Egy iskola igazgatoja megmondhassa aszt hogy: hogy visejem a hajam?
"ACABMészy válasza:
Én a helyedben ezt nem hagytam volna, visszavágtam volna valami frappáns megoldással! Amúgy nem mondhat ilyet!"
Kedves ..::Alex::.. és ACABMészy!
Tudjátok a szabályok és a normák azért születnek, hogy sok ember együtt tudjon élni.
Ha mondjuk az a szabály, hogy az úttest jobb oldalán közlekedünk, és a szembejövők is így tesznek, tehát a mi irányunkból nézve ők az úttest bal oldalán közlekednek velünk szemben, akkor rendezetten, olajozottan működik a közösség (ezesetben az autóvezetők közössége).
Ha azonban valamelyik autós hirtelen ráébred, hogy ő "egyéniség", és a bal oldalon kezd közlekedni, akkor zavart okoz, és lehet, hogy sérülés is történik.
Ugyan ez a helyzet például az iskolai megjelenéssel. Természetesen abból valószínűleg nem lesz baleset, hogy érdekes hajzattal jelenünk meg.
Viszont ha a szabályok előírják, hogy "A" típusú megjelenés kell az iskolában, de te "B" típusú kinézettel jelensz meg, akkor teljes joggal figyelmeztetnek.
A gond az, hogy ha a szabályok közül egy is sérül, akkor a teljes szabályrendszer sérül.
Magyarul: ez olyan, mint a lavina.
Valaki megszeg egy kisebb előírást, de ezt nem követi reakció a közösség részéről. Mi történik? Az engedetlen magatartás elterjed a közösség tagjai között. Ráadásul az engedetlenség kiterjed a többi szabályra is. Először csak a kisebb, "jelentéktelenebb" szabályok sérülnek, majd egyre inkább "eldurvul" a helyzet, és a közösség fenntartóinak beavatkozása nélkül végül az alapvető szabályokat is felrúgják.
Nem az a gond, ha a szabályt megsértik, hanem az, ha a közösség részéről a reakció elmarad.
Ez a reakció nem feltétlenül a büntetés. Lehet a reakció az adott szabály megváltoztatása, vagy hatálytalanítása is.
Azonban nem szabad arról megfeledkezni, hogy alkalmazott és betartott szabályok nélkül egy közösség sem működhet.
Igen. Azt is, hogy iskolában mit viselhetsz.
Az már más kérdés, hogy ezt ki hogy fogadja.
20.23-as
Látom neked már komoly gondjaid vannak. Miért kellene mindenkinek macskajancsinak lennie?
Kedves ACABMészy!
Akkor egy igazi egyéniség vagy! Gratulálok!
Majd ha felnősz, és pár év múlva túl leszel az érettségin, esetleg diplomát is szerzel majd, biztosan sikeres leszel a munkahelyeden ezzel a kemény, szókimondó, a ketrecbe kényszerítő szabályokra fittyet hányó "magányos farkas", esetleg "rendszer ellensége" vagy "én megvilágosodtam" hozzáállással...
Ha pedig felnőtt életkorú lennél (amit kétlek), akkor igen rossz sorod lehet...
Az utolsó megválaszolta helyettem.
Akinek ACAB-bal kezdődik a neve, gyanús, hogy még nincs túl az érettségin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!