Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kiviheti az anyja a gyereket...

Kiviheti az anyja a gyereket külföldre az apa beleegyezése nélkül?

Figyelt kérdés

Az anya harmadik ország állampolgára. A gyerek kint született, de kettős állampolgár.

Hivatalosan Magyarországon élnek de az anya haza akar költözni a saját országába gyerekestől. Megteheti ezt az apa engedélye nélkül?

dec. 29. 18:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Kérdezö: keress fel egy ügyvédet, mert a DK nevü válaszoló csak hülyeségeket ír. Egy ügyvéd ismeri a jogszabályokat, nem csak találgat meg mesél.
dec. 30. 14:54
 12/15 A kérdező kommentje:

A letelepedes az szerintem nem ugyan az mint bevandorlas, tehat letelepedni ott is tudsz ahol mar korabban laktal.

Ha az apa szol a hatosagoknak mielott felszallnanak a repulore akkor a repteren visszaforditjak oket?

dec. 30. 17:53
 13/15 anonim ***** válasza:
Mondtam már, kérdezz meg egy ügyvédet, mert nagyon könnyen elöfordulhat! Meg az sem mindegy, hová akarsz menni a gyerekkel.
dec. 30. 18:03
 14/15 DK-s ***** válasza:

#12-nek (kérdezőnek):

Te magad válaszoltad meg a saját kérdésed, mert remélem hogy nem hiszed, hogy megakadályoznák a felszállásban.

Nincs joga elhagyni az országot, a szülői felügyelete alatt álló gyerekkel? Minden joga meg van hozzá.

Remélem észrevetted már, hogy az én érvelésem következetes.

dec. 30. 21:17
 15/15 DK-s ***** válasza:

És amiről egyébként beszélünk, tehát hogy nincs joga letelepedési céllal más országba vinni a gyereket, mindössze polgári per tárgyát képezheti.

A családi jogállás megváltoztatása itt semmiképp sem játszik, mivel joga van a gyerek felügyeleti jogára, tehát a jogálláson nem változtat. Téged sem tilt el.

dec. 30. 21:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!