Van olyan internetes forrás, ahol hozzáférhetek a jogaim leírásához, a büntetőtörvénykönyvhöz és egyéb perekben hasznos információkhoz?
Be szeretném perelni a matematika tanáromat abban az esetben, ha év végén megbuktat. Az eddigi évek során, bár nem voltam jó ebből a tantárgyból, de abszolúte teljesítettem a követelményeket, ahogyan most is, viszont az új tanárom személye kifogásolható, hozzáállása bizarr, esélyt sem adott nekem(sem az osztálynak, de az nem különösebben érdekel), hogy értelmes félként tekintsen rá, hanem rögtön idiótának titulált mindenkit. Egy diákkal kivételezik, aki egyébként fogékony a tárgyra, de így is rengeteget tanul rá, gyakorlatilag bizonyíthatnám, hogy egy rosszul sikerült érdemjegyét a tanár egyszerűen nem írta be. A pontozásán is van kivetnivaló. Amióta ő a tanár fogytam, depressziósabb lettem, reggelente egy órával előbb kelek, hogy tanuljak, de amint belép a terembe, ez mintha mit sem érne, a jelleme mindezt semmissé teszi, hatással van rám és a tudásomra, az önbizalmam teljes mértékben lecsapolja.. IGAZSÁGOT AKAROK.
Tudom, hogy semmi esélyem a perben, de meg fogom tenni, hogy megmutassam, nem vagyok egy a sorsukba beletörődő itt élők közül, és legfőképp, hogy NEKI megmutassam, hogy egy ambiciózus emberi lény vagyok, akire nem tekinthet egy csellengő jövőkép nélküli senkire!
Már betöltöttem a 18-at, miket kell tudnom, mire kell számítsak és az iskolából való kizáráson kívül, milyen következményei lehetnek, ha vesztek?
majd a másik fele érettségin bukik...
Azért te sem törheted össze magad, azért nem kell sok tanulás odafigyelés a diákok részéről, hogy a leghülyébb is hármast kapjon matekból gimiben.
tehát magadat is perelheted, nemtanultzál semmit
semmi jogalapod nincs perelni még a ptk szerint se, a btk-nak meg köze nincs az egészhez
jogod van panaszkodni az igazgatónak, ha a tanár viselkedését nem tartod megfelelőnek és jogod van kérni, hogy osztályozóvizsgát tehess
és akkor beszéljünk kissé a kötelezettségeidről is: tanulni kéne - kis anekdota: 5. osztály matekból majdnem megbuktam félévkor az egyik évben, részben a tanár butaságának (teljesen alkalmatlan szegényke matektanárnak), részben a saját butaságomnak köszönhetően, év végén ötöst kaptam, annak ellenére, hogy félévkor éppen megcsíptem a hármast - 23 év telt el azóta, ma mérnökként dolgozom ;)
11:23
A délutáni tanulás, a reggel 5-kor kelés a tanuláshoz + korreptanárhoz járás nem számít tanulásnak? Sokszor itthon megírtam újból az 1-es dogáimat hibátlanra... Vannak anyagrészek amik nehezen mennek, a humán tantárgyakból meg kirázom az 5-ösöket a kisujjamból.. Itt már rég nem a tudásról vagy nemtudásról van szó.
Első nekifutásban nem perben kéne gondolkoznod.
Tudod, van egy "szolgálati út" is.
Előbb az igazgatónál kellene panaszt tenned, mert ha kihagyod a "sorból", háta mögött csinálod (hátbatámadod),
akkor foggal-körömmel védeni fogja tanárát, mert közvetve az ő pozícióját is megkérdőjelezed, állását veszélyezteted. Utána gondoltál ennek??
Az igazságszolgáltatásból pedig az IGAZSÁGOT felejtheted....
Félreértés ne essék, nem a tanárt akarom védeni, inkább csak a valóságot próbálom meg eléd vetíteni.
Ez pedig nem jót sejtet.
Nekem is volt ilyen tanárom, nem azzal foglalkoztam, hogy "alátegyek, szivassam", mert elvitte volna az agyamat, hanem hogy legyen egy 2-esem. Nem ennyit érdemeltem volna, de lesz@rtam....
Az igazsá
11:30
NEM HIBÁTLANRA! A dolgozatom hibás, rossz, de itthon oldom meg hibátlanra, az ő jelenlétében meg teljesen rosszra, 3-asnál jobbat nem tudtam még írni, amikor vele egy térben tartózkodom.
11:40
Nem. Az lenne a megoldás, ha így 60 felett megmutatnám neki, hogy nem tévedhetetlen és "megaláznám"(nem szó szerint véve, figyelni az idézőjelre..), azzal, hogy egy nála alacsonyabb rendűnek gondolt egyén(mert ebben a tudatban él), nyert ellene, nyomot akarok hagyni benne, méghozzá mélyet, le akarom hervasztani a vigyort az arcáról, mert amikor kiviszem a dolgozatom elé, vagy bárki kérdez tőle, a többiek felé néz hangosan magyaráz és röhög, hogy ők élvezik e a műsort...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!