Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha tehetnéd, legalizálnád a...

Ha tehetnéd, legalizálnád a marihuánát (mértékkel)?

Figyelt kérdés

Kiindulva persze egy drog, ha túlzásba visszük leépít.

Mégis vannak alternatívák amik által káros anyagok nélkül csak vízgőz formájában szivják fel (vapo).

Az alkohol az agysejteket hamarabb bontja le, erőszakossá teszi az embert sok helyzetben, és ebből kialakulva a családi viták is alkoholista szülők által történnek.

A cigaretta hatóanyaga a nikotin, függősége vetekszik a heroinéval, ami szintén egy fizikai és agyi függőséget okozó tudatmódosítószer, amit vénásan adnak be maguknak, a legkoszosabb drog.

Az LSD és a diszkódrogok hamar lecsúsztatják az embereket, mégis nem láttam eddig embert, aki kender fogyasztó, mégis idegbeteg lenne, erőszakos és bármi egyéb.

Nem vagyok drogpárti, de csak én tartom rossznak, hogy egy kalap alá vesznek egy rohadt gazt, mint egy laborban előállított veszélyes drogokat, mint a herka és társaik?

Tekintve, hogy a Cannabis Indica orvosi célokra is használható, és a gégesebészeten a kokain is, ami viszont szintén hamar függőséghez vezet.

A kanabisz-származékok viszont mint orvosi alternatíva, élvezeticikk, amiből szép kis adót vonnak le, teljesen segítene egy kicsit az országon.

(De mint barátom elmélete, miszerint amíg a marihuána illegális, abból a nagyon nagy árából részesednek a politikusok is, és nekik érdekük, hogy annyira sok pénzt elkérjenek egy olcsón előállítható növényből, ebből kiindulva amelyik politikus igazán ellenzi, az részesedik belőle talán?)

Nem akarok senkit ösztönözni, amíg a marihuána illegális, nem kelti fel az érdeklődésem, mert a törvény a kenderfogyasztókat börtönbe teszi, a nagy drogosok szabadon.

Várom a korrekt válaszokat.

2012. márc. 11. 17:56
1 2 3 4 5
 11/50 anonim válasza:
33%

én eddigi életem során mindent kipróbáltam.

de a fűvel soha nem volt gondom! egyszer nem voltam tőle rosszul , és nem vagyok egy kis fű miatt senki szemében kevesebb.

A kendert legalizálnám az alábbi okok miatt:

-olcsóbb papírgyártás

-kenderkivonatú gyógyszerek

-ruhagyártás

...

+nem kéne kivágni annyi fát ,csak egy kis gyomot kell termelni...

ezzel azt akarom mondani ,hogy nem drogként kell felfogni ,mert ez egy hasznos növény amit igencsak sok dologra lehet használni (a ragasztó is legális ,mégsem szivja senki..)

2012. márc. 12. 20:09
 12/50 anonim ***** válasza:
86%

"A kendert legalizálnám az alábbi okok miatt: "

"+nem kéne kivágni annyi fát ,csak egy kis gyomot kell termelni...

ezzel azt akarom mondani ,hogy nem drogként kell felfogni ,mert ez egy hasznos növény amit igencsak sok dologra lehet használni (a ragasztó is legális ,mégsem szivja senki..)"

Te komolyan ennyire szétcsaptad magad, hogy azzal sem vagy tisztában, hiogy mit szívsz?!

1. indiai kender - ezt szívod;

2. ipari kender - neve is mutatja.

2012. márc. 13. 12:48
 13/50 anonim ***** válasza:
31%
persze hogy legalizálnám talán ezzel fékezni lehetne a sokkal károsabb alkohol fogyasztás számát kevesebb lenne az ittas álapotos randarirozás mert a füvesek nem csinálnak ilyet rengeteg pénzt keresne vele az állam is és még rengetek oka van amiért jobb ez mint az alkohol de aki nem tudja mijen is ez a gyogynővény az sosem fogja eszt megtudni sem elfogadni csak magában alkotott rolla egy kép hogy ez drog és rosz pedig ez egyaltalán nem így van szoval igazábol nemis tud véleményt nyujtani olyanrol amit még sosem probált
2012. márc. 14. 06:19
 14/50 anonim ***** válasza:
60%

"talán ezzel fékezni lehetne a sokkal károsabb alkohol fogyasztás számát kevesebb lenne az ittas álapotos randarirozás"

Elég naiv vagy, ha komolyan ezt hiszed. Ha pedig olyan helyesírást okoz, mint amilyen neked van, nem tiltják eléggé. Hallottál már az írásjelekről?

2012. márc. 14. 09:49
 15/50 anonim válasza:
32%

Legalizálnám egyértelműen mert:

-az adókból rengeteg bevétele lenne az államnak, és talán vmennyire fellendülne a gazdaság

-alkoholtól és cigarettától évente több ezren halnak meg a marihuánától pedig még soha senki nem halt meg

-az alkohol testi függőséget okoz, a marihuána csak lelkit

-az alkohol tönkreteszi a májat, az agysejteket, a marihuána maximum a tüdőt de pl. ha vaporizerrel szívják, az nagy mértékben kiszűri a káros anyagokat, mert csak a páráját szívják el

szerintem nincs joguk embereket több évre bezárni egy növény miatt

egyetlen ok ami a legalizáció ellen szól, hogy a magyar ember nem mértéktartó, és lehet emiatt megnőne a keményebb drogok fogyasztása

2012. márc. 14. 11:28
 16/50 anonim ***** válasza:
76%

1. Mi lenne a mérték?

2. Hogyan ellenőriznéd, hogy betartják-e?

2012. márc. 15. 11:38
 17/50 anonim ***** válasza:
20%
nézd meg Holandiát ott is sincs ősze visszaság alkohol balesetek száma is sokkal kevesebb
2012. márc. 15. 13:13
 18/50 anonim válasza:
44%
Hollandiával szerintem értelmetlen összehasonlítani Magyarországot. Míg ott a társadalom átlag IQ szintje, itt az egy főre jutó évi tömény szesz fogyasztás kimagasló. Annak ellenére hogy rendszeres fogyasztó vagyok, nem legalizálnám itthon a füvet. Vidéken biztos más, de pesten a legnagyobb probléma a fű beszerzésénél hogy hogyan jussunk el érte, de ez mellékes. A fő probléma szerintem abból adódik, hogy szerencsétlen tizenéves srácokat/fiatalokat egyfelől nagyon csúnyán félrevezeti az oktatási rendszer úgynevezett drogellenes kampánya, ami a füvet egy halálos méregként állítja be, amit ha egyszer kipróbál az ember egyenes út a lejtőn a keményebb drogokhoz vagy legalább egész életében függő marad az ember. A másik oldalról viszont megkapják a nagyon precízen kidolgozott amerikai reklámot pl Snoop Dogg, Wiz Khalifa vagy akár Bob Marley, akik a fűszívást teljesen ártalmatlannak és a boldog élet szerves összetevőjének állítják be. A két véglet ami közül egyik sem igaz. És általában itt kezdődik el a vita és anyázás a drogpártiak és drogellenesek között akik demagóg módon próbálják ráerőltetni a másikra a saját véleményüket. A gond az, hogy míg a cigarettáról el lehet mondani, hogy megnyugtatja az embert, a kávé éberséget ad, az alkoholtól részben elmúlik a bánat és felszabadul az ember, a marihuánáról szerintem nem lehet ilyen átlagos leírást adni. Ez a szer sokkal komolyabban belenyúl az ember idegrendszerébe mint a legális drogok. Valaki azért használja mert boldogságot érez tőle, a bizonyos fless érzés, a lelazultság állapota, amikor humorosnak vagy épp rettentő abszurdnak talál teljesen hétköznapi szituációkat. Általában ezekből az emberekből lesznek a tényleges "függők". Annak ellenére hogy a köztudatban ez terjedt el én az évek során egyetlen egyszer sem éreztem magam boldogabbnak tőle. nem voltam felszabadult vagy épp nyugodt. Viszont, és ami talán csak az én esetemben igaz, egy teljesen más nézőpontból szemlélem a saját életemet, és rengetegszer világított rá olyan dolgokra amiken változtatnom kellett, és amik felett teljesen elsiklottam. Tehát nálam inkább egy alapos önismereti óra. Nem létezik 2 egyforma ember, és azt sem tudni hogy kiből mit fog előhozni. Kicsit hosszúra vettem, pedig csak annyit akartam mondani, hogy itthon ne próbáljuk eljátszani kaliforniát, ahol a mostani törvényhozó testület már bőven füvön nőtt fel és ahol az emberek annyira egysíkon gondolkodnak, hogy nincs belőle nagyobb galiba. És azt sem szabad elfelejteni, hogy bár annyira ajnározzák az alkohollal szembeni ártalmatlanságát, hosszú távon nagyságrendekkel növeli az idegrendszeri zavarok, pl skizofrénia kialakulását amit ugyebár előre nem láthat az ember. Egy szó mint száz talán egyszer a parlamentben is értelmes párbeszéd fog folyni erről a témáról, de amíg azon tanakodnak, szigorítsák e a birtoklásért járó büntetést 2-8 évig terjedő letöltendőre mindenki maradjon a seggén.
2012. márc. 30. 00:29
 19/50 anonim ***** válasza:
44%
Ugyanolyan szabályozást alkalmaznék mint a dohánytermékeknél, ezen felül hatályon kívül helyezném a parlagfű irtására vonatkozó rendeletet,
2012. ápr. 2. 01:01
 20/50 Valaki0702 ***** válasza:
7%
Nem, sőt az árusítóinak életfogytiglant adnék.
2012. ápr. 2. 14:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!