Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 2 testvér örököl 2 ingatlant...

2 testvér örököl 2 ingatlant (egyformák). Az egyikben benne lakik az egyik testvér. Kérheti, hogy azt az ingatlant kapja ő és a másikat a testvére, ha a testvére inkább úgy szeretné, hogy mindkét ingatlan 50-50%-ban legyen közös?

Figyelt kérdés

tegnap 15:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
81%

Nem értem, miért írjàtok többen, hogy persze, kérheti.

Ha a testvére nem szeretne ilyen módon osztozkodni - és ezt írta a kérdező -, akkor senki nem fogja nekik ugy kiosztani a lakásokat, hogy a kérdező maradhasson abban, amiben most lakik, hanen nindkettőben 50-50%-uk lesz

Én legalábbis úgy értelmezem a kérdést, hogy itt a kérdező arra gondol, hogy majd a hagyatéki tárgyaláson neki osztják azt a lakást a testvére beleegyezése ellenére, de ez igy nem fog megtörtenni.

tegnap 17:02
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Közösen kérhetik, ha egyetértenek benne.

Nálunk volt ilyen, a közjegyző is jogász, pont ő javasolta, hogy egyszerűbb ha...

De nálunk minden érdekelt egyetértett, és aláírta.

Ha a tesó nem így gondolja, akkor ezt nem lehet csinálni.

tegnap 17:21
 13/15 anonim ***** válasza:
Kérheti de hiába. Ha a testvére nem akarja akkor nem tehet semmit, sem a hagyatéki tárgyalás előtt, sem után.
tegnap 17:21
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

"Nem értem, miért írjàtok többen, hogy persze, kérheti."

Mondjuk konkrétan azért, mert kerheti. Mindenki azt kér, amit akar. Ha akarja, kerheti az Eiffel tornyot is lánccal. Hogy megkapja e, az már más kérdés. De a kérdést bármikor feltehető.

tegnap 17:38
 15/15 anonim ***** válasza:
Jó, 14-es, nyilván, de szerintem a kérdező arra gondolt, kerheti-e ugy, hogy meg is kapja.
tegnap 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!