Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 2 testvér örököl 2 ingatlant...

2 testvér örököl 2 ingatlant (egyformák). Az egyikben benne lakik az egyik testvér. Kérheti, hogy azt az ingatlant kapja ő és a másikat a testvére, ha a testvére inkább úgy szeretné, hogy mindkét ingatlan 50-50%-ban legyen közös?

Figyelt kérdés

febr. 10. 15:27
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Mi ezt értjük kérdező, hogy megvan az oka, hogy te így akarod, ettől függetlenül nem kérheted ezt, ha ő nem egyezik bele.
tegnapelőtt 20:07
 22/25 anonim ***** válasza:
Hát ha 10% tulajdonjoga van/lenne, akkor simán kivasarolhatod, mint többségi tulajdonos. De mondjuk iyg nem értem, hogy a másik ingatlan hogy lenne. Ott 50-50 arányban orokolnetek?
tegnap 06:23
 23/25 A kérdező kommentje:

Nem, alapvetően úgy gondoltam, hogy amiben lakom azt kapnám meg én, a másikat meg ő és akkor nincs közös ügyünk, nem kell vele küzdenem.

Ha mindkettőben fele-fele kapunk, és amiben lakom többségi tulajdonos leszek, akkor kétszer is egyezkedni kell vele...

Mit jelent, hogy többségi tulajdonosként kivásárolhatom? Akkor is, ha nem akarja nekem eladni?

tegnap 13:27
 24/25 A kérdező kommentje:
Mintha olvastam volna ilyesmit, hogy bíróságon beadhatom a közös tulajdon megszüntetését, csak az meg pénzbe kerül... illetve akkor se tudom, hogy mi van ha nem jön el a tárgyalásokra, és hiába ítékik meg, ha nem írja alá az adásvételit...
tegnap 13:30
 25/25 anonim ***** válasza:

"Nem, alapvetően úgy gondoltam, hogy amiben lakom azt kapnám meg én, a másikat meg ő és akkor nincs közös ügyünk, nem kell vele küzdenem"

Oké. Tehát A ingatlanban élsz, azt akarod, ott van neked öröklés nélkül 80% tulajdonjogot és most a maradék 20% felét örökölnéd? A B ingatlan pedig 50-50%-ban menne neked és a testverednek? A B-ből járó 50%-őt neki adnád a 10%-ért cserebe?

tegnap 15:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!