Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogos, hogy kifizettette velem?

Jogos, hogy kifizettette velem?

Figyelt kérdés
Épp vásároltam egy boltban, nézegettem az élelmiszereket... egyszer csak hallom, hogy egy nő rám szól, hogy vigyázzon!!! Leütöttem egy nagy üveg instant kávét a táskámmal! Egyből odarohant a biztonsági őr és odaszólt a pénztárosnak, hogy a hölgynek üsse be ezt a kávét is! Úgy meg voltam szeppenve, hogy kifizettem( jó drága volt, nem is tudtam megvenni azt amiért bementem!) Én nem háborgok, én ütöttem le ez igaz, csak nem értem, hogy a törékeny dolgokat miért olyan helyre rakják, ahonnan le lehet ütni! Jogos volt hogy kifizettette velem a biztonsági őr, vagy sem? (Bocsánat, ha rossz kategóriába írtam!) :)
2012. jan. 19. 07:52
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:

Az tévedés, hogy gondatlan károkozás esetén nem kell megtéríteni a kárt. Ilyen sehol nincs leírva.

DE:

A kárt akkor nem kell megtéríteni, ha nem a te hibád.

Márpedig egy önkiszolgáló bolt esetén ez egy teljesen jogos kérdés, hogy meddig terjed a vevő felelőssége azért, hogy a polcokon potenciálisan törékeny esetleg magas értékkel bíró termékek vannak.

Ha a polcról leveszel valamit, és kicsúszik a kezedből az nem ugyanaz, mintha a polc mellett elhaladva beleakad a táskád valamibe. Szerintem.

"Ne lopj!", illetve a "A droidoknak a táskád beltartalmát megmutasd ám, különben lesz nemulass!" feliratok egymásba érnek, de az ilyen kérdéseket tisztázó figyelmeztetések, jogi nyilatkozatok nincsenek. Akkor mit kérnek számon?

Az is jogos kérdés, hogy a termék vételára, ÁFÁ-val csökkentett ára, vagy a nagykerára tekintendő az okozott kárnak. Én arra tippelek, hogy nem az első, de leginkább az utolsó. Vagy szegény államot is kártalanítani kell az elmaradt ÁFÁ-ért?

2012. jan. 19. 19:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!