Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezért lehet kártéritést kérni...

Ezért lehet kártéritést kérni tölük?

Figyelt kérdés

Kb 1 órája voltam vásárolni az auchan-ba és elcsusztam a padlon amit nemrég moshatak fel azzal a gépel... Nem volt kitéve semmi tábla vagy ilyesmi ezért nem is nagyon vettem észre hogy csuszos lenne a padlo igy hát sajna elcsusztam rajta és bevertem a bal vállamat a bicepszem fele. Most elégé fáj de szerintem nem tört el csak ráestem de valoszinü elmegyek nemsokára orvoshoz nézze meg mert nemigen tudok eröt kifejteni vele...

Ezért lehet kérnem valamiféle kártésitést az auchantól ? Mit kell tennem ?

2010. nov. 9. 15:17
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%

Ptk. 339. §-a alapján a kártérítési felelősség megállapításához 3 dolog kell.

1. Jogellenes magatartás.

2. Kár bekövetkezése.

3. Ok-okozati kapcsolat az előző két dolog között.

Ha ezek bármelyike hiányzik, nem lehet kártérítést kérni. Szerintem más az elsőn megbukik a dolog, hisz mióta jogellenes felmosni? Még akkor is, ha nem volt kitáblázva.

2010. nov. 9. 15:30
 12/41 anonim ***** válasza:
98%

Az igazság az,hogy kérhettél volna ott helyben és azonnal.Így utólag már nem.Hiába mész vissza az "Auchanba" hogy "bocsi,de elcsúsztam,és miattatok bekékült a könyököm.." Erre nem adnak semmit,és mivel bizonyítani se fogod tudni,így nem is foglalkoznak veled.

Általában törésre van kártérítés,de ez is csak úgy,hogy ott helyben intézzed az ügyet.Vagyis: Amikor elesel nem mozdulsz,hanem rögtön orvosi segítséget kérsz és megvárod a mentőt akit az "Auchan" hív ki.Majd megvárod a jegyzőkönyvet amiben feketén-fehéren le van írva a baleset esete..Na ezekkel a dokumentumokkal tudnál kártérítést igényelni,ha van törésed,vagy 8 napon túli sérülésed..

Azért mert beütötted a válladat vagy a buksidat,azért nem jár..(ki is röhögnének)

Bocsi,hogy ezt írom,de akkor minden 3-dik ember követelhetné mert rajtam kívül vagyunk még páran akik lefejelnek valamit,vagy ráesik valami az áruházban..Inkább ne foglalkozz vele..

2010. nov. 9. 15:31
 13/41 anonim ***** válasza:
80%

ez jó!

ott a pont

14/41 anonim válasza:
66%
és ha a koripályán esel el?mert oda sincs kiírva hogy csúszós xDD akkor kártérítést kérsz...b*zdmeg szánalmas vagy xDD
 15/41 anonim ***** válasza:
18%
Márpedig nem moshatnak fel csak akkor ha nincs a környéken ember a csúszásveszély miatt, tehát nyitás előtt és zárórakor lehetne.
2010. nov. 9. 15:32
 16/41 anonim ***** válasza:
98%
15.32-es, ezt ugye te sem gondolod komolyan? És ha kiömlik valami a csarnok méretű áruházban, akkor be kell zárni, vagy nem takaríthatnak? Nem beszélve az olyan üzletekről, amik 24 órán keresztül nyitva vannak.
2010. nov. 9. 15:35
 17/41 anonim ***** válasza:
79%
Az a "gép", amiről beszél, és amivel felmosnak, nem hagy akkora tócsát maga után, elején mos, hátulján ott van az a kis gumicsík, ami feltörli a vizet. Úgyhogy nem jogos a zárás után felmosás, mert egyrészt, egy csomó hülyegyerek szétszór, szétken mindent, másrészt meg nézzen a lába elé.
2010. nov. 9. 15:36
 18/41 anonim ***** válasza:
77%
jártál már plázákban? folyamatosan ott császkálnak a felmosóikkal a lábad alatt, akármikor mégy
2010. nov. 9. 15:36
 19/41 anonim ***** válasza:
35%

"Mindenhol felmosnak, orvosi rendelőben, iskolában, üzletekben.. "

És ki is kellene rakni a táblát! Érvényes rendelet van rá, kedves válaszolók!

Ha eltört volna a karja, vagy az a válaszoló, aki két hétre kiesett a munkából, igen, kártérítést kérhetett volna.

Le lehet hurrrogni a kérdezőt, gondolom a válaszolókkal még soha nem történt olyan, hogy önhibájukon kívül káruk keletkezzen. Azért kíváncsi lennék, hogy akkor hogyan reagálnak.

Hát ez van. És igen, sokan nem tudják, mert az ilyen jellegű dolgokat nem kötik az emberek orrára, csak akkor verik a mellüket, amikor be kell szedni valamit a néptől.

Nekem elhihetitek, jogvédelemmel foglalkozom.

2010. nov. 9. 15:37
 20/41 A kérdező kommentje:

Most beszéltem az Auchan-nal elmondtam nekik hogy mitörtént azzaz az ottani üzletvezetövel telefonon.Nagyon kézségesek voltak ök is el akarnak tekinteni a jogi dolgoktol is belementek a kártéritésbe ami természetesen az orvosi jegyzökönyvhöz köttöt. De azt mondta mindenféleképpen kapok kártéritést mivel beismerték hogy valoban ök hibáztak.

Mondjuk ezt igy nem gondoltam volna hogy ilyen könyen megy majd..Le a kalapal az auchan elött.

Amugy meg azért agaszt a dolog mert pénztáros vagyok egy butikba igy szükség van a bal kezemre is...

2010. nov. 9. 15:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!