Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Laptop vásárlása utáni problém...

Laptop vásárlása utáni probléma? Bővebben beljebb.

Figyelt kérdés

Történet a következő:

Interneten hirdettek egy hibás laptopot amit saját részre megvettem, gondoltam megjavítom magamnak. Az adás-vétel személyesen lezajlott, írtunk adásvételi szerződést, a találkozás előtt pedig volt(van) egy 39 db-os levelezésünk.

Miután megvettem a laptopot felkeresett, hogy az élettársa rendőrséggel fenyegeti amiért eladta a gépet (lopás miatt...?). Vissza szeretné vásárolni a gépet viszont én nem szívesen adom vissza és nem is tízezrekről van szó.

Ha esetleg tényleg feljelenti az élettársa az eladót mire számíthatok?

2012. jún. 14. 00:41
 1/2 anonim ***** válasza:
Attól függ kinek a tulajdona volt a laptop kinek volt a tulajdona? írd meg légy szíves hogy ne kelljen fölöslegesen leírnom a különböző fogatókönyveket :-)
2012. jún. 15. 19:03
 2/2 anonim ***** válasza:

Előző vagyok bocs de rájöttem egyszerűbb ha leírom mert nem tudom mikor nézek vissza megint. Ha nem az ő tulajdona volt és nem kereskedő akkor és te úgy vetted meg, hogy nem tudtál róla, hogy nem volt tulajdonos akkor ptk 118 (2) vonatkozik rá ami azt jelenti, hogy 1 éven belül az vételár megfizetése után vissza kell adni.

Ha tulajdonos volt még ha csak akkor pedig a az adás-vétel szabályait kell alkalmazni ptk 369-370 attól függően milyen joga van az élettársnak rajta ha ez a helyzet írj kérlek privátba és leírom a melyik is pontosan esettől függően lehet beszélni kártérítésről tehermentesítésről esetleg szerződés szegésről itt már kicsit bonyolultabb a dolog....

A rendőrséggel pedig neked bajod nem lesz mert jóhiszeműen ellenérték fejében vetted és nem is hiszem hogy itt lopásról lenne szó de ezzel neked már nem kell foglalkoznod.

2012. jún. 15. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!