Könnyű testi sértés megalapozottsága esetén mennyi kártérítést kérhetek?
Karcolások, zúzódások. Nem volt hátrány, max az idő,amit rendőrségre vesztegettem,bíróságra fogok, látlelet ára..
Ezek szerint azt mondják neki, hogy ejnye-bejnye és jónapot?:(
még csak a rendőrségi részen vagyok túl:olvastam, hogy ilyenkor kártérítés jár(hat).
Ehhez nem fogadtam ügyvédet, de más ügyben már van egy.
kellene?:$
oké, nő vagyok.
tudok ütni, de mi lesz a 2éves kislányommal, aki tíz centire nézte,ahogy az apja dulakodik az anyjával?:)
Kedves Sértett!
Hasonló cipőben már én is voltam.A jogi útvesztőben nehéz lavírozni ügyvéd nélkül. Sok kérdésedre a választ megkaphatod a rendőrségen, van még nép ügyvédje, aki segíthet beadványok elkészítésében, ajánlhat ügyvédet neked, (ha rászoruló vagy... majd ezt megmondják ott, hogy ki az), aki esetleg ingyen tanácsot ad, de a bíróságokon is van 1 héten egyszer tanácsadás ingyen.Minnél előbb menj, mert a bíróságokon is szabadságra mennek. Nálunk bejött a volt férjem a lakásba, persze invitálás nélkül(magánlaksértés),aztán volt könnyű testi sértés és kiskorú veszélyeztetése(magyarul a házasság alatt gyermek verése).A nyomozás után a rendőrség az ügyészségre kűldi a papírokat, ahol eldöntik, hogy kell-e tárgyalás, de valószínű kell, mert magánlaksértést is elkövetett. Kártérítést úgy tudom csak polgári peres úton kérhetsz, de ezt neked kell beadnod (ügyvédi segítség), és úgy gondolom, hogy ez egy másik tárgyalás, de ha nagy a károd, akkor érdemes belekezdeni. Ha van látleleted, azt hiszem 30 napon belül be kell adni a testi sértés miatt a papírokat a bíróságra. Vigyázz a határidőkre és feltétlenül fogadj ügyvédet, ha másra nem is, akkor tanácsadásra. Remélem segítettem . Ildikó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!