Közös tulajdon - új ingatlan vásárlása - a feleségem át akar verni. Mit tehetek?
Van egy, a feleségem nevén lévő, ám valójában (mivel a házasságunk alatt vásároltuk) közös tulajdonú ingatlanunk, amelyet most eladnánk, és az árából újat vásárolnánk.
Feleségemmel a kapcsolatunk jelenleg nem túl rózsás... Még a szerződéskötés előtt vagyunk, és én jeleztem, hogy azt szeretném, ha az új ingatlan már mindkettőnk nevén szerepelne. Ő ezt megtagadja, és a hátam mögött kívánja lebonyolítani az egész ügyletet - amit megtehet, mivel papíron ő a tulajdonos. Jelenleg nem tudom, hol tart az ügy, mert hiába kérem, a tájékoztatást is megtagadja tőlem, ami teljesen nonszensz... Nem szeretném hagyni magam. Mit tehetek ebben az esetben?
Kérheted (bármikor mert a tulajdoni igények nem évülnek el), hogy tulajdonjogodat bejegyezzék az ingatlan-nyílvántartásba. Ezt a jelenlegire most vagy az új ház megvétele után az újra kérheted.
Akkor van probléma, ha eladja a házat és nem lesz új ház vásárolva az árából.
Ha most indítanál polgári pert a tulajdonjog bejegyzésére, akkor perfeljegyzés kerülne az ingatlanra és nem lehetne eladni a per végéig. Próbálj beszélni a feleségeddel, hogy jobban jártok, ha te is szerepelsz a szerződésben, mert emiatt akár az eladás is meghiúsúlhat és csak felesleges pénzkidobás lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!