Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy iskola igazgatoja megmondh...

Egy iskola igazgatoja megmondhassa aszt hogy: hogy visejem a hajam?

Figyelt kérdés
Itt most az van hogy nekem egy egyszeru egyenes tarejom van kb 2 cm magas. Az igazgatonk azal fenyeget hogy levagja a hajam bicskaval... neki ehez joga van?(foleg hogy nm valami ojan punk-os vagy emos hajam van)
2012. febr. 26. 18:17
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
0%
Az senkire sem tartozik hogy nekem milyen a személyiségem, nem is idevágó téma volt, én csak a szemléletemet írtam le! Nem kell mindenkinek egyformának lenniük, mindig jó ha vannak akik máshogy gondolkodnak.
2012. febr. 26. 20:49
 22/38 anonim ***** válasza:
100%

Kedves ACABMészy! Megvilágítok néhány dolgot.

1. Idézet: "Az senkire sem tartozik hogy nekem milyen a személyiségem, nem is idevágó téma volt, én csak a szemléletemet írtam le! Nem kell mindenkinek egyformának lenniük, mindig jó ha vannak akik máshogy gondolkodnak."

Igen. Mindig jó, ha vannak akik máshogy gondolkodnak, hiszen ez mozgatja előre a világot.

Csakhogy a "máshogy gondolkodás" nem ezt jelenti:

2. Idézet: "Csak én meg leszrom hogy mi a norma, ha valami fehér akkor nem mondom rá hogy fekete! Nem kell mindenkinek beállni a bégető birkák közé!"

Ez a fajta gondolkodás szerinted is előremozdítja a világot? Javítja az emberek biztonságérzetét? Elősegíti, hogy jobban alakuljon a társadalom tagjainak élete?

Egyébként, kedves ACABMészy, te először is nem a szemléletedet írtad le, hanem már első hozzászólásodban szabályok megszegésére bíztattál valakit:

3. Idézet: "Én a helyedben ezt nem hagytam volna, visszavágtam volna valami frappáns megoldással! Amúgy nem mondhat ilyet"

Aztán pedig (a 2. Idézethez hasonlóan) sértegetted a társadalom azon normakövető tagjait, köztük engem, akiknek a munkájából (adójából) 21 éves korodra elvégezhetted az iskoláidat:

4. Idézet: "Látom neked már komoly gondjaid vannak. Miért kellene mindenkinek macskajancsinak lennie?"

Mindezek után ezt mondod:

5. Idézet: "21 éves vagyok és állok minden elébe!"

Tizenöt év múlva, ha lesz rá lehetőséged, majd olvasd vissza ezt a fórumot. Meg fogsz döbbenni.

2012. febr. 26. 21:04
 23/38 anonim ***** válasza:
100%

Hát én már valószínűleg "öreg" vagyok, de nekünk még megmondhatták, igen. És nem volt "jogunk" (se kedvünk) felháborodni ezen.

Nem lehetett festeni a hajat (7-8.-ban már lehetett melír, gimiben meg természetes színre festeni), nem lehetett nagy ékszereket viselni, és megvolt az öltözködési szabályzat is. Ez nem volt szigorú, nem mondanám, hogy bármiben korlátoztak volna minket, de, ha valaki szakadt, koszos, vagy valami nagyon kihívó ruhában jelent meg, arra rászóltak.

Én elég liberális gondolkodású vagyok, és eleve elítélem, ha egyen-embereket akarnak gyártani, és mindent előírnak... De! Azért egy minimális elvárhatósági szint szerintem van, és őszintén: ha én lennék igazgató, a tarajos haj nem férne bele.

De a helyesírásod sem, úgyhogy valószínűleg rövid úton ki is lennél penderítve tőlem. És már ne is haragudj, de a chatelés kifogás lehet, ha véletlenül elgépelsz valamit, de nem, ha olyan alapvető helyesírási ÉS nyelvtani hibákat követsz el, mint te.

Szerintem a hajad miatti hőbörgés helyett esetleg foglalkozz inkább azzal, hogy a hajad alatti részbe (segítek: az agyadba) tölts bele egy kis észt!

A jogaiddal meg majd akkor foglalkozz, ha a kötelességeidnek is eleget teszel, pl. megtanulsz írni és beszélni helyesen.

2012. febr. 26. 21:15
 24/38 anonim ***** válasza:
0%
Most belegázoltam az érzékeny lelkedbe?
2012. febr. 26. 21:24
 25/38 anonim ***** válasza:
100%

A lelkemet ne féltsd, kedves ACABMészy, nem olyan sérülékeny.

Csak szerettem volna kicsit más nézőpontból megvilágítani a dolgokat.

Tudom, hogy nem én fogom megváltoztatni, a gondolkodásodat, nem is ez a célom.

Arról, hogy belásd, tévúton jársz, majd az idő gondoskodik.

Ha sok pofont ad az élet a gondolkodásod miatt, rájössz, hogy három út van előtted.

Vagy kellőképpen (korántsem teljesen) besimulsz, és legalább megközelítőleg egy irányba húzod az evezőt, vagy megmakacsolod magad és átszállsz egy másik csónakba, vagy legrosszabb esetben vízbe ugrasz, és megfulladsz (munkanélküli hontalanná leszel)

Kívánom, hogy találd meg az utadat!

2012. febr. 26. 21:34
 26/38 anonim ***** válasza:
100%
Ebből is látszik, hogy a liberalizmus mennyire hódít és milyen káros.
2012. febr. 26. 21:46
 27/38 anonim ***** válasza:
0%
A kioktatásokat nem szeretem,. nem is kértem, főleg nem név nélküli észosztásokat. Nem kell a hegyi beszéd az utakról, meg a sorsról, remélem érthetően fogalmaztam.
2012. febr. 26. 21:51
 28/38 anonim ***** válasza:
0%
Itt én be is fejeztem, ha valami problémád van, akkor azt ne itt rendezd.
2012. febr. 26. 21:52
 29/38 anonim ***** válasza:
100%
21 évesen kicsit visszavehetnél. De inkább ne is, majd kapsz egy pár pofont az életben.
2012. febr. 26. 21:52
 30/38 anonim ***** válasza:
Meg.
2012. febr. 26. 21:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!