Van olyan internetes forrás, ahol hozzáférhetek a jogaim leírásához, a büntetőtörvénykönyvhöz és egyéb perekben hasznos információkhoz?
Be szeretném perelni a matematika tanáromat abban az esetben, ha év végén megbuktat. Az eddigi évek során, bár nem voltam jó ebből a tantárgyból, de abszolúte teljesítettem a követelményeket, ahogyan most is, viszont az új tanárom személye kifogásolható, hozzáállása bizarr, esélyt sem adott nekem(sem az osztálynak, de az nem különösebben érdekel), hogy értelmes félként tekintsen rá, hanem rögtön idiótának titulált mindenkit. Egy diákkal kivételezik, aki egyébként fogékony a tárgyra, de így is rengeteget tanul rá, gyakorlatilag bizonyíthatnám, hogy egy rosszul sikerült érdemjegyét a tanár egyszerűen nem írta be. A pontozásán is van kivetnivaló. Amióta ő a tanár fogytam, depressziósabb lettem, reggelente egy órával előbb kelek, hogy tanuljak, de amint belép a terembe, ez mintha mit sem érne, a jelleme mindezt semmissé teszi, hatással van rám és a tudásomra, az önbizalmam teljes mértékben lecsapolja.. IGAZSÁGOT AKAROK.
Tudom, hogy semmi esélyem a perben, de meg fogom tenni, hogy megmutassam, nem vagyok egy a sorsukba beletörődő itt élők közül, és legfőképp, hogy NEKI megmutassam, hogy egy ambiciózus emberi lény vagyok, akire nem tekinthet egy csellengő jövőkép nélküli senkire!
Már betöltöttem a 18-at, miket kell tudnom, mire kell számítsak és az iskolából való kizáráson kívül, milyen következményei lehetnek, ha vesztek?
Az új tanár valszeg 1 éves szerződéssel áll kapcsolatban az iskolával.Ha a tanár nem vált be akkor az 1 év lejárta után nem lesz szerződés hosszabbítás, és a tanár elmegy máshova.Nem sokat lehet tenni , sajnos.
Szerintem beszélj az osztályfőnököddel ,majd az igazgatóval.Hogyha nem tudnak tenni semmit akkor feljebb kell menned az országos oktatási hivatalhoz.
Beperelni nem tudod , viszont ki tudod rúgatni az iskolából.
A másik lehetőséged a szülők hatalma.Ha a szülők összefognak sok dolgot elérhetnek egy iskolában.A lényeg hogy a szülők értsenek egyet a gyerekeikkel , majd rendezzenek egy szülő értekezletet az iskolában ahol jelen van az igazgató és az osztályfőnök.Ezentúl gyűjtsenek aláírást hogy haladéktalanul kérik XY tanár eltávolítását az iskolából ezért és ezért.Ha a szülők több mint 50 százaléka aláírja , akkor nyert ügyetek van.
Ezek a lehetőségek.Véleményem szerint a szülőknél kell próbálkozni.
12:04
Köszönöm az első olyan választ ami tanácsokkal is ellát! De az első részt javítanám.. ez a tanár már 1990-es tablókon is rajta van, a sulimban összevissza kapnak az osztályok évről évre tanárokat, nincs rendszer semmiben, egy káosz az egész. Egyébként már hallottam hírét, az igazságtalan buktatásokkal kapcsolatban.
12:35
ha annak az időnek és energiának a fele, amit a matematikának szenteltem, megtérülést nyerne, akkor nem fektettem volna ebbe a kérdésbe ennyi energiát
egy világnagy baromság lenne perelni, mert semmiféle büntetőjogi tételt nem tudnál a nyakába varrni, lévén hogy te egy olyan meccsben játszol vele ahol ő nem csak az ellenfél hanem bíró is egyszerre, innentől ha nem tetszel neki vesztettél.
Annyi lehetőséged van, hogy átmész más tanárhoz, átkéreted magad, vagy pótvizsgázol. Most őszintén, gondolj bele, mit kezdene vele a jog ha odamész és azt mondod, bíró úr engem 1,4-es átlagra megvágtak év végén. Ajha, kérem akkor önnek mi a panasza, jogos a buktatás. Plusz te köhögöd ki az egész per költségeit mindkét oldalról ha vesztesz.
Na érted, ilyen ügyekkel nem foglalkozik a magánjog. Vagy szerinted hülyét buktatni bűncselekmény akármennyire is lelkes a hülye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!