Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha tehetnéd, legalizálnád a...

Ha tehetnéd, legalizálnád a marihuánát (mértékkel)?

Figyelt kérdés

Kiindulva persze egy drog, ha túlzásba visszük leépít.

Mégis vannak alternatívák amik által káros anyagok nélkül csak vízgőz formájában szivják fel (vapo).

Az alkohol az agysejteket hamarabb bontja le, erőszakossá teszi az embert sok helyzetben, és ebből kialakulva a családi viták is alkoholista szülők által történnek.

A cigaretta hatóanyaga a nikotin, függősége vetekszik a heroinéval, ami szintén egy fizikai és agyi függőséget okozó tudatmódosítószer, amit vénásan adnak be maguknak, a legkoszosabb drog.

Az LSD és a diszkódrogok hamar lecsúsztatják az embereket, mégis nem láttam eddig embert, aki kender fogyasztó, mégis idegbeteg lenne, erőszakos és bármi egyéb.

Nem vagyok drogpárti, de csak én tartom rossznak, hogy egy kalap alá vesznek egy rohadt gazt, mint egy laborban előállított veszélyes drogokat, mint a herka és társaik?

Tekintve, hogy a Cannabis Indica orvosi célokra is használható, és a gégesebészeten a kokain is, ami viszont szintén hamar függőséghez vezet.

A kanabisz-származékok viszont mint orvosi alternatíva, élvezeticikk, amiből szép kis adót vonnak le, teljesen segítene egy kicsit az országon.

(De mint barátom elmélete, miszerint amíg a marihuána illegális, abból a nagyon nagy árából részesednek a politikusok is, és nekik érdekük, hogy annyira sok pénzt elkérjenek egy olcsón előállítható növényből, ebből kiindulva amelyik politikus igazán ellenzi, az részesedik belőle talán?)

Nem akarok senkit ösztönözni, amíg a marihuána illegális, nem kelti fel az érdeklődésem, mert a törvény a kenderfogyasztókat börtönbe teszi, a nagy drogosok szabadon.

Várom a korrekt válaszokat.

2012. márc. 11. 17:56
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
81%

Nem. Attól, hogy vannak legális káros dolgok, tudatmódosító szerek, még nem kell bővíteni ezek listáját. Sőt, a logika inkább azt diktálná, hogy a legálisak ellen is kampányt szervezzen az ember.

Ha valakit összevernek az utcán (legális tudatmódosító szerek), te mentőt hívsz (ellenkampány) vagy tovább vered (még több szer legalizálása)?

2012. márc. 11. 18:10
 2/50 anonim ***** válasza:
80%
Nem legalizálnám.
2012. márc. 11. 18:11
 3/50 anonim ***** válasza:
45%
Igen, legalizálnám, fejenként max 2. grammig. Emellett megadóztatnám.
2012. márc. 11. 18:14
 4/50 anonim ***** válasza:
65%
Legalizálnám. Pont nem az egyik leggyengébb szert kéne kriminalizálni, ami kevésbé káros és addiktív mint a nikotin és az alkohol.
2012. márc. 11. 18:14
 5/50 Shai-Hulud ***** válasza:
48%

Nem legalizálnám.

Én liberálisnak vallom magam, de a liberalizmus hagyományos formáját tartom pozitívnak, azaz nekem a szabadságot, és nem a szabadosságot jelenti. Nem értek egyet azzal a felfogással, hogy az egyén szabadságának címén el kellene nézni olyan dolgokat, mint például az önpusztítás...

Határozottan ellenzem a kábítószerek minden formáját.

És az, hogy az alkohol, vagy a nikotin is függőséget okoz, nem hat meg. Magam részéről 35 évig dohányoztam, igen nehezen szoktam le - és nem ejtenék könnyeket, ha a cigarettához való hozzájutást is nehezebbé tennék. Hátha kevesebben halnának meg tüdőrákban...

Pedro

2012. márc. 11. 18:48
 6/50 anonim ***** válasza:
78%

Pedro Úr hozzászólásaival általában nem szoktam egyet érteni, az általa körvonalazott politikai irányvonalak okán... ;-D

DE!!!

Ebben az esetben teljes mellszélességgel kiállok mellette.

Jómagam "csak" hat évig dohányoztam aktívan, de emellett még 23 évet éltem édesapám mellett, aki erős dohányos volt (a múlt idő nem a leszokás miatt van...).

Én leszoktam már hat éve, és örömmel látom, hogy a dohányellenesség egyre divatosabb. Nem sok olyan kampány van mostanság, amit üdvözlök, de ez azok közé tartozik.

2012. márc. 11. 20:12
 7/50 Shai-Hulud ***** válasza:
79%

Köszönöm, és tisztelem benned, hogy józan ésszel mondtál véleményt, és nem a politikai nézetkülönbségeink alapján. :-)

Pedro

2012. márc. 11. 20:56
 8/50 anonim ***** válasza:
48%
Természetesen legalizálnám.
2012. márc. 12. 06:13
 9/50 anonim ***** válasza:
59%

ahogy a szavazatokat nézem, úgy érzem, eléggé megoszlanak a vélemények.

én legalizálnám, bár elég szigorúan szabályoznám és adóztatnám. mert

- vannak olyan pszichológiai vélemények, mi szerint sokkal kevésbé lenne népszerűbb, ha nem lenne illegális. van egy olyan része a társadalomnak (javarészt fiatalok) akik mindent - így ezt is - megpróbálnak felhasználni arra, hogy áthágják a szabályokat, lázadjanak. lehet hogy ők sem díjaznák ennyire, ha hirtelen nem járna érte büntetés.

- akik most függők, most is hozzájutnak valahonnan a drogokhoz, valamint a sokkélmény szerű leszokás sem jó, sőt, halálos lehet (LSD: Amy Winehouse). akik ennyire le akarna korlátozni a drogok terjesztését, gondoljon bele, mi lesz, ha egy csomó függő nem tud honnan anyagot szerezni, és jönnek az elvonási tünetek.

inkább megadnám nekik az esélyt, hogy legálisan jussanak hozzá egy bizonyos mennyiségű bizonyítottan tiszta anyaghoz (elképzelni nem lehet, mivel szennyezik manapság a drogokat) így kevesebb haláleset lehetne.

- ha ez az egész központilag lenne irányítva, akkor a függők is nagyobb biztonságban lennének. szó sincs róla, nagyon megdrágítanám a drogokat, de ha valaki nem fizet, akkor nem utcai bandák vernék össze vagy gyilkolnák meg.

- ha a drogfüggők normális helyen normális körülmények közt adhatnák be maguknak az anyagot, akkor biztos kevesebb lenne a vérmérgezések száma (láttam én már utcán eldobott fecskendőt és mellette vértócsát)

persze nem mindenféle drogot legalizálnék és nem minden mennyiségben, sőt, keményen megadóztatnám, ez jelentene némi bevételt az államnak.

viszont a probléma nem fog úgy megszűnni, ha hirtelen leállna a drogkereskedés az országban, mert nem mondaná azt minden függő, hogy "oké, nincs több drog. akkor most leszokok."

+ szerintem hosszú távon bizonyos embereknél az alkoholnak és a ciginek is legalább olyan káros hatása, mint a drogoknak.

2012. márc. 12. 08:40
 10/50 hollófernyiges ***** válasza:
43%

Legalizálnám.

Aki akar, úgyis szívja. Jól látszik, hogy azokban az országokban ahol (félig-meddig) legális, nagyjából ugyanannyi ember él vele mint másutt. A mostani helyzetben viszont a szervezett bűnözés szakít nagyot rajta és ez nekünk is sokba kerül, nemcsak a beszedhető adóbevételek miatt, hanem mert a piti hasisszívók vegzálása rengeteg rendőrségi kapacitást leköt.

2012. márc. 12. 08:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!