Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Halálbüntetés: ellene vagy...

Halálbüntetés: ellene vagy mellette?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 30. 20:30
1 2 3 4 5 6
 51/59 Salx Narval ***** válasza:
Na annak amit én adnék nekik, nem biztos, hogy örülnének.:D Nem az a lényeg, most hogy mi van, nyilván mindenki tisztában van vele, hogy ezek a dolgok nem rajtunk mullnak, de ha már beszélgetünk én szigorítanék.Én úgy vélem, hogy az aki megöl, vagy megerőszakol valakit, az lemondott arról, hogy emberhez méltó jogok illessék meg.Természetesen ez az én egyéni véleményem.
2011. máj. 8. 04:21
 52/59 anonim ***** válasza:
83%

Felkészültem, arra az eshetőségre, hogy gyilkolászni fogok, ha valakit rajtakapok, ha illegálisan behatol a sok milliós értékü sertés telepemre . Éjjeli őr nincs, de magas szinvonalu elektronika "védi" , jelzi a behatolást, kamerák tucatja figyeli az eseményeket, pár másodperc és mobilra 6 személynek megy a jelzés, SMS. Éjjel 5 perc és a helyszínen vagyok, vagy vagyunk! Ha ott megfogok valakit, legyen ember, vagy állat, sertéseledel lesz belőle! Míg a rendszerfelügyelet nem volt kiépítve, az évek során több millióval megkárosítottak, lopással, rongálással. Éjjeliőr nem visszatartó, mert mindenki megfizethető, pláne, ha nem a sajátjára vigyáz valaki. Utoljára most husvét előtt kaptunk el egy barnabőrüt, alig a kerítés átlépése után, éjjel fél kettőkor, na ő még sokáig lábadozik, mert midkét keze csukló felett eltörve, lába csak azért ép, hogy el tudjon menni. Ha az épület belsejében fogjuk meg ,már csak diszóürülék van belőle!

Na, ezekért én sem szeretném a halálbüntetést, már ha rám szabnák ki,!!!

Ha visszaállna a közrend és magamfajta nem kényszerülne efféle lépésekre, akkor egyetértenék a halálbüntivel!

Lehet hujjogni, de mielőtt megtennétek, gondolkodjatok el a leírtakon, a törvény nem védi a magántulajdont, sőt hallgatólagosan "örül" hogy jövedelemkiegészítésre tesznek szer ily módon a tolvaj, tetves, barnabőrü, naplopók. Jah, ezidáig a rend őrei soha semmit nem találtak meg, de másfél hónap múlva, azt írták: a tettes ismeretlen, de melegen tartják az ügyet, gondolom rajt ülnek!

2011. máj. 8. 05:59
 53/59 anonim ***** válasza:

Én mellette vagyok! Nem fogom leírni a többi ilyen kérdéshez, csak ide. Azt mondják nincs elrettentő hatása, szerintem van. Ma ha valaki megöl egy embert, röhögve megy a tárgyalásra, megkapja az x évét bent kigyúrja magát, tv, stb, tehát jól él. Sokan írták, hogy mi van ha ártatlan valaki.

Példa: Ülök a tévé előtt és rám törnek, hogy én öltem meg X Pistát? Vagy egy ember betelefonál a rendőrségre hogy xy utcában a 10 házszám alatt lakik egy sorozatgyilkos. A rendőrség meg kimegy és lelövik? Ugyan már... Olyan nincs, hogy csak úgy 1 ártatlan embert letartoztatnak, akinek nincs priusza, dolgozik rendesen, és ott se volt ahol a bűntény történt.

Amúgy meg 1 ártatlan embernek szerintem mind1, hogy 20 év börtön vagy pár napon belül kivégzik. Tehát ha nincs is elrettentő hatása, de legalább megtisztulna a társadalom az ilyen emberektől. Évente csak összejön 10-20 gyilkos, aki eddig se volt hasznos, később se lesz hasznos a társadalomnak. Persze ez nem elég, változtatni kéne a börtönökön, a büntetésen, erősebb rendőrség is jó lenne, stb.

2011. júl. 30. 02:08
 54/59 anonim ***** válasza:

Az előzőhöz, és az én korábbi válaszomhoz csatolnám ezt:

A Pepperdine Egyetem két professzorának kutatása szerint az elmúlt 26 év egyesült államokbeli tapasztalatai alapján a gyilkosságok aránya a kivégzések számával ellentétes tendenciát mutat, és minden kivégzés 74-gyel csökkenti a gyilkosságok számát a rákövetkező évben.

2011. júl. 30. 10:21
 55/59 anonim ***** válasza:
55%
Ellene mert azzal hogy kivégez az állam valakit épp olyan gyilkos lesz mint maga az elitélt. Senki se dönthet mások életéről és haláláról még az állam sem csak is Isten. Az ő kezében van a döntés élet és halál fölött. Életfogytig börtön hogy soha többé ne jöjjön ki onnan az igen. De kivégzés ergo gyilkosság nem. Aztán mi van ha évekkel később erül ki hogy az illető ártatlan volt, mint mond a kedves bíroság a családnak bocs de tévedtünk. Na és az orvos aki részt vesz a kivégzésen, aki letette az esküt, hogy soha senkinek semmilyen körülmények között nem ártok? Nem én határozottan ellenzem a halál büntetést.
2012. szept. 3. 14:27
 56/59 anonim válasza:

Ellene.

Lehet, hogy valóban lenne elrettentő ereje, de ez nem garantált, emellett tényleg lehetne pár ártatlanul kivégzett ember, és aki elvégzi a piszkos munkát ugyan úgy öl, még ha más okból is.

Arról nem beszélve, hogy egy kivégzés megkímélné a börtöntöltelékeket attól, hogy hosszú éveken át eméssze őket a tudat, hogy mit követtek el. Természetesen nem a TV előtt ülve, hanem egy cellában ággyal, wc-vel, valami szekrénnyel és esetleg egy cellatárssal. Dolgozza le az eltartásához szükséges összeget, hogy azt ne az emberek adójából húzzák le, és szépen töltse le az életfogytiglant vagy az X évet, amit kapott.

Szerintem elég lenne szigorítani a törvényeket és rendesen betartatni őket. Mert ez a "lecsukjuk 5 évre, abból kettőt TV-zik, dolgozgat valamit és élvezi a teljes ellátást, majd utána szabadlábra helyezzük jó magaviseletért" sz*rt se ér. Ha a börtönök börtönök lennének, nem pedig tolvaj-szállók, talán nem tartanánk itt. De ez az én személyes véleményem.

2012. szept. 12. 20:26
 57/59 anonim ***** válasza:
Nem tök mind1 hogy ártatlanul ül börtömben élete végéig vagy ártatlanul kivégzik? Mindig van egy kis hiba
2013. júl. 8. 08:30
 58/59 Tom Benko ***** válasza:
@57: Nem. Gondold végig: egy ártatlanul bebörtönzött embernek mennyi ideje van, hogy kiderüljön ártatlansága. Sőt, utána még valamennyire kárpótolni is lehet érte. Ugyanez egy kivégzett ember esetén nem lehetséges.
2013. júl. 8. 12:59
 59/59 anonim ***** válasza:

Bándy Kata EGYÉRTELMŰ gyilkosát, ( aki tulajdonképpen 2 embert ölt meg, Kata leendő gyermekét is) simán ki lehetne végezni,pl. a társadomlomból önként jelentkező alkalmi hóhérokkal. A gyilkos válaszhat halálnemet, de különösen kegyetlen esetben ezt megvonhatják tőle.

A komcsi rendszerben végig volt halálbüntetés és egész jól elvoltunk, a baj csak az volt hogy korábban politikai okokból is végeztek ki embereket.

Lehetne pl. 1 éves próba halálbüntetéses évet tartani, mennyire csökkenek ugy a gyilkosságok, nyilvános kivégzéssel és 16 évre leszállított korhatárral.

2013. júl. 9. 12:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!