Mennyi esély van végigvinni egy feljelentést olyan ellen, akinek a családjában ügyvéd van?

Mivel tudom, hogy ez egy korrupt ország, ismerik egymást szakmán belül így oda tudnak szólni, hogy Ferikém, okosan az ítélettel, eljárással, mert az öcsémről van szó.
Ilyesmire gondolok.

"oda tudnak szólni, hogy Ferikém, okosan az ítélettel, eljárással, mert az öcsémről van szó"
Elég beteg vagy, ha ezt elhiszed. Esetleg egy kis faluban lehet ilyen, de máshol nem, a perekröl jegyzökönyv van, nem lehet "okosnak" lenni, mert nagyon ráfizet az illetö

Mert szerinted egy ügyvéd semmissé tud tenni egy feljelentést?
"Mivel tudom, hogy ez egy korrupt ország, ismerik egymást szakmán belül így oda tudnak szólni, hogy Ferikém, okosan az ítélettel, eljárással, mert az öcsémről van szó."
Ez már hazugság szint.

"Mennyi esély van végigvinni egy feljelentést olyan ellen, akinek a családjában ügyvéd van?"
Ez sokat ronthat a helyzeteden. Ha nem teljesen egyértelmű a követelés, akkor azért, mert egy órabéres ügyvéd nem fog akkora erőbedobással dolgozni az ügyeden, mint egy családtag. Másrészt a per elhúzására rengeteg lehetőség van. Ami neked iszonyú (vagy legalábbis aránytalanul nagy) költségedbe fog kerülni, míg viszont egy családtag akár szívességből is viszi az ügyet.
És nem tudom, hogy másnak mi a tapasztalata. De egyszer volt rálátásom egy polgári peres ügyre, amit nagy arányban megnyertünk. De az a pénz, amennyiért az ügyvéd vállalta az ügyet és amennyit a bíróság megítélt ügyvédi költségként kb. egy ötös szorzóval különbözött.
Nyert ügy esetén miért fizet a felperes?
Ennyi erővel egy rohadék mocsok ember simán végtelenségig szopathat bárkit élete végéig, mert az ügyvéd rokon úgyis megvédi?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!