csinálta az érfestést, azoknál látta a zsíros ereken, hogy hová megy a katéteren keresztül a kontrasztanyag. De mivel én vékony vagyok, ez neki nehéz és kifejezetten mafla volt.

Netes források: mindenhol azt írják, hogy az angiográfiát csak tapasztalt szakorvosok végezhetik el.

A fél 10 helyetti 2 órára csúszás azért kitolás, mert közvetlenül érfestés előtt nem ihatsz, nem ehetsz, dögmelegben próbáljátok ki a kórházat, olyan, mint a szauna.

Nagyon logikus gondolkodásotok van egyébként, az éjjeli szekrényemen nem tornyosult fel az étel, ugyanis nem ehettem, meg sem nem ihattam. A kedd esti vacsorakor én már totál rosszul voltam.

Nővérhívó: a nővérhívó nem az ágy oldalára van felszerelve, hanem a betegágy feletti lámpára. Hogyan csengessek neki, amikor nem tudok felülni?

A nővérek egyikének lett volna kutya kötelessége legalább óránként-kétóránként rám nézni (jó, biztosan nagyon sok időbe telt volna szegénynek, amíg elmászik a folyosó végére, ahol két egyágyas szoba van).

A menstruációm meg nem ilyenkorra lett betervezve, hanem - gondolom a kontrasztanyagtól vagy a stressztől - csak úgy spontán jött.

Úgyhogy tényleg nagyon kedves emberek vagytok.

Mellesleg meg rosszul érint, hogy kifizettem egy bizonyos összeget egy orvosnak, aki legalább áttehette volna az érfestést szerda reggelre. Vagy minimum elnézést kérhetett volna szerdán, amikor megjelent.

2012. júl. 5. 16:12
 16/22 A kérdező kommentje:

Még megjegyezném, hogy az ember a két kezét és a fejét, illetve a felsőtestét mozgathatja óvatosan, de a lábait nem. Nem teljes mozdulatlanság ez.

A kisszekrény az ágytól kb. 60-70 cm-re volt, ezt már nem értem el.

Az orvos ismerősömmel beszélgettem ma délelőtt erről, és ő mondta, hogy a nővéreknek óránként körbe kell járniuk a szobákat (főleg forróság idején), megnézni, hogy minden rendben van-e és megitatni, megetetni a magatehetetlen betegeket. Szerinte sem etikus, ahogy a főorvos viselkedett velem.

A "bezzeg" meg az, hogy amikor 6 éve Angliában tanultam és vakbélgyanúval bekerültem a kórházba, a telt ház ellenére ezerszer humánusabban viselkedtek velem, mint itt, pedig (szerintem) ott sem volt az ápolóknak kevesebb dolga. Na jó, biztos a hat-hétszersét megkeresik, mint a magyar kollégáik.

2012. júl. 5. 16:25
 17/22 Andizsuzsi ***** válasza:

"ha nem adsz nekik pénzt, nem bánnak a beteg családtaggal emberségesen"

Nem, ez nem így van. Akkor ideírom: zalaegerszegi kórház sürgősségi és kardiológiai osztály. Kedves, munkájukat tisztességesen ellátó nővérekkel találkoztunk csak. Őszintén mondom, minden tiszteletem az övék.

2012. júl. 5. 16:32
 18/22 anonim ***** válasza:
0%

"Még a felvételem reggelén, hétfőn azért pattogtak, hogy telt ház van, ennyi betegre ketten nem tudnak figyelni (két nővér jutott 28 betegre"

Azért jó hogy megválaszolod a kérdésedet ,azért nem törődtek veled mert teltház volt és minimum kéne még belőlük legalább 5 -ször ennyi hogy a betegek ellátása kielégítő legyen .

Egész nap rohangálnak mint a mérgező egér hogy olyan betegeket mossanak ki a szarból húgyból adott esetben a vérből akik lesik hogy miért jelenthetik fel a kórházat. Én se lennék túl nyugodt bevallom.

Valamint miért nem tudtad ott kinyitni a szádat,ezt nem tudom megérteni Közölhetted volna amikor oda tették a kaját hogy onnan nem fogod elérni.Az érfestés után a nővérhívót nem fogod elérni ,ezt is közölhetted volna.

De hát ezért nem járna pénz ,és nem lehetne szidni a magyar egészségügyet ,mert gondolatolvasókra sem telik nekik ,vagy a 10 másodperc alatt a helyszínt és a beteg lehetőségeit feltérképező profi felderítőkre sem.

2012. júl. 5. 16:33
 19/22 anonim ***** válasza:
40%
Najó, most már az egész arra megy ki, hogy veled mindenki ellenséges, és meg nem értő. Világos, hogy az érfestés egy sz.ar dolog, még a körülmények is rosszak voltak, de szedd már össze magad, és lépj ezeken túl, mert ezeken keseregni nem éri meg. Minden piszlicsáré dolog miatt most mindenki menjen perre? Lehet próbálkozni. Idejöttél egy álcakérdéssel, ami valójában egy egy segélykiáltás volt, hogy valakik érezzenek már veled együtt. Hát ez nem jött be. A valós kérdésre a válasz pedig: igen, perelhetsz. És 99%ban úgy elbukod, mint a sicc. Mit gondolsz, ha telefonálgató nőgyógyász kézében meghal az anya, és simán kimossák, akkor Te mit fogsz elérni? Röhej az egész.
2012. júl. 5. 16:37
 20/22 Andizsuzsi ***** válasza:

Kérdező!

Azt mondod, hogy kedd délután megcsinálták az érfestést, visszavittek a magánszobádba és másnap reggelig rád sem néztek?

2012. júl. 5. 16:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!