Ha lehetőséged volna, hogy 1 törvényt alkoss, amit azonnal el is fogadnak és életbe is lép, mi lenne az az 1?
Aha, szóval akkor a példádat tovább számolva 15 csalót kellene keményen megbüntetni ahhoz hogy 10 ezer becsületes ember jobban élhessen (vagy csak simán megélhessen) 15 éven keresztül. Hmm. Úgy néz ki tényleg én nem értem a lényeget.
Lehet hogy az üzleti életben marhára jártas vagy, de mint ember nem érsz semmit ha nem érted hogy egy államnak azt kell segíteni aki rászorul, és azt büntetni aki évtizedeken óta az államtól lopott pénzből veszi a 20. autóját. Jelenleg ez fordítva történik, de úgy látszik be kell iratkoznom egy "Legyen jártas az üzleti életben" kurzusra hogy megértsem ez miért is van rendben.
Jó, tényleg hagyjuk mert már a tárgytól is nagyon eltértünk. Annyit mondok, hogy ha az állam több pénzt akar akkor az így is úgy is azokat fogja érinteni, akik becsületesen élnek és adót fizetnek. Ennél lenne sokkal jobb, ha mondjuk kivennénk az egyenletből a 10 gyerekes cigányt meg megbüntetnénk a milliárdos vállalkozót (értem hogy nem mindenki aki gazdag lopott, én azokról beszélek akik igen. Nem vagyok irigy arra aki gazdag ember, mert ha becsületes vagy, akkor azt csak nagyon sok munkával lehet elérni. És aki sokat dolgozik attól én nem sajnálom a jutalmat. Én azt utálom aki lop az államtól, gazdag lesz a lopott pénzből, és azért hogy az állam az ő nemfizetését kompenzálja elvesz attól még 5ezer forintot aki keres mondjuk 90et. Nekem ettől fordul fel a gyomrom.) akkor máris sokkal jobb lenne azoknak, akik megérdemelnék hogy jó legyen nekik (dehát ez megint teljesen szubjektív ugye hogy ki érdemli meg).
Najó, béke veletek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!