Ezért lehet kártéritést kérni tölük?
Kb 1 órája voltam vásárolni az auchan-ba és elcsusztam a padlon amit nemrég moshatak fel azzal a gépel... Nem volt kitéve semmi tábla vagy ilyesmi ezért nem is nagyon vettem észre hogy csuszos lenne a padlo igy hát sajna elcsusztam rajta és bevertem a bal vállamat a bicepszem fele. Most elégé fáj de szerintem nem tört el csak ráestem de valoszinü elmegyek nemsokára orvoshoz nézze meg mert nemigen tudok eröt kifejteni vele...
Ezért lehet kérnem valamiféle kártésitést az auchantól ? Mit kell tennem ?
Engem azért érdekel, hogy mi a történet vége, uh írd majd meg kérdező!
Azért azt elhiszem, hogy az auchannak megéri azt a pár tízezer forintot, amit esetleg majd kifizet, hogy ne legyen nagyobb ügye belőle. Bagatell összeg nekik. Vagy kapsz egy nagy elő-karácsonyi ajándékkosarat :D és boldogan mész továbbra is hozzájuk vásárolni.
Azóta is kíváncsian várom a jogszabály számát, ami kimondja, hogy ha tábla nélkül mosnak fel, jogellenes. Elvileg mondjuk el tudom képzelni, hogy van ilyen, de azt már nehezebben, hogy azokra a mozgó alkalmatosságokra is vonatkozna, amik egyrészt fel is törölnek maguk után, másrészt böszme nagyok (hisz egy ember ül rajta), harmadrészt rikitó zöld vagy naranysárga színűre vannak festve, és mellesleg nem is éppen halkan osonnak. És ugye mozognak, hogy táblázod ki?
Az lehet, hogy az Auchan fizet valami pénzt a történtek miatt, mert nem hiányzik nekik a rossz sajtó, és valószínűleg az összegbe sem mennek tönkre, ráverik az ott vásárlókra és kész.
Jogilag viszont aligha illeti meg bármi is a kérdezőt, és véleményem szerint emberileg sincs igaza. Az Auchan nem felel a vásárlók testi épségéért (legalábbis egy ésszerű határon túl). Vagy ha a kérdező a saját kibomlott cipőfűzőjében esett volna el, azért is az Auchannak kellene kárpótolnia?
Sajnálom persze a történteket, biztos nagyot eshetett és fájhat is, de erről nem az Auchan tehet. Lehet lepontozni.
Mára kivettem egy napot ma reggel intéztem el ezt az ügyet.
Sikerült megegyezni az üzletvezetövel(nagyon korekt volt) 7 munkanapi béremben. Remélem ez elég lesz bár a kezem ettöl függetlenül fáj...
Kösz a válaszokat !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!