Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogosan küldhet el a munkaadóm...

Mara Acoma kérdése:

Jogosan küldhet el a munkaadóm olyan helyre dolgozni, ahová kizárt, hogy be tudok járni?

Figyelt kérdés
Táppénz után a maradék szabimat töltöm, ha letelik, kénytelen vagyok felmondani, mert nem tudok bejárni oda, ahova küldenek. Helyben dolgoztam és ki akarnak rúgni mert beteg voltam, de én mondtam nekik, hogy a táppénz miatt 30nap védelemmel rendelkezem, amit le akarok dolgozni. De direkt 100km-re akarnak küldeni, ahová el sem tudok jutni, meg pénzem se lenne rá, ugyanis többe kerül az útiköltség mint a napi bér. Jogosan kerüli így meg a törvényt?
2012. jún. 18. 10:38
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Nem ugyanabban a városban dolgoztam, hanem 20km 2 átszállás.

De a 100km-hez képest még helyben van, idéző jelben. Oda ,,csak" 14ezer volt a bérlet.

2012. jún. 18. 13:49
 22/28 anonim ***** válasza:

Akkor sorry, de ha kb 1-1.5 órán belül beértél, akkor sem számít a munkába utazás munkaidőnek (erre van egy BH-bírói határozat-, hogy távolság/beérési idő arányban számolják ki), nem emlékszem a pontos tételekre, de a 100 kmre lévő munkavégzési helynél tutiba munkaidőnek számít.

Aztán ne hagyd magad megfélelmíteni és sok sikert :)

2012. jún. 18. 13:52
 23/28 A kérdező kommentje:
Ok, akkor azt nem kérhetem:) De ugye a bérletek árát igen? Minden hónapban elkérték az áfás számlát tőlünk, meg a bérletet is. Egyébként nem tudom, hol-kivel tudok egyezkedni, mivel ők pesti cég, kölcsön adtak másik cégnek, ami fene tudja hol van, de az is az övék, csak a sógor vagy ki tudja ki nevén van.... Szóval nem tudok hova bemenni, kihez, mikor... Levelet is max a könyvelőnek tudok írni ez ügyben.
2012. jún. 18. 13:55
 24/28 anonim ***** válasza:

Bérletet ezek szerint elszámoltatták veled :)

Ez is jó :)

Bérletet fizetniük kellett volna, de feketén fehéren ott a bizonyíték, hogy a fizetés utalásánál ez nem történt meg (a munkaszerződésedben ott szerepel mennyi a fizetésed, ha nem utaltak ezen felül bérletpénzt-vagy adták oda bármilyen formába-- ennek átvételét írásban igazolnod kellett)már ok a felmondásra, hizs a Mt (munka törvénykönyve) kötelezi őket.

De ne kapkodd el.

Nem is baj, hogy írásban kell kommunikálnod velük. (minden levélről másolatot készíts és ajánlva vagy tértivevénnyel adod fel) (off: mondjuk az sem törvényes, hogy nincs egy olyan telephely, kihelyezett telephely ahova a dolgozó bemehetne ügyes bajos munkaügyi dolgait intézni). Kezdd el ezt a költségtérítés bérlet+ utazás ideje a munkaidő része dolgot írásban törvényekkel alátámasztva forszírozni. Illetve hogy kerül kifizetésre sor stb, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Aztán várd meg hogy reagálnak.

Ez az én javaslatom.

2012. jún. 18. 14:05
 25/28 A kérdező kommentje:
Oké, köszi:) Akkor ezt megírom nekik. De így is ki fogok futni az időből, valamit még kell tennem, pénteken van az utolsó nap szabim. Hétfőre valószínű ott lesz a felmondásuk a régi munkahelyen a kisfőnöknél, hogy írjam alá. Gondolom közös megegyezéssel, vagy az én részemről rendes felmondással. Addig csak kellene lépnem még valamit....
2012. jún. 18. 14:18
 26/28 A kérdező kommentje:
Jaaa és nem utaltak soha. Egy borítékban kaptuk mindig a pénzt, bérjegyzék, átvételi, minden ilyesmi nélkül. Egyszerűen csak a kezembe nyomták és kész. Soha nem írtam alá semmit.
2012. jún. 18. 14:20
 27/28 anonim ***** válasza:
szerintem nem voltál te bejelentve, ami nem annyira baj, ha megvan a szerződésed a pecsétjükkel aláírásukkal, plusz egy bizonyíték munkaügyi perhez+úgy megb@sszák őket (és elnézést a kifejezésért csak ab írság mértékét szerettem volna érzékeltetni), hogy soha nem állnak talpra.
2012. jún. 18. 23:01
 28/28 A kérdező kommentje:
Azért az ügyfélkaput nem tudják babrálni, már írtam, hogy be vagyok jelentve:)
2012. jún. 19. 07:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!