Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van olyan internetes forrás,...

Van olyan internetes forrás, ahol hozzáférhetek a jogaim leírásához, a büntetőtörvénykönyvhöz és egyéb perekben hasznos információkhoz?

Figyelt kérdés

Be szeretném perelni a matematika tanáromat abban az esetben, ha év végén megbuktat. Az eddigi évek során, bár nem voltam jó ebből a tantárgyból, de abszolúte teljesítettem a követelményeket, ahogyan most is, viszont az új tanárom személye kifogásolható, hozzáállása bizarr, esélyt sem adott nekem(sem az osztálynak, de az nem különösebben érdekel), hogy értelmes félként tekintsen rá, hanem rögtön idiótának titulált mindenkit. Egy diákkal kivételezik, aki egyébként fogékony a tárgyra, de így is rengeteget tanul rá, gyakorlatilag bizonyíthatnám, hogy egy rosszul sikerült érdemjegyét a tanár egyszerűen nem írta be. A pontozásán is van kivetnivaló. Amióta ő a tanár fogytam, depressziósabb lettem, reggelente egy órával előbb kelek, hogy tanuljak, de amint belép a terembe, ez mintha mit sem érne, a jelleme mindezt semmissé teszi, hatással van rám és a tudásomra, az önbizalmam teljes mértékben lecsapolja.. IGAZSÁGOT AKAROK.

Tudom, hogy semmi esélyem a perben, de meg fogom tenni, hogy megmutassam, nem vagyok egy a sorsukba beletörődő itt élők közül, és legfőképp, hogy NEKI megmutassam, hogy egy ambiciózus emberi lény vagyok, akire nem tekinthet egy csellengő jövőkép nélküli senkire!

Már betöltöttem a 18-at, miket kell tudnom, mire kell számítsak és az iskolából való kizáráson kívül, milyen következményei lehetnek, ha vesztek?

2012. ápr. 1. 10:32
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
Esélyed kevés van ugyan, de csak kéne néhány kellemetlen percet szerezni egy olyan tanárnak, aki egy kifogástalanul viselkedő, tanárral tisztelettudóan beszélő, az anyagot megfelelő szinten tudó diákkal nem tőle elvárhatóan viselkedik.
2012. ápr. 12. 18:43
 42/43 A kérdező kommentje:

18:29

Az osztálynak a 85%-a bukik, a másik csoportból senki. A mi csoportunkban egy kitűnő matekos (nagyon ért hozzá, humánból már én vagyok jobb) is tanúsítani tudja, hogy végig sem hallgatta ma a kérdéseim, műsort rendezett, kiabált és felszólítottam hogy szólok az igazgatónak, mire ő meglepődött és benne maradt a tüske, elkezdett magyarázni minden közelebb ülőnek és hisztériázott. Nem akarok kitolni a sráccal, mert ez az őrült képes lenne a jegyeire menni, szóval csak magamat védem. Mostmár biztos, hogy meg akar buktatni, szóval DE... Nyilvánvalóan nem lenne bennem ekkora vízhangja ennek az egésznek, de bukásra állok és ennek a helyzetnek a javításán dolgozom, míg ő hátráltat a viselkedésével, az egész lényével, a hozzáállásával, nem érti a kérdéseimet(saját bevallása szerint). Beszélni fogok az igazgatóval, csak saját magam tudom képviselni és fogom is.

"Az senkit se érdekel, papíron milyen jogaid vannak."

Igen? És jó érzés ebben a tudatban élni? Neked megfelelő? Mert nekem nem.

18:43

Így van.

2012. ápr. 12. 20:49
 43/43 A kérdező kommentje:

"Az egész iskola nem ér annyit"

NEM ÉR ANNYIT? Már bocsi, de tudtommal még innen lehet egyetemre menni, hogy az legyek ami szeretnék...

2012. ápr. 12. 20:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!