Ha az autista/fogyatékos felnőtt gyerek dolgozik, akkor a szülője továbbra is kap GYOD-ot?
Az a helyzet nálunk, hogy Én, mint autizmus spektrumzavarral élő fiatal férfi dolgozni szeretnék, valamint már a megváltozott munkaképességű papír elintézése is folyamatban van.
Csak egy a gond...
Mégpedig az, hogy Én eddig családi pótlékot kaptam, édesanyám (aki azért nem dolgozik, mert rám felügyel otthon) pedig GYOD-ot.
Utána néztünk és megtudtuk, hogy a családi pótlékot megváltozott munkaképességű papírral is lehet kapni.
A kérdés az volna, hogy ha elmennék melózni, akkor vajon anyukámnak továbbra is fog GYOD járni?
Ha valaki tudna releváns választ adni a kérdésünkre, azt nagyon szépen megköszönnénk!
Őszintén szólva nem tudom, de ha valaki munkaképes felnőtt, akkor akár autista, akár nem, szerintem ilyesmi nem jár tovább.
Inkább örülj neki! Hiszen az a jó, ha egy felnőtt öneltartó. Neked se lenne jó, ha egész életedben (pontosabban a szüleid haláláig) eltartott lennél.
Az autizmus enyhébb esetei jól fejleszthetőek, inkább indulj el az önállóság útján.
1-es!
Valahol igazad van, köszi a választ!
Ugyanakkor az volna a baj, hogy ezek után, miután nem lesz GYOD, anyagilag rosszabbul állnánk, mint ezelőtt.
Remélem, hogy fog jönni egyértelmű válasz a kérdésünkre!
1-es vagyok. Együttérzek veled. Valószínűleg enyhe eset lehetsz, akiket régen aspergereseknek hívtak.
Nos, a hosszú távú érdeked az, hogy el tudd tartani magad egyedül is. Mivel írod, hogy fiatal vagy, szerintem 30 alatti lehetsz. Ebben a korban az emberek nagy része nem gondol arra, hogy 30-40 év múlva miből él majd meg. Aki a szüleivel él és ők tartják el, annak gondolni kell arra, hogy pár évtized és elmennek a szülők. Ha nem fog nagyobb vagyont örökölni, akkor akár hajléktalanná is válhat 50-60 éves korában, ha nem lesz semmilyen jövedelme. Ezt megelőzendő előre kell tervezni. Most ez a pénzkiesés lehet, hogy kellemetlen, de hosszabb távon amúgy se lenne tartható, csak olyan áron, hogy nem tudsz önállóan élni, ami pl. a magánéletedben is nagy hátrány lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!