Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Könnyű testi sértés megalapozo...

Könnyű testi sértés megalapozottsága esetén mennyi kártérítést kérhetek?

Figyelt kérdés
2011. jún. 11. 18:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ. hogy lett e maradandó hátrányod.Pl.olyan következmény, amivel együtt lehet élni, de pl. nem lehet sportolni, és te sportoltál.Rengeteg összetevője van, ezt íígy nem lehet számszerűen megmondani.
2011. jún. 12. 18:12
 2/14 A kérdező kommentje:

Karcolások, zúzódások. Nem volt hátrány, max az idő,amit rendőrségre vesztegettem,bíróságra fogok, látlelet ára..

Ezek szerint azt mondják neki, hogy ejnye-bejnye és jónapot?:(

2011. jún. 12. 19:21
 3/14 A kérdező kommentje:
jah, és a belső ajtóm használhatatlan lett a dulakodás miatt.
2011. jún. 12. 19:22
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
A büntetőeljárás alatt biztos volt védőd.Ott nyílván mondták, hogy polgári peres úton kérhetsz kártérítést, nem?A védőded nem kérdezted?
2011. jún. 12. 20:14
 5/14 A kérdező kommentje:

még csak a rendőrségi részen vagyok túl:olvastam, hogy ilyenkor kártérítés jár(hat).

Ehhez nem fogadtam ügyvédet, de más ügyben már van egy.

kellene?:$

2011. jún. 13. 11:25
 6/14 _Jessy_ ***** válasza:
74%
Vissza kellett volna ütnöd :) De komolyan. Még ha többet kapsz akkor is. Ha azt látják, hogy egy ilyen után "anyuci szoknyája mögé bujkálsz", akkor rád szállnak, és életed végéig csak szaladni fogsz valami elől. Tanuld meg megvédeni magad.
2011. jún. 15. 08:10
 7/14 A kérdező kommentje:

oké, nő vagyok.

tudok ütni, de mi lesz a 2éves kislányommal, aki tíz centire nézte,ahogy az apja dulakodik az anyjával?:)

2011. jún. 15. 12:48
 8/14 _Jessy_ ***** válasza:
Bocsánatot kérek. Jogos, erre nem gondoltam. Sajnálatos, hogy vannak ilyen férgek :(
2011. jún. 16. 09:55
 9/14 anonim válasza:

Kedves Sértett!

Hasonló cipőben már én is voltam.A jogi útvesztőben nehéz lavírozni ügyvéd nélkül. Sok kérdésedre a választ megkaphatod a rendőrségen, van még nép ügyvédje, aki segíthet beadványok elkészítésében, ajánlhat ügyvédet neked, (ha rászoruló vagy... majd ezt megmondják ott, hogy ki az), aki esetleg ingyen tanácsot ad, de a bíróságokon is van 1 héten egyszer tanácsadás ingyen.Minnél előbb menj, mert a bíróságokon is szabadságra mennek. Nálunk bejött a volt férjem a lakásba, persze invitálás nélkül(magánlaksértés),aztán volt könnyű testi sértés és kiskorú veszélyeztetése(magyarul a házasság alatt gyermek verése).A nyomozás után a rendőrség az ügyészségre kűldi a papírokat, ahol eldöntik, hogy kell-e tárgyalás, de valószínű kell, mert magánlaksértést is elkövetett. Kártérítést úgy tudom csak polgári peres úton kérhetsz, de ezt neked kell beadnod (ügyvédi segítség), és úgy gondolom, hogy ez egy másik tárgyalás, de ha nagy a károd, akkor érdemes belekezdeni. Ha van látleleted, azt hiszem 30 napon belül be kell adni a testi sértés miatt a papírokat a bíróságra. Vigyázz a határidőkre és feltétlenül fogadj ügyvédet, ha másra nem is, akkor tanácsadásra. Remélem segítettem . Ildikó

2011. jún. 17. 12:03
 10/14 anonim válasza:
400.000,- Ft-ot simán kérhetsz!
2011. jún. 18. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!