Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogos, hogy kifizettette velem?

Jogos, hogy kifizettette velem?

Figyelt kérdés
Épp vásároltam egy boltban, nézegettem az élelmiszereket... egyszer csak hallom, hogy egy nő rám szól, hogy vigyázzon!!! Leütöttem egy nagy üveg instant kávét a táskámmal! Egyből odarohant a biztonsági őr és odaszólt a pénztárosnak, hogy a hölgynek üsse be ezt a kávét is! Úgy meg voltam szeppenve, hogy kifizettem( jó drága volt, nem is tudtam megvenni azt amiért bementem!) Én nem háborgok, én ütöttem le ez igaz, csak nem értem, hogy a törékeny dolgokat miért olyan helyre rakják, ahonnan le lehet ütni! Jogos volt hogy kifizettette velem a biztonsági őr, vagy sem? (Bocsánat, ha rossz kategóriába írtam!) :)
2012. jan. 19. 07:52
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
29%

Jogos hiszen kart okoztal, amit kifizettel.

Akkor most leboritok egy lcd tvet veletlenul akkor nem gaz, mert bla bla?

Vagy talan valaki nem igy latja?

Egyebkent hol volt?

Melyik bolt?

2012. jan. 19. 08:18
 12/41 anonim ***** válasza:
Mifelénk bizony kifizetetik,igaz kicsi boltok de ha naponta lelökne valaki valamit akkor tuti csődbe menének.Nincs kivételezés hogy egyiknek elengedik a másiknak nem,ha valaki levert elejtett valamit akkor az kár,és megfizetetik a vevővel.
2012. jan. 19. 08:24
 13/41 anonim ***** válasza:
11%

Kit érdekel, hogy nem szándékosan csináltad? Kárt okoztál, amit meg kell téríteni, ilyen egyszerű. Megdöbbentő, hogy mennyi ilyen ember van az országban, ezt mutatják a kommentek is.

Te figyi, holnap bemegyek egy Herendi-boltba, és leborítok pár porcelán vázát, majd' aki jól végezte dolgát, szépen kisétálok fizetés nélkül. Szerinted ez is rendben lenne?

#7: látszik, hogy gőzöd nincs erről, mert a panaszkönyv marhára nem a fogyvédnek van fenntartva, hanem a vezetőségnek. Épp ezért le is sz@rja mindenki.

2012. jan. 19. 08:26
 14/41 anonim ***** válasza:
44%
szerintem az a bolt, ahol te voltál, úgy akar növelni a bevételén, hogy szándékosan kitesznek törékeny dolgokat oda, ahonnan könnyű leverni véletlenül, és ha valaki leveri, akkor mindjárt ráharapnak, és kifizettetik veled az árut. persze ez csak egy elmélet:D
2012. jan. 19. 08:29
 15/41 anonim ***** válasza:
100%

Most kérdeztem meg a Páromat, aki szintén biztonsági őr. Azt mondja a boltvezető határozza meg, hogy ilyen esetben ki kell-e fizetnie a "bűnös" vevőnek a tönkretett terméket, de a legtöbb helyen leírják selejtbe...

Peched volt... :(

De azért egy beírással a panaszkönyvbe nem veszíthetsz.

23N

2012. jan. 19. 08:32
 16/41 anonim ***** válasza:
9%

Ja meg a masik:D

Te mennyire vagy kepbe a biztonsagi or feladatkorevel?

Mert szerintem(de biztos en tudom rosszul, mint volt biz or) az or egyik alapfeladata, h az uzlet teruleten keletkezett karokat jelentse meg probalja elharitani.

De biztos neked van igazad es az ornek ra se kellett volna bagoznia:D

2012. jan. 19. 08:36
 17/41 anonim ***** válasza:
simán kifizettethetik veled, mivel, amíg nem veszed meg a terméket, addig a bolt tulajdona, pontosabban a bolt tulajdonosáé. szóval ez kb olyan dolog, hogy ha elmész vendégségbe, és ott összetörsz valamit, akkor azt a vendéglátó simán kifizettetheti veled. szerintem már ne menj vissza panaszkodni, mert egyszerűen rádmondják, hogy nem vállalod a felelősséget, amiért kárt okoztál.
2012. jan. 19. 08:37
 18/41 anonim válasza:
77%

Egyrészt szerintem a biztonsági őrnek semmi köze nincs ahhoz, hogy te kárt okoztál-e a boltnak vagy sem, max. figyelmeztetheti az eladókat vagy szól nekik. Én a helyedben a boltvezetővel próbáltam volna megbeszélni.

Ráadásul nem szándékosan okoztál kárt, max. felajánlhattad volna, hogy megfizeted.

Sajnálom, hogy így történt, de én a helyedben már nem mennék vissza, ha abban a pillanatban nem cselekedtél élesben.

2012. jan. 19. 08:38
 19/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Azért tettem fel a kérdést, mert nem tudtam, hogy ilyen esetben mit is kellene tenni! Egy Lcd tévét nehéz lenne véletlenül leverni... Egyébként a rosszmannban "vásároltam"!
2012. jan. 19. 08:40
 20/41 anonim ***** válasza:

Mivel én dolgoztam elég sokáig eladóként, ezért tudom hogy üzlete válogatja hol mennyit néznek el.

Vannak olyan üzletek ahol nem számít ( ezek főleg a nagyobb super-hipermarketek) mert selejtbe veszik stb.

De vannak olyan üzletek is ahol bármi áruban kár esik, megsemmisül, ellopják stb. azt az ott dolgozók béréből levonják. Feltételezem ebben az üzletben is erről lehet szó. Ebben az esetben megmondom őszintén én is bosszús lennék ha kevesebb pénzt vinnék haza, holott ugyanannyit dolgoztam és a kárt nem én csináltam.

2012. jan. 19. 08:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!