Ezért lehet kártéritést kérni tölük?
Kb 1 órája voltam vásárolni az auchan-ba és elcsusztam a padlon amit nemrég moshatak fel azzal a gépel... Nem volt kitéve semmi tábla vagy ilyesmi ezért nem is nagyon vettem észre hogy csuszos lenne a padlo igy hát sajna elcsusztam rajta és bevertem a bal vállamat a bicepszem fele. Most elégé fáj de szerintem nem tört el csak ráestem de valoszinü elmegyek nemsokára orvoshoz nézze meg mert nemigen tudok eröt kifejteni vele...
Ezért lehet kérnem valamiféle kártésitést az auchantól ? Mit kell tennem ?
15:27-esenél a pont!
A hipermarketek valóban felelnek az oda betérő vevők testi épségéért. Ha valami veszélyes helyzetet teremtenek (pl csúszós burkolat) akkor erre egyértelműen figyelmeztetni kell az arra járókat. Ha bizonyítható a gondatlanság és a baleset emiatt következik be, és mindez írásban egyértelműen dokumentált, továbbá a baleset effektív, mérhető, kimutatható kárt okozott, akkor jogos a kártérítés kérése.
De ha a t. vevő is hanyag és figyelmetlen, vagy: nem vetetett fel jegyzőkönyvet, vagy: nem is keletkezett kára (egy lila folt véraláfutás még nem az a kategória) akkor alaptalan a kártérítési igény. Ha elhagytad az épületet, akkor elvileg akárhol eleshettél.
Legalább tanúk kellenének és valós kár. Esetleg egy jó ügyvéd.
Az oltogatás módszerére voksolóknak: nem biztos, hogy hülye szánalmas pénzsóvár a kérdező, várjuk ki az orvosi eredményeket. Persze lehet, hogy eltúlozza, de a leírtak alapján lehet, hogy tényleg 8 napon túl gyógyuló sérülése van.
Te poruljartal, de biztosan lattad azt, hogy most lett felmosva, tehat vizes. Igy ovatosabb is lehettel volna.
Elhiszem, hogy fajdalmas es rossz erzes es ideges is vagy, de kepzeld el, ha valaki oda hanyt es abba fogsz elesni, vagy egy gyermek valamit kiontott, vagy valami osszetort stb.,
tehat lehet, hogy oka volt annak, hogy akkor felmostak, igy nem valoszinu, hogy a panaszod jogos.
A feljelentessel akkor es ott helyben kellett volna elni.
15:42 köszi :) Végre egy normális válasz.
Amugy elég sok tanu van de ezt mondtam is telefonon talán lehet ez volt ami épp hatot az üzletvezetöre.
Szerintem,ha nem mosnának fel,akkor a vásárlók cipője által a padlóra felhordott szennyeződésektől csúszna a talaj,lehet,hogy még jobban.
A legjobb megoldás talán az lenne,ha eleve olyan kővel raknák fel az üzleteket,ami egyáltalán nem csúszik.És nem csak az számítana,hogy flancos legyen.
Nem fogsz emitt kártérítést kapni.Legjobb megoldás,ha ezentúl óvatosan közlekedsz az üzletekben.Én is ezt teszem,pedig még egyetlen boltban sem estem el.
Utólag olvastam el a kommenteket.Tehát mégis kapsz kártérítést,ez jó,ügyesen megoldottad!
Az üzletek sokat hibáznak azzal,hogy annyira csúszósak a padlók.
Tévedsz. Kártéritést kapok mindenképpen ezt beszéltem meg az üzletvezetövel tehát ez már nem kérdéses.
Amugy szerintem az lenne a megoldás hogy kitesznek egy VIGYÁZAT CSUSZIK vagy hasonlo táblát ha épp mosnak fel...
SOHA ne legyen ennél nagyobb problémád az életedben:)
Jogszabály ide, jogszabály oda.. Szerintem kifejezetten röhejes vagy. Elcsúszol egy boltban és kivered a hisztit..
Kapsz kártérítést a semmire, pénzzel jutalmaznak, mert voltál szíves ott vásárolni náluk:)
Én is estem már el, csak én a Tescoban de nekem eszembe sem jutott, hogy elkezdjek reklamálni, meg telefonálgatni..
Biztosan nagyon készséges volt veled az Auchan üzletvezetője, de hidd el, mikor letettétek a telefont biztos megjegyezte mennyire nevetséges vagy. Ha betört volna a fejed, vagy a kezed eltörik, megértem...De ez...
Na mindegy, menj máskor is oda és próbálkozz, mert most már tudod, hogy mennyire kamatoztatható a hülyeséged.
Bocsi, nem baj, ha lepontoztok, ez volt a véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!