Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy iskola igazgatoja megmondh...

Egy iskola igazgatoja megmondhassa aszt hogy: hogy visejem a hajam?

Figyelt kérdés
Itt most az van hogy nekem egy egyszeru egyenes tarejom van kb 2 cm magas. Az igazgatonk azal fenyeget hogy levagja a hajam bicskaval... neki ehez joga van?(foleg hogy nm valami ojan punk-os vagy emos hajam van)
2012. febr. 26. 18:17
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
87%
a házirendben le van írva milyen viselet engedélyezett az iskolában
2012. febr. 26. 19:23
 12/38 anonim ***** válasza:
Most mit vártok a kérdezőtől, az igazgató is bicskával esne a hajának.
2012. febr. 26. 20:11
 13/38 anonim ***** válasza:
86%

"ACABMészy válasza:

Én a helyedben ezt nem hagytam volna, visszavágtam volna valami frappáns megoldással! Amúgy nem mondhat ilyet!"

Kedves ..::Alex::.. és ACABMészy!

Tudjátok a szabályok és a normák azért születnek, hogy sok ember együtt tudjon élni.

Ha mondjuk az a szabály, hogy az úttest jobb oldalán közlekedünk, és a szembejövők is így tesznek, tehát a mi irányunkból nézve ők az úttest bal oldalán közlekednek velünk szemben, akkor rendezetten, olajozottan működik a közösség (ezesetben az autóvezetők közössége).

Ha azonban valamelyik autós hirtelen ráébred, hogy ő "egyéniség", és a bal oldalon kezd közlekedni, akkor zavart okoz, és lehet, hogy sérülés is történik.

Ugyan ez a helyzet például az iskolai megjelenéssel. Természetesen abból valószínűleg nem lesz baleset, hogy érdekes hajzattal jelenünk meg.

Viszont ha a szabályok előírják, hogy "A" típusú megjelenés kell az iskolában, de te "B" típusú kinézettel jelensz meg, akkor teljes joggal figyelmeztetnek.

A gond az, hogy ha a szabályok közül egy is sérül, akkor a teljes szabályrendszer sérül.

Magyarul: ez olyan, mint a lavina.

Valaki megszeg egy kisebb előírást, de ezt nem követi reakció a közösség részéről. Mi történik? Az engedetlen magatartás elterjed a közösség tagjai között. Ráadásul az engedetlenség kiterjed a többi szabályra is. Először csak a kisebb, "jelentéktelenebb" szabályok sérülnek, majd egyre inkább "eldurvul" a helyzet, és a közösség fenntartóinak beavatkozása nélkül végül az alapvető szabályokat is felrúgják.

Nem az a gond, ha a szabályt megsértik, hanem az, ha a közösség részéről a reakció elmarad.

Ez a reakció nem feltétlenül a büntetés. Lehet a reakció az adott szabály megváltoztatása, vagy hatálytalanítása is.

Azonban nem szabad arról megfeledkezni, hogy alkalmazott és betartott szabályok nélkül egy közösség sem működhet.

2012. febr. 26. 20:17
 14/38 anonim ***** válasza:
0%
Csak én meg leszrom hogy mi a norma, ha valami fehér akkor nem mondom rá hogy fekete! Nem kell mindenkinek beállni a bégető birkák közé!
2012. febr. 26. 20:20
 15/38 anonim ***** válasza:
100%
Komoly problémáid lesznek még az életben. De nem is biztos, hogy hosszú életre számíthatsz ilyen felfogással.
2012. febr. 26. 20:23
 16/38 anonim ***** válasza:

Igen. Azt is, hogy iskolában mit viselhetsz.

Az már más kérdés, hogy ezt ki hogy fogadja.

2012. febr. 26. 20:29
 17/38 anonim ***** válasza:
0%

20.23-as

Látom neked már komoly gondjaid vannak. Miért kellene mindenkinek macskajancsinak lennie?

2012. febr. 26. 20:30
 18/38 anonim ***** válasza:
100%

Kedves ACABMészy!

Akkor egy igazi egyéniség vagy! Gratulálok!

Majd ha felnősz, és pár év múlva túl leszel az érettségin, esetleg diplomát is szerzel majd, biztosan sikeres leszel a munkahelyeden ezzel a kemény, szókimondó, a ketrecbe kényszerítő szabályokra fittyet hányó "magányos farkas", esetleg "rendszer ellensége" vagy "én megvilágosodtam" hozzáállással...

Ha pedig felnőtt életkorú lennél (amit kétlek), akkor igen rossz sorod lehet...

2012. febr. 26. 20:34
 19/38 anonim ***** válasza:

Az utolsó megválaszolta helyettem.

Akinek ACAB-bal kezdődik a neve, gyanús, hogy még nincs túl az érettségin.

2012. febr. 26. 20:40
 20/38 anonim ***** válasza:
21 éves vagyok és állok minden elébe!
2012. febr. 26. 20:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!