Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha tehetnéd, legalizálnád a...

Ha tehetnéd, legalizálnád a marihuánát (mértékkel)?

Figyelt kérdés

Kiindulva persze egy drog, ha túlzásba visszük leépít.

Mégis vannak alternatívák amik által káros anyagok nélkül csak vízgőz formájában szivják fel (vapo).

Az alkohol az agysejteket hamarabb bontja le, erőszakossá teszi az embert sok helyzetben, és ebből kialakulva a családi viták is alkoholista szülők által történnek.

A cigaretta hatóanyaga a nikotin, függősége vetekszik a heroinéval, ami szintén egy fizikai és agyi függőséget okozó tudatmódosítószer, amit vénásan adnak be maguknak, a legkoszosabb drog.

Az LSD és a diszkódrogok hamar lecsúsztatják az embereket, mégis nem láttam eddig embert, aki kender fogyasztó, mégis idegbeteg lenne, erőszakos és bármi egyéb.

Nem vagyok drogpárti, de csak én tartom rossznak, hogy egy kalap alá vesznek egy rohadt gazt, mint egy laborban előállított veszélyes drogokat, mint a herka és társaik?

Tekintve, hogy a Cannabis Indica orvosi célokra is használható, és a gégesebészeten a kokain is, ami viszont szintén hamar függőséghez vezet.

A kanabisz-származékok viszont mint orvosi alternatíva, élvezeticikk, amiből szép kis adót vonnak le, teljesen segítene egy kicsit az országon.

(De mint barátom elmélete, miszerint amíg a marihuána illegális, abból a nagyon nagy árából részesednek a politikusok is, és nekik érdekük, hogy annyira sok pénzt elkérjenek egy olcsón előállítható növényből, ebből kiindulva amelyik politikus igazán ellenzi, az részesedik belőle talán?)

Nem akarok senkit ösztönözni, amíg a marihuána illegális, nem kelti fel az érdeklődésem, mert a törvény a kenderfogyasztókat börtönbe teszi, a nagy drogosok szabadon.

Várom a korrekt válaszokat.

2012. márc. 11. 17:56
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
72%

Tudtátok, hogy míg az alkohol halálos adagja 1:6-hoz, addig a marihuánáé 1:9000? Értelmezés: van egy egység alkoholod, amitől berugsz; legyen ez egy üveg bor. Ahhoz, hogy alkoholmérgezést kapj, és belehalj, 6 üveggel kell meginnod. Ugyanez marihuánánál... kell mondjuk 0,3 gramm ahhoz, hogy betépj, akkor ahhoz, hogy belehalj (azaz halálos dózis) 0,3x9000... Számoljatok utána, melyik a veszélyesebb :)

Ezek az arányok egyébként:

-heroin: 1:2

-nikotin: 1:4

-alkohol: 1:6

-kokain, crack, freebase: 1:15

-ragasztó, gázok: 1:60

-kávé: 1:100

-meszkalin: 1:500

-LSD: 1:1000

-gomba, pszichedelikus növények, opiátok: 1:4000

-marihuána, hasis: 1:9000

Feltűnik, hogy a 3 legálisnak elég alacsony a halálos dózis-küszöbje? :)

2012. jún. 10. 02:15
 32/50 anonim ***** válasza:
22%

Utolsó: ez egy nagyon primitív és demagóg megközelítés. Csak attól jobb a drog, mert abba nem halsz bele?!

Szerencsétlen, szánalmas ember az összes drogos. De nem sajnálom őket, mert mindenki saját maga felelős az életéért.

2012. jún. 10. 21:18
 33/50 anonim ***** válasza:
58%

Nem erről van szó. A kérdés úgy szólt, hogy legalizálnám-e a marihuánát. A válaszadást egy kicsit szubjektív, sarkallatos szempontból közelítettem meg, és leírtam, milyen hülye is az ember valójában: inkább választja azt, amelyikbe nagyobb eséllyel hal bele, azzal szemben, amelyiknél kisebb a halálozási arány. Mellesleg a marihuána sokszínűbb, úgymond "elvontabb" élményt kelt, mint az alkohol, és szerintem sokkal élvezhetőbb is, bár ez egyéni vélemény.

Az meg, hogy "az összes drogos szánalmas"... Nos, ezzel megmutattad a saját intelligencia-hányodosod értékét. Te sem vagy szánalmas, mert nem szívod, akkor én sem legyek szánalmas azért, mert szívom.

Tudod: kinek a pap, kinek a paplan.

2012. jún. 11. 00:57
 34/50 anonim ***** válasza:
egyáltalán nem legalizálnám!
2012. jún. 12. 19:34
 35/50 anonim ***** válasza:
68%
én igen is legalizálnám. attól hogy valaki 1-2 szer elszív pár gramm füvet, még nem lesz lecsúszott drogos bűnöző. ellentétben a legtöbb kokain heroin lsd fogyasztóval és nem egy alkoholistával. fűellenesek, nem veszitek észre hogy csak az állam hitette el veletek, hogy egy illgális drog feltétlen károsabb, mint egy legális. meg éri a politikusoknak hogy illegális.
2012. jún. 12. 21:02
 36/50 anonim ***** válasza:
0%

Ti kb. annyira sötétek vagytok, mint a Negro a néger szájában egy alagútban...szerencsétlen drogosok, pff.

Ilyenekkel nem is érdemes vitatkozni.

2012. jún. 12. 21:44
 37/50 anonim ***** válasza:
kifogyunk az érvekből...
2012. jún. 12. 22:10
 38/50 anonim ***** válasza:
Természetesen.
2012. jún. 12. 22:52
 39/50 anonim ***** válasza:
0%

Nem!Minek?Van így is éppen elég alkoholista disznó,nem hiányzik még több drogos is!

Állítólag a marihuana bizonyos betegségben enyhíti a panaszokat.Esetleg a számukra talán lehetne legális, patikában receptre beszerezhető.MINDENFÉLE drogot maximálisan tiltani kellene.

2012. jún. 13. 07:22
 40/50 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó: teljesen igazad van.

És nem, nem fogytam ki az érvekből. Hanem arra se tartom érdemesnek a drogosokat, hogy leálljak velük vitatkozni.

Amúgy az a tapasztalat, hogy az emberke döntő többsége normál mennyiségben fogyaszt alkoholt (a lecsúszott, megrögzött alkoholistákat természetesen mélyen elítélem), míg ha valaki kipróbálja a füvet, az egy lépés a folyamatos lezüllés felé vezető úton.

2012. jún. 13. 09:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!