Beperelhetem az előző iskolám azért mert azt mondták, hogy azzal a szakmával, amit ők adnak egyből el tudok helyezkedni?
Már egy éve szenvedek az álláskereséssel és még rendesen meg sem tanították a szakmát! A legjobb példa erre az hogy 3 nap a vizsgák előtt derült ki, hogy 2 év alatt elfelejtették megmutatni nekünk a kamera használatát.
A gyakorlataink szánalmasak voltak, nem engedtek minket gépek közelébe, mert "nincs gyakorlatunk". Most ott tartok hogy audiovizuális szakasszitens szakkal a hátam mögött semmire sem megyek. Ha ezt tudom akkor elmegyek autófényezőnek! Pedig úgy csábítottak oda hogy eddig nem volt egy negatív visszajelzés is. Rájöttünk hogy azért mert mi voltunk ott a 2. osztály :S
Az az igazság, hogy sok olyan képzés van, ami egy fabadkát sem ér ! Te is ilyet választottál.
Annak idejében sok oktatásszervező cég reklámozta az ügyvéd asszisztens OKJ-s képzést, hogy azzal milyen jól meg lehet élni. Csupán az elvégzése után derült ki, hogy még csak nincs is ilyen állás. Diplomás ügyvédeket vesznek fel oda csak ! Vagy pl az Intézményi kommunkátor szak, az sem ér semmit sem, hacsak a haverod fel nem vesz, vagy valaki haver be nem paterol valahova.
Mielőtt valamibe belekezdesz utána kell járni a dolgoknak ! Meg kell nézni, hogy mennyi álláshírdetés van belőle, ott mik az elvárások és esetleg telefonálj be egy néhány helyre vagy küldd el a pályázatodat, mintha meglenne a képesítésed és várd meg behívnak-e. Ha kiderűl hogy nem jó az iskola vagy nincsen ilyen állás, akkor már az elején kiderűl.
Le volt írva, hogy az iskola garanciát vállalt ? Benne volt a garancia mértéke ? Írásba volt foglalva ? Van neked róla dokumentumod, ami bizonyítja, hogy nem egy tanár aki ott tanít, hanem maga az iskola kompetens vezetősége ígérte ezt ?
Ezekkel a fogyasztóvédelemhez lehet fordúlni.
Őszinte leszek : Nem valószínű hogy fogsz elérni eredményt,... bár részeredményt igen. Ha bebizonyítjátok, hogy nem tanítottak meg olyan eszközök használatát amni hozzá tartozik az szvk.hoz, akkor perelhettek és nyerhettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!