Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit kellene tennem ez ügyben?

Mit kellene tennem ez ügyben?

Figyelt kérdés

A volt párom családjának felvettem jelzálogot (csaknem 7 millió ft-ot) kb 6 éve... (18 évre -.-)

4 éve mással élek, és igencsak szeretnénk már közös lakást, de mivel van a nevemen 7 milliós "hitel" így sehol nem adnak, hiába van fizetve folyamatosn (nem én fizetem hanem ők, én csak a nevemet adtam hozzá, mert ők bár listások voltak)

Mit tudok tenni?

a lényeg hogy nem lehet velük a kapcsolatot tartani mert nem hivnak, és én sem tudom öket elérni, mert vagy nem veszik fel a telefont vagy nem válaszolnak az üzeneteimre...

át lehet valakinek a nevére iratni ezt, hogy nekem tiszta legyen a nevem ez ügyben? vagy mit tudok tenni? várjam meg a 18 év végét ami már "CSAK" 12 körül van? -.-

köszi a válaszokat előre is

2012. márc. 29. 09:41
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Ha nem tudod elérni őket sehogy akkor szinte semmit nem tudsz tenni.

Valoszínű azért vetted föl a nevedre mert nekik nem adtak volna. Magyarán átiratni se tudnád rájuk most se.

meg ugye az átíratáshoz ők is kellenének...

A helyedben odamennék, emaileznék, levelet küldenék, telefonálnék stb mert végeredményben nekik a helyzet most kényelmes.

De simán lehet hogy egy életre(vagyis 12 évre szóló) emlékeztető lesz az esetből!

2012. márc. 29. 10:30
 2/16 A kérdező kommentje:

hát ez az :(

nem akarok még 12 évig "oda tartozni" :S

állitolag a két kocsijukból letelt a hitel és így hitelképesek vagy minek mondják ezt az állapotot...

így volna rá lehetőség hogy átirják, de nem válaszolnak egyik hivásomra sem

2012. márc. 29. 10:36
 3/16 dizus ***** válasza:
Kedves megkereséssel próbálkozz.A jóindulatukra van bízva,hogy egyáltalán megpróbálják-e átvállalni a hitelt.Ami viszont a legfontosabb,hogy mi a hitel fedezete...nyílván ingatlan,ami nem tudjuk hogy kapcsolódik hozzád!
2012. márc. 29. 10:47
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Azt lenne jó tudni hogy miről van szó és milyen a szerződés. Hisz ha a te neveden van akkor végeredményben te akár bemehetsz és felmondhatod az egészet stb amivel elindul egy végrehajtás és elárverezik a házukat.

Ha az ér vagy 14 millát és csak 7 milla hitel van rajta akkor te megszabadulsz a hiteltől ők meg baromi nagyot szívnak!!

De csak te tudod hogy mi van a szerződésben és milyen feltételek!

Szóval mivel a neveden van így azért van pár ütőkártyád!

ha a fenti eset áll és jó a pozició, érdemes befenyíteni őket hisz elvesztik a 14 millás házat úgy hogy eddig folyamatosan fizettek! ha meg a neveden van névleg a házrész akkor meg eladhatod ha akarod stb.

Szóval van ütőkártyád de hogy mekkora és te mekkorát szívhatsz vele azt csak a részletekből lehet megtudni.

2012. márc. 29. 10:50
 5/16 A kérdező kommentje:

a fedezet a saját lakásuk

a kedvesség nem segit

már azzal is beprobálkoztam hogy albérletben vagyunk (ami igaz) és babát várok(szintén igaz) és nem akarom albiba szülni a babát

semmi...

2012. márc. 29. 10:50
 6/16 A kérdező kommentje:

egy panel lakásrol van szó a 21 kerben. ér kb 10 milliót szerintem nem többet (1+2 fél szobás) jo helyen is van.

ő a fizető én meg az adós

2012. márc. 29. 10:52
 7/16 dizus ***** válasza:
Ha jól értem Ők adták a fedezetet és Te voltál a hiteligénylő.A hitelt törlesztő is Te vagy(papíron),úgyhogy a hitelfelmondással nem lehet gond(ahogy a 4-es is írja),amennyiben teljesen elzárkóznak a hitelátvállalástól.Viszont alaposan számolgass előtte hozzáértővel,mert ahogy írod kb.10-et ér a lakás,így a felmondással-árveréssel kialakult költségek miatt könnyen kiszállhatsz minusz 2-3 millióval is akár!
2012. márc. 29. 11:13
 8/16 A kérdező kommentje:

ezt hogy érted?

még nekem kerülne pénzembe hogy megszabaduljak tőlük? :S

2012. márc. 29. 11:17
 9/16 anonim ***** válasza:

Ha te vagy a hitelfelvevő akkor elárverezésnél ha még marad hitel az téged terhel továbbra is. Ezért "kerülne neked pénzbe"

Ha viszont már törlesztettek tőkét is és mondjuk csak 5 milla tőkehitel van akkor egy 10 millás lakásnál nem sokat veszthetsz mert 5-6 milláért már biztos elviszi valaki és a végén még majdnem nyersz is a dolgon.

De igazán a papírokkal kéne egy ügyvédet megkeresni!

Szerintem elég jó esélyeid vannak hogy rákényszeritsd őket az átvállalásra de kedvességgel nem sokra mész...

Mivel a lakást ők használják és azon van a teher és egy kb 10 millás lakás 7 millás hiteléről beszélünk így azért iszonyat sok veszítenivalójuk van ha te betartassz nekik!

Sokkal több mint neked. Véleményem szerint te max nullába jönnél ki míg ők buknának minden eddigi befizetést és a lakást!

2012. márc. 29. 11:24
 10/16 A kérdező kommentje:

tehát akkor tegyem nyugodtan oda magamat, és "fenyitsem be" őket?

keressek egy ügyvédet és az intézkedik majd?

(amugy nagyon köszönöm a tanácsaitokat)

2012. márc. 29. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!