Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Feljelenthetek egy olyan...

Feljelenthetek egy olyan pszichológust, aki kikotyogta másoknak, hogy autizmus gyanújával keresném fel, de még egy alkalmat se találkoztunk?

Figyelt kérdés

Meggondoltam magam és mégsem akartam hozzá elmenni, de az első üzenetben említettem, hogy autista tünetekkel lehet rendelkezem.

Tegnap munkatársam szóbahozza ezt a témát, hogy nem-e vagyok autista, rá egy nappal az egész munkahelyen ez a beszédtéma.

A kettő között (pszichológusnak címzett üzenet és a pletyka) 1 hét sem telt el.

Biztos vagyok benne, hogy ő pletykálta ki valakinek és láncreakció útján eljutott a munkahelyemig. Mert érdekes, hogy előtte évekig nem jött velem szembe másoktól ez a feltételezgetés (vagyis hogy autista lehetek).

A titoktartási szerződés csak a kezelések elkezdésével érvényes?

Egzakt bizonyítékom nincs csak nagyon erős spekuláció (a fentebb írtak alapján).

Ilyenkor feljelenthetem a pszichológust? Ha igen mire figyeljek/mit vegyek számításba?

ápr. 4. 15:45
 1/7 anonim ***** válasza:
32%
Persze.
ápr. 4. 15:57
 2/7 anonim ***** válasza:
85%
Láncreakció - miért, talán valami celeb vagy? A pszichológust és környezetét marhára nem érdekli, hogy valaki akart volna vele a feltételezett autizmusáról beszélgetni, de aztán lemondta az időpontot.
ápr. 4. 16:05
 3/7 anonim ***** válasza:
86%
Ha valóban elmondta valakinek akkor jogos a feljelentés, de -hacsak nincs valami még, amit a kérdésben nem írtál le- simán lehet az egész véletlen egybeesés.
ápr. 4. 16:55
 4/7 Justinianus ***** válasza:
87%
Ha találsz egy olyan bűncselekményt, amit elkövetett. Mert feljelenteni amiatt lehet.
ápr. 4. 18:41
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
Ave, Jus Tini Anus.
ápr. 5. 03:18
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Jártam évekig pszichológushoz. Egyszer elmesélte, hogy náluk is van titoktartás, így maximum annyit említhetnek, hogy van egy 16 éves lány páciensük, aki szorongásos, szédül munkahelyen, idős alkalmazottal nem jön ki (nekem voltak ilyen panaszaim, tényleg nem jöttem ki az idös alkalmazottal). De nevet SOHA nem mondhat hozzá, amikor konferencián vannak. Nem pszichológusnak alapból nem beszélhetne a gyanúdról. Inkább beszélj vele, hogy ö beszélt-e róla, vagy a munkatársaddal, hogy kitöl hallotta.
ápr. 5. 03:35
 7/7 anonim válasza:
100%
A pszichológus a munkahelyeden van? Vagy mégis hogy kotyogta volna ki nekik
ápr. 5. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!