Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van olyan internetes forrás,...

Van olyan internetes forrás, ahol hozzáférhetek a jogaim leírásához, a büntetőtörvénykönyvhöz és egyéb perekben hasznos információkhoz?

Figyelt kérdés

Be szeretném perelni a matematika tanáromat abban az esetben, ha év végén megbuktat. Az eddigi évek során, bár nem voltam jó ebből a tantárgyból, de abszolúte teljesítettem a követelményeket, ahogyan most is, viszont az új tanárom személye kifogásolható, hozzáállása bizarr, esélyt sem adott nekem(sem az osztálynak, de az nem különösebben érdekel), hogy értelmes félként tekintsen rá, hanem rögtön idiótának titulált mindenkit. Egy diákkal kivételezik, aki egyébként fogékony a tárgyra, de így is rengeteget tanul rá, gyakorlatilag bizonyíthatnám, hogy egy rosszul sikerült érdemjegyét a tanár egyszerűen nem írta be. A pontozásán is van kivetnivaló. Amióta ő a tanár fogytam, depressziósabb lettem, reggelente egy órával előbb kelek, hogy tanuljak, de amint belép a terembe, ez mintha mit sem érne, a jelleme mindezt semmissé teszi, hatással van rám és a tudásomra, az önbizalmam teljes mértékben lecsapolja.. IGAZSÁGOT AKAROK.

Tudom, hogy semmi esélyem a perben, de meg fogom tenni, hogy megmutassam, nem vagyok egy a sorsukba beletörődő itt élők közül, és legfőképp, hogy NEKI megmutassam, hogy egy ambiciózus emberi lény vagyok, akire nem tekinthet egy csellengő jövőkép nélküli senkire!

Már betöltöttem a 18-at, miket kell tudnom, mire kell számítsak és az iskolából való kizáráson kívül, milyen következményei lehetnek, ha vesztek?

2012. ápr. 1. 10:32
1 2 3 4 5
 31/43 A kérdező kommentje:

De csak nála vagyok az, miért nem érthető amit írok? Tavaly még 5-ösöket is kaptam és 2,6-ra lettem 2-es.. Hozzátenném, hogy az iskolában nincs semmilyen közösségi rendezvény a ballagáson kívül, nincs szülői munkaközösség sem, egy 6szorosan összevont intézmény millió diákkal, ahová 14 éves koromban bekerültem és soha nem biztatott senki, mintha ott sem lettem volna, 2 éven át el is hittem magamról, hogy nem lehetek túl jó semmiből, saját magamnak kellet ráeszmélnem arra, hogy vagyok valaki, ha az iskolán múlott volna akár meg is halhatok.. azóta a matekon és fizikán kívül 4-es, 5-ös vagyok, ENNYIT ERRŐL.

Igazság szerint az egész iskolát be kéne perelnem, nyugdíjas tanárokat hívnak vissza, akik szinte már nem is látnak, nevetséges ellentétek vannak az osztályozási módszerek között... Undorító mocsok az egész.

2012. ápr. 1. 13:38
 32/43 anonim ***** válasza:

Bocsáss meg. hogy ezt írom, lehet, hogy az iskolában rendet kellene tenni, de a Te fejedre is igaz, olvasgatva a hozzászólásokat.

Én így érzem, látom...

2012. ápr. 1. 13:54
 33/43 anonim ***** válasza:

nem, nem tudsz perelni,mert ha a tanár teljesen igazságtalanulis buktat meg, annak semmi köze apolgáűri vagy a büntetőjoghoz.

Ha igazságtalannakérzed,akkor kérhetsz osztályozóvizsgát, mehetsz más osztályba iskolába. Ez a hivatalos út.

2012. ápr. 1. 14:21
 34/43 anonim ***** válasza:

Te most figyu nagyokos, még mindig nem fogtad fel, senkit nem izgat milyen penge voltál korábban, egyszerűen itt ha a képedbe ordítaná, hogy addig nem mész át abban az iskloában amíg ő ott van akkor se perelheted be, mert egyszerűen az szakmai kompetenciája hogy kit enged át, ahhoz először valami szabálysértést kéne elkövetnie, hogy beperelhesd.

Ha pl lenne róla hiteles hanganyagod miközben hallhatóan azt mondja hogy téged pofára osztályoz és hiába tudnál jobban akkor is megbuktathatna akkor esetleg perelhetnél, de olyat meg nem fog tenni mert az állásával minek játsszon a te hülye fejed miatt? Ha megfelelő szinten tudod az anyagot akkor nem tud veled mit kezdeni, ha meg ilyen hülye vagy akkor hiába érzed másként akkor is az maadsz és akkor pedig meg KELL buktatnia.

Amúgy meg teszel amit akarsz, elhiheted itt épp pont minket fog legkevésbé érdekelni a nyomorod, csak jót röhögünk a baromságodon.

2012. ápr. 1. 14:49
 35/43 A kérdező kommentje:

14:49

Ha ez így van (márpedig biztosan), akkor egyértelműen ROSSZ a közoktatás. Jelenleg sem vagyok "penge" matekból, de eddig egyetlen egy témazáróm sem lett 1-es, ez mégiscsak azt jelenti, hogy a tananyagot a lezáró dolgozatokkal bizonyítva MEGÉRTETTEM, a 40 röpdolgozatról, ahol szó szerint kér nyelvtörőkhöz hasonlatos szabályokat pedig nem kizárólag én tehetek, hogy a nagy-részük 1-es lett, hidd el nekem.

Visszautasítom a sértéseidet és jogod van röhögni rajtam, ha neked egy ilyen szintű kikapcsolódási forma megfelel..

2012. ápr. 1. 15:04
 36/43 A kérdező kommentje:

13:54

Szerintem ez mindenkire igaz, az ügyvédekre, bírókra akik leisszák magukat 1-1 ügy után, a tűzoltókra akik a sok szörnyűséget látva később alkoholisták lesznek, vagy képtelenek levezetni a látottakat.. minek soroljam még? Senki sem tűnik épp elméjűnek sehol sem. Az én hibám csak az, hogy magabiztos vagyok és kiállok magamért egy olyan helyen, ahol az emberek ezt nem merik megtenni...

2012. ápr. 1. 15:10
 37/43 anonim ***** válasza:
Sajnos Magyarországon a tanárnak mindent szabad , bármit megtehet.És a "nagyokosok" soha nem hisznek a diáknak csak mindig a tanárt védik.Úgy viselkednek mintha a tanár soha nem követne el hibát.Kérdező , lehet iskola váltáson is kellene gondolkodnod.
2012. ápr. 1. 16:03
 38/43 zeronibble ***** válasza:

Kérdező, nálatok nincs google? :)

[link]

2012. ápr. 2. 10:30
 39/43 A kérdező kommentje:
A kedves tanárnő megsértette a becsület védelméhez való alapvető jogomat, indulatosan, agresszíven és kiabálva kommunikált egy alapvető, normál hangnemben feltett matematikai kérdésben. Azt hiszem kénytelen leszek osztályozóvizsgát kérni.. Ezt megtehetem igaz?
2012. ápr. 12. 14:38
 40/43 anonim ***** válasza:

Kérdező: ennyire ne legyél eltévedve. A tanárok visszaéléseihez semmi köze a büntetőjognak. Ne vedd ennyire a szívedre. Az egész iskola nem ér annyit, hogy ezzel a "majd én megmutatom..." szöveggel gyere. Mi az, hogy egy tanár lecsapolja az önbizalmadat?! Hagyd a fenébe, ne is gondolj rá sulin kívül.

Ha normálisan tanulsz (nem a tanárnak, magadnak!) továbbra is, csak nem buktat meg. Ha mégis, akkor ott a pótvizsga.

Az senkit se érdekel, papíron milyen jogaid vannak. Te vagy a tanuló, ő a tanár. Neked kell alkalmazkodnod.

2012. ápr. 12. 18:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!