Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kivártok az ügyfélkapu+...

Kivártok az ügyfélkapu+ beállításával?

Figyelt kérdés
Elvileg 1 évig lesz, majd az is megy a levesbe.
tegnapelőtt 08:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
29%
Beállítottam, így 2025 végéig ráérek bemenni a DÁP miatt a kormányablakba
tegnapelőtt 09:08
 2/14 A kérdező kommentje:
Hogy tudtad beállítani? Próbáltam, de nem sikerült.
tegnapelőtt 09:09
 3/14 anonim ***** válasza:
85%
Még én sem csináltam meg. Van, akinek pár perc alatt sikerült, van, aki órákig próbálkozott vele. Én egyből a DÁP-ot akartam, de e-személyi nélkül nem megy online. Még van 10 napom....
tegnapelőtt 09:20
 4/14 anonim ***** válasza:
86%

1# vagyok, én is a DÁP -ot akartam, van is eSzemélyim, csak 2021 előtti, így nem úszom meg azt, hogy be kelljen menni:')

Több módon is meg lehet csinálni az ügyfélkapu+-t, a legegyszerűbb, ha van egy gép/laptop és telefon, vagy esetleg két telefon.

Nektek van mindkettő, vagy az egy telefonos módszert szeretnétek?

tegnapelőtt 09:26
 5/14 A kérdező kommentje:
Jaaa, akkor lehet ezért nem sikerül. Laptop is kell hozzá? En telón szrakodom vele.
tegnapelőtt 09:34
 6/14 anonim ***** válasza:
81%
Kivárom.
tegnapelőtt 09:40
 7/14 anonim ***** válasza:
81%

Nem muszáj hozzá laptop, de egyszerűbb,ha két képernyőd van:D

De ha csak simán egy telefonon akarod végrehajtani a regisztrációt, akkor:

1. Én a Microsoft Authenticator programot használtam hozzá, mert van Microsoft fiókom. Szóval első lépésként, ha neked is megfelel ez, akkor csinálj egy Microsoft fiókot.

2. Töltsd le a Microsoft Authenticator programot, és lépj be a létrehozott fiókkal.

3. Lépj be az ügyfélkapudba, ott válaszd ki az ügyfélkapu+ igénylését, majd mikor kiadja, hogy scanneld be a QR kódot, akkor ott elvileg alatta lesz olyan, hogy " nem tudom beolvasni a kódot". Kattints arra. Ki fog adni egy hosszú, talán szám+betű sort.

4. Másold ki ezt a betűsort, lépj vissza a Microsoft Authenticator programba, a jobb alsó sarokban van egy kék kör, kattints rá, majd válaszd az "enter code manually", fióknévnek írd be pl, hogy ügyfélkapu, alulra meg a kimásolt kódot. És elvileg létrehoz neked egy fiókot, ahol 30 másodpercig mutat egy kódot.

5. Menj vissza az ügyfélkapuba, és írd be a jelszót, meg a Microsoft Authenticatorban lévő kódot ( arra figyelj, hogy egy kód csak 30 másodpercig jó, utána másikat kapsz, tehát addig fejezd be a regisztrációt), és kattints a tovább gombra. Ha sikerült, akkor kiírja, hogy kaptál egy törlőkódot, amit ments el magadnak, pipáld ki, hogy sikerült, majd kattints a lap alján a befejez gombra, különben kezdheted elölről...

Ezzel a módszerrel az a baj, hogyha automatikusan frissül a böngésződ lapja, amint kilépsz vagy leteszed, megváltozik a QR kód, ezzel együtt az a szám/betűsor is, amit majd ki kell másolni, így nem tudsz létrehozni jó fiókot. Ezért egyszerűbb, ha van hozzá másik gép/telefon, mert akkor csak belépsz a Microsoft Authenticator programba, a jobb alsó kék körre kattintasz, beolvasod a QR kódot, és létrehoz magától egy fiókot, amiben megjelenik ugye a kód és azt mindenféle kilépés nélkül be tudod írni gépen/másik telefonon az azonosítóhoz.

tegnapelőtt 09:52
 8/14 anonim ***** válasza:
89%

Én már az elején kijelentettem, a DÁP-ot nem fogom letölteni, amihez tartom is magam, ameddig csak lehet.

Az Ügyfélkapu+ -os történettel is kivárok még egy kicsit, mert az én ismerőseim, rokonaim is a két végletbe estek: vagy megvolt seperc alatt, vagy órákon át tartó bénázás volt (állításuk szerint). Olyan rokonom is van, aki bement Kormányablakba, és ott mondták neki december elején, hogy még inkább várjon a váltással, mert sokaknak valami félremegy benne.

tegnapelőtt 09:54
 9/14 anonim ***** válasza:
68%

Jesszus, én még nem foglalkoztam az üggyel, és màr január van... De akkor ugye nem késtem el?!!

Utálok applikációkat letöltögetni, úgyhogy ha nem muszáj, nem akarok még dápot. A +-al is el lehet majd lenni?!

Gondolom azt kell nekem még csinálni, de akkor most mi van, mégse kell sietnem vele?????

tegnapelőtt 10:04
 10/14 anonim ***** válasza:
Az ügyfélkapu+ kell megcsinálni január 15-ig, és az jo2025 végéig. 2026-tól csak a DÁP lesz jó.
tegnapelőtt 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!