Ha tehetnéd, legalizálnád a marihuánát (mértékkel)?
Kiindulva persze egy drog, ha túlzásba visszük leépít.
Mégis vannak alternatívák amik által káros anyagok nélkül csak vízgőz formájában szivják fel (vapo).
Az alkohol az agysejteket hamarabb bontja le, erőszakossá teszi az embert sok helyzetben, és ebből kialakulva a családi viták is alkoholista szülők által történnek.
A cigaretta hatóanyaga a nikotin, függősége vetekszik a heroinéval, ami szintén egy fizikai és agyi függőséget okozó tudatmódosítószer, amit vénásan adnak be maguknak, a legkoszosabb drog.
Az LSD és a diszkódrogok hamar lecsúsztatják az embereket, mégis nem láttam eddig embert, aki kender fogyasztó, mégis idegbeteg lenne, erőszakos és bármi egyéb.
Nem vagyok drogpárti, de csak én tartom rossznak, hogy egy kalap alá vesznek egy rohadt gazt, mint egy laborban előállított veszélyes drogokat, mint a herka és társaik?
Tekintve, hogy a Cannabis Indica orvosi célokra is használható, és a gégesebészeten a kokain is, ami viszont szintén hamar függőséghez vezet.
A kanabisz-származékok viszont mint orvosi alternatíva, élvezeticikk, amiből szép kis adót vonnak le, teljesen segítene egy kicsit az országon.
(De mint barátom elmélete, miszerint amíg a marihuána illegális, abból a nagyon nagy árából részesednek a politikusok is, és nekik érdekük, hogy annyira sok pénzt elkérjenek egy olcsón előállítható növényből, ebből kiindulva amelyik politikus igazán ellenzi, az részesedik belőle talán?)
Nem akarok senkit ösztönözni, amíg a marihuána illegális, nem kelti fel az érdeklődésem, mert a törvény a kenderfogyasztókat börtönbe teszi, a nagy drogosok szabadon.
Várom a korrekt válaszokat.
én eddigi életem során mindent kipróbáltam.
de a fűvel soha nem volt gondom! egyszer nem voltam tőle rosszul , és nem vagyok egy kis fű miatt senki szemében kevesebb.
A kendert legalizálnám az alábbi okok miatt:
-olcsóbb papírgyártás
-kenderkivonatú gyógyszerek
-ruhagyártás
...
+nem kéne kivágni annyi fát ,csak egy kis gyomot kell termelni...
ezzel azt akarom mondani ,hogy nem drogként kell felfogni ,mert ez egy hasznos növény amit igencsak sok dologra lehet használni (a ragasztó is legális ,mégsem szivja senki..)
"A kendert legalizálnám az alábbi okok miatt: "
"+nem kéne kivágni annyi fát ,csak egy kis gyomot kell termelni...
ezzel azt akarom mondani ,hogy nem drogként kell felfogni ,mert ez egy hasznos növény amit igencsak sok dologra lehet használni (a ragasztó is legális ,mégsem szivja senki..)"
Te komolyan ennyire szétcsaptad magad, hogy azzal sem vagy tisztában, hiogy mit szívsz?!
1. indiai kender - ezt szívod;
2. ipari kender - neve is mutatja.
"talán ezzel fékezni lehetne a sokkal károsabb alkohol fogyasztás számát kevesebb lenne az ittas álapotos randarirozás"
Elég naiv vagy, ha komolyan ezt hiszed. Ha pedig olyan helyesírást okoz, mint amilyen neked van, nem tiltják eléggé. Hallottál már az írásjelekről?
Legalizálnám egyértelműen mert:
-az adókból rengeteg bevétele lenne az államnak, és talán vmennyire fellendülne a gazdaság
-alkoholtól és cigarettától évente több ezren halnak meg a marihuánától pedig még soha senki nem halt meg
-az alkohol testi függőséget okoz, a marihuána csak lelkit
-az alkohol tönkreteszi a májat, az agysejteket, a marihuána maximum a tüdőt de pl. ha vaporizerrel szívják, az nagy mértékben kiszűri a káros anyagokat, mert csak a páráját szívják el
szerintem nincs joguk embereket több évre bezárni egy növény miatt
egyetlen ok ami a legalizáció ellen szól, hogy a magyar ember nem mértéktartó, és lehet emiatt megnőne a keményebb drogok fogyasztása
1. Mi lenne a mérték?
2. Hogyan ellenőriznéd, hogy betartják-e?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!