Jogosan küldhet el a munkaadóm olyan helyre dolgozni, ahová kizárt, hogy be tudok járni?
Azért ne felejtsük el, hogy a változó munkahely nem ugyanaz, mint a kiküldetés!
Ti a kiküldetés szabályait mondjátok, akkor kell fizetnie a többletköltséget!
Változó munkahelynél csak akkor és annyit kell fizetni, amennyit alapesetben is kellene.
13aS TÉVEDSZ:
változó munkahelyen - különböző telephelyen - történik a munkavégzés, akkor a munkavégzési helyek közötti utazások ideje munkaidőnek számít. A munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítésről szóló 78/1993. kormányrendelet költségtérítés fizetésére kötelezi a munkáltatókat, ha a munkavállaló lakhelye és munkahelye nem azonos helységben van.
Nemcsak a költséget kell megtérítenie, de a munkába utazás is munkaidőnek számít.
Rendkívüli felmondás előtt azért kérdezd meg, hogy a költségeket rendezi e a munkaadó. Nyilván nem fogja, de feltételezésekbe ne bocsátkozz. És papír mindenről!
Felnőtt ember vagy, nyilván sokan kihasználják az embert aki örül, hogy minimálbérért dolgozhat.
DE most állj a sarkadra, kérj írásbeli indokolást mindenről, ne írj alá rendes felmondást. Azért tettek meg veletek mindent, mert 1 nem hitték, hogy mertek bármit is tenni, 2., járatlanok vagytok a munkajogban. Ha látják, hogy felkészültél ők lesznek megszeppenve.
Remélem azért be vagy jelentve és van munkaszerződésed. Írásban...
nyert ügyed van... hidd el már pár munkajogi cécóban részt vettem (békéltető testület tagjaként)
DE felkészületlenül ne menj!
Nézd meg pontosan megy törvény melyik paragrafusára hivatkozol, amortizációs költséget egy korményrendelet tartalmazza (saját kocsihasználat céges ügyben). Aslaposan, pontosan készülj fel. ha ilyen fillérb@szó a céged hidd el fenyegetőzni fog, de ne ijedj be, a törvény a te oldaladon áll.
Köszönöm a válaszokat, bemagolok mindent:) Elsőként felmondok rendkívüli felmondással, mivel nem fizettek bérletet, valamint követelem (minden nap 1-1 óra oda-vissza út)a ki nem fizetett bért, gondolom akkor így éjszakás pótlék is járt volna, mivel itthonról 5kor kellett indulnom.
Még az lenne a kérdés, hogy vajon a bérjegyzékeim megkapom e, illetve 100%ra tudom, hogy hamis jelenlétiket adtak többször is a könyvelő felé, amiken nem az én aláírásom szerepel. Ezekkel mit lehet tenni?
Neee már, félreértettél
Ha eddig ugyanabban a városban dolgoztál, mint laktál NEM SZÁMÍT MUNKAIDŐNEK A MUNKÁBA JÁRÁS IDJE illetve bérletet sem kellett fizetniük.
Olvasd el amiket írtam, precízen.... mert ha így olvasol, akkor tényleg esélytelen vagy.
Írtam már, ne a felmondással, hanem az egyezkedéssel kezd. Hogy legyen alapod felmondani. Így be tudod venni az indokolásba, hogy nem fizetik a 100km-re lévő munkahelyedre jutás költségét. Az ha Miskolcon van a cég és te is ott laksz semmire ilyesmire nem kötelezi őket :SS
Olvass kérlek figyelmesen!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!