Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha tehetnéd, legalizálnád a...

Ha tehetnéd, legalizálnád a marihuánát (mértékkel)?

Figyelt kérdés

Kiindulva persze egy drog, ha túlzásba visszük leépít.

Mégis vannak alternatívák amik által káros anyagok nélkül csak vízgőz formájában szivják fel (vapo).

Az alkohol az agysejteket hamarabb bontja le, erőszakossá teszi az embert sok helyzetben, és ebből kialakulva a családi viták is alkoholista szülők által történnek.

A cigaretta hatóanyaga a nikotin, függősége vetekszik a heroinéval, ami szintén egy fizikai és agyi függőséget okozó tudatmódosítószer, amit vénásan adnak be maguknak, a legkoszosabb drog.

Az LSD és a diszkódrogok hamar lecsúsztatják az embereket, mégis nem láttam eddig embert, aki kender fogyasztó, mégis idegbeteg lenne, erőszakos és bármi egyéb.

Nem vagyok drogpárti, de csak én tartom rossznak, hogy egy kalap alá vesznek egy rohadt gazt, mint egy laborban előállított veszélyes drogokat, mint a herka és társaik?

Tekintve, hogy a Cannabis Indica orvosi célokra is használható, és a gégesebészeten a kokain is, ami viszont szintén hamar függőséghez vezet.

A kanabisz-származékok viszont mint orvosi alternatíva, élvezeticikk, amiből szép kis adót vonnak le, teljesen segítene egy kicsit az országon.

(De mint barátom elmélete, miszerint amíg a marihuána illegális, abból a nagyon nagy árából részesednek a politikusok is, és nekik érdekük, hogy annyira sok pénzt elkérjenek egy olcsón előállítható növényből, ebből kiindulva amelyik politikus igazán ellenzi, az részesedik belőle talán?)

Nem akarok senkit ösztönözni, amíg a marihuána illegális, nem kelti fel az érdeklődésem, mert a törvény a kenderfogyasztókat börtönbe teszi, a nagy drogosok szabadon.

Várom a korrekt válaszokat.

2012. márc. 11. 17:56
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
58%

,,míg ha valaki kipróbálja a füvet, az egy lépés a folyamatos lezüllés felé vezető úton.,,

nah ez úgy hülyeség, ahogy van.

2012. jún. 13. 17:05
 42/50 anonim ***** válasza:
0%
Nem, ez a tapasztalat. De felőlem drogozzatok csak nyugodtan. De szerencsére nem fogják legalizálni.
2012. jún. 13. 18:18
 43/50 anonim ***** válasza:
31%

"Tudtátok, hogy míg az alkohol halálos adagja 1:6-hoz, addig a marihuánáé 1:9000? Értelmezés: van egy egység alkoholod, amitől berugsz; legyen ez egy üveg bor. Ahhoz, hogy alkoholmérgezést kapj, és belehalj, 6 üveggel kell meginnod. Ugyanez marihuánánál... kell mondjuk 0,3 gramm ahhoz, hogy betépj, akkor ahhoz, hogy belehalj (azaz halálos dózis) 0,3x9000... Számoljatok utána, melyik a veszélyesebb :)

Ezek az arányok egyébként:

-heroin: 1:2

-nikotin: 1:4

-alkohol: 1:6

-kokain, crack, freebase: 1:15

-ragasztó, gázok: 1:60

-kávé: 1:100

-meszkalin: 1:500

-LSD: 1:1000

-gomba, pszichedelikus növények, opiátok: 1:4000

-marihuána, hasis: 1:9000

Feltűnik, hogy a 3 legálisnak elég alacsony a halálos dózis-küszöbje? :)"

Ez a komment egy kissé dezinformatív... A felsorolásod szerint az alkoholizálásba előbb halnak bele az emberek, mint az LSD-zésbe... Lehet, hogy 1000 egységet kell ahhoz egyszerre elfogyasztanod LSD-ből, hogy belehalj, de az kimaradt, hogy melyik drognak milyen mellékhatásai lehetnek, és ahhoz mennyi egység is kell. Az LSD-ből elég pl. egy egység ahhoz, hogy komoly pszichoanalitikus kórosodást okozzon + ott vannak még a fogyasztás miatt történt balesetek. Lehet, hogy alkoholból, nikotinból kevesebbet kell fogyasztani a halálhoz, mint kokainból, ugyanakkor a kokain hosszútávú fogyasztás esetén sokkal nagyobb károsodást okoz a szervezetben. Gáz szipuzás esetén is több haláleset történt, mint alkohol/nikotin fogyasztásból kifolyólag. Nagyon dezinformatív a hozzászólásod!

2012. jún. 13. 23:26
 44/50 anonim ***** válasza:
0%
Próbálják manipulálni a tényeket, hogy mindenáron igazuk legyen. Már csak ezért is ki nem állhatom a szánalmas fajtájukat (mármint a drogosokat).
2012. jún. 14. 08:34
 45/50 anonim ***** válasza:
0%
utolsó az sokkal szánalmasab ha probálsz valamit meg magyarázni amit nem értesz nem tapasztalsz eről véleményt alkotni szánalmas most ez olyan mintha el probálnád magyarázni egy embernek aki még nem evet csirkepaprikást hogy mijen szar a csirke paprikás és ha ő utána bele kostol lehet hogy teljesen más véleménye lesz mint neked mert neki izlik a marihuanna meg nem drog olyasmi mint az alkoholistának a must szovval semmi
2012. jún. 14. 15:21
 46/50 anonim ***** válasza:
0%

míg ha valaki kipróbálja a füvet, az egy lépés a folyamatos lezüllés felé vezető úton.

ebből is látszik hogy eről az egészről csak könyvből olvastál és nem éltél át semmi hasonlot rengeteg olyan ember van aki 10-15 év füvezés után sem tér át komolyab szerekre normálisan dolgozik végzi a feladatát joban mint az alkoholisták akik egésznap a kocsmában dekolnak

2012. jún. 14. 15:33
 47/50 anonim ***** válasza:
45%

#43! Igazad van, a kokain, LSD és a szintetikus drogoknak valóban több káros, olykor halálos mellékhatása van (bár itt megjegyezném, hogy LSD-ből is RITKA, aki annyi bélyeget nyal, hogy a helyszínen életét veszti, a veszély inkább a "beragadás" miatt van). De kérdezem én: hallottál már olyan esetről, hogy valaki KÖZVETLENÜL azért halt meg, mert túlszívta magát marihuánából? És olyat, hogy valaki alkoholmérgezést kapott, és belehalt? Na ugye...

A különbség a kettő között még az, hogy míg a marihuánából évekig elég napi ugyanannyi adag, mint az első, addig alkoholból, ha minden nap fogyasztod, hozzászokik a szervezeted, és a kívánt hatás eléréséhez egyre több és több kell. Én körülbelül hetente szívok el barátnőmmel és a haverokkal 4-5 cigit, és eme folyamat olyan 4 éve tart, ám eddig nem emeltük az adagunkat, a 0.3 gramm a tető. Ismerek alkoholistát, aki annak idején 2-3 üveg sörtől kifeküdt, ma meg az 1 üveg kannásbortól meg sem szédül.

És igen, az természetes, hogy a keményebb drogokba (kokain, heroin) többen halnak bele, de azok, amelyik nem szintetikusak, tehát természetesek (hasis, marihuána, gomba, meszkalin), bizony elég kevés halálesetet okoztak eddig.

2012. jún. 14. 22:34
 48/50 anonim ***** válasza:
47%
Kedves előző, köszönöm, hogy igazat adsz nekem, nem is értem, miért húztak le, hiszen tényekről beszéltem... A marijuanát meg sem említettem, nem véletlenül. Valóban nem olyan káros drog, mint amilyennek titulálják, igazából erre a kérdésre nem tudnék korrekt választ adni, hogy legalizálják-e vagy sem, mind a két oldalon elég erős érvek vannak. Ahogy az EU-s drogpolitikát nézem, nem hinném, hogy valaha is legalizálni fogják a közeljövőben, hiszen már Hollandiában is betiltották a cannabis származékok beimportálását (ha nem hiszitek, járjatok utána... mondjuk egy kriminológia jegyzetet letölthettek). Talán ha legalizálnák, akkor nagyobb ellenőrzés alatt lenne a forgalomba hozatala, kevésbé juthatnának hozzá a nem nagykorú személyek, de passz, nem tudom, melyik lenne a helyes.
2012. jún. 15. 06:09
 49/50 anonim ***** válasza:
De azért ide is beírnám, hogy a szövegértés egyeseknél itt is "nagyon megy"!
2012. jún. 15. 06:09
 50/50 anonim ***** válasza:
0%
Szemét, aljas manipuláció az, amiket írogattok. Én itt is hagyom ezt a fórumot, annyira kiráz a hideg minden nemű drogtól, még magától a témától is.
2012. jún. 15. 20:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!