Feljelenthet a szomszéd, amiért ugat a kutya?
Elérne valamit? Jogilag? Kaphatnánk érte büntetést? Nem állandó ugatás, szerintem egy-két vakkantás volt, délelőtt, este-éjjel soha. Máskor, másoktól nem volt panasz a kutyára, első alkalom.
Az egyik szomszéd fenyeget, hogy kihívja a rendőrséget, ha mégegyszer kutyaugatást hall. És ha nem vagyok itthon, ugye, nincs hogy megakadályozzam, hogy ugasson a kutya.
Amúgy tömházban lakunk, ha ez szamít.
Csak kussoljon. Menjen akkor egyedül éljen valami eldugott helyen, ott hallgathatja a síri csendet.
Éjszaka nem ugat? Ha nem, csak nappal akkor nincsen gond. Nappal meg azt csinál az ember amit akar.
Nehogy már egy kutyának megtiltani azt amit ő nem tud csak úgy megakadályozni? Úgy is lehet mondani, hogy neki ez a "beszéde".
egyébként meg nyugodtan hívja ki a rendőrséget, maximum kinevetik a háta mögött és nem csinálnak semmit.
Ja most olvasom, hogy este-éjjel nem szokott ugatni. Akkor meg nincs gond. :) Ne aggódj.
Mond meg neki, hogy kapcsolja be a zenét vagy a tv-t és hallgassa akkor azt. A kinti zaj nem zavarja? Az is épp elég zavaró szokott lenni, vagy amikor reggelenként a madarak csiripelnek. Ilyen szempontból a madarakra is ráhívhatná a rendőrséget. :)
Az elsőnek már elmentek otthonról szerintem.
Nem, nem jelenthet fel, illetve feljelenthet, de sokat nem tudnak majd tenni vele.
Tiéd a lakás, vagy bérled? Mert ha bérled, akkor esetleg a tulaj kitehet. De ha a saját lakásod, akkor jogod van benne kutyát tartani.
Van-e házirendje a háznak, ami ezt szabályozza? Erre is hivatkozhat esetleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!