Mit kellene tennem ez ügyben?
A volt párom családjának felvettem jelzálogot (csaknem 7 millió ft-ot) kb 6 éve... (18 évre -.-)
4 éve mással élek, és igencsak szeretnénk már közös lakást, de mivel van a nevemen 7 milliós "hitel" így sehol nem adnak, hiába van fizetve folyamatosn (nem én fizetem hanem ők, én csak a nevemet adtam hozzá, mert ők bár listások voltak)
Mit tudok tenni?
a lényeg hogy nem lehet velük a kapcsolatot tartani mert nem hivnak, és én sem tudom öket elérni, mert vagy nem veszik fel a telefont vagy nem válaszolnak az üzeneteimre...
át lehet valakinek a nevére iratni ezt, hogy nekem tiszta legyen a nevem ez ügyben? vagy mit tudok tenni? várjam meg a 18 év végét ami már "CSAK" 12 körül van? -.-
köszi a válaszokat előre is
Először is szerintem a végső eset legyen az hogy felmondás és eladás.
Ha csak egy csöpp eszük van akkor ezt nem választják! Szerintem azért sza.nak Rád mert eddig félénken kérted és nem vettek komolyan. Gondolták ha évekig nem mertél lépni akkor ezután sem fogsz...
Ha kapnak egy levelet egy ügyvédtől hogy : Amennyiben nem tudjátok közös megegyezéssel megnyugtatóan rendezni az ügyet akkor 30(vagy 60) napon belül felmondod a hitelt és árverezés lesz!-
Ezután hidd el, ők akarnak majd megkeresni téged!!
És a hitelről:
A 18 évből eltelt 6 tehát tőkét már biztos hogy törlesztettek. Ha ilyen nem is volt és az elejétől fizették a tőkét is akkor valahol 5-6 milla között lehet a tőketartozás.
Valóban komoly százezrek elmehetnek az egész folyamatra amit az eladásból vonnának le, ugyanakkor egy kb 10 millás lakást alsó áron 6 milláért el lehet adni árverésen de akár még többért is. Ha meg te is hírdeted, szerintem a 7 milla fölöti összeg is kijöhet amiből már mindenkinek jut szépen!
Te kijössz nullára vagy pozitívba míg ők mindent elvesztenek ami 6 évi befizetést jelent!! Egyszerűen nem tudom elhinni hogy annyira buták legyenek hogy nem látják hogy mekkorát bukhatnak és hogy te szinte csak nyerhetsz az ügyön! Magyarán te egyáltalán nem vagy szorongatva hogy megegyezzél!
Ha meg azt mondják hogy ők nem vállalhatnák át akkor keressenek valakit pár hónapon belül!
Annó is találtak egy balekot(bocsi kedves kérdező) akkor most is menni fog.
igazad van balek voltam, de naivan hittem benne hogy a kapcsolatom az akkori párommal jo hosszu lesz, ennek ellenére nem igy történt...
már annyira kikészit ez a dolog hogy röhögök itthon magamban...mást egyenlőre nem tehetek. Párommal megbeszélem mik a teendők, és a jövő hetem erről fog szolni.
Ha minden sikerül ugyis irok nektek egy privát üzenetet:)
nagyon szépen köszönöm az eddigieket:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!