Kivártok az ügyfélkapu+ beállításával?
1# vagyok, én is a DÁP -ot akartam, van is eSzemélyim, csak 2021 előtti, így nem úszom meg azt, hogy be kelljen menni:')
Több módon is meg lehet csinálni az ügyfélkapu+-t, a legegyszerűbb, ha van egy gép/laptop és telefon, vagy esetleg két telefon.
Nektek van mindkettő, vagy az egy telefonos módszert szeretnétek?
Nem muszáj hozzá laptop, de egyszerűbb,ha két képernyőd van:D
De ha csak simán egy telefonon akarod végrehajtani a regisztrációt, akkor:
1. Én a Microsoft Authenticator programot használtam hozzá, mert van Microsoft fiókom. Szóval első lépésként, ha neked is megfelel ez, akkor csinálj egy Microsoft fiókot.
2. Töltsd le a Microsoft Authenticator programot, és lépj be a létrehozott fiókkal.
3. Lépj be az ügyfélkapudba, ott válaszd ki az ügyfélkapu+ igénylését, majd mikor kiadja, hogy scanneld be a QR kódot, akkor ott elvileg alatta lesz olyan, hogy " nem tudom beolvasni a kódot". Kattints arra. Ki fog adni egy hosszú, talán szám+betű sort.
4. Másold ki ezt a betűsort, lépj vissza a Microsoft Authenticator programba, a jobb alsó sarokban van egy kék kör, kattints rá, majd válaszd az "enter code manually", fióknévnek írd be pl, hogy ügyfélkapu, alulra meg a kimásolt kódot. És elvileg létrehoz neked egy fiókot, ahol 30 másodpercig mutat egy kódot.
5. Menj vissza az ügyfélkapuba, és írd be a jelszót, meg a Microsoft Authenticatorban lévő kódot ( arra figyelj, hogy egy kód csak 30 másodpercig jó, utána másikat kapsz, tehát addig fejezd be a regisztrációt), és kattints a tovább gombra. Ha sikerült, akkor kiírja, hogy kaptál egy törlőkódot, amit ments el magadnak, pipáld ki, hogy sikerült, majd kattints a lap alján a befejez gombra, különben kezdheted elölről...
Ezzel a módszerrel az a baj, hogyha automatikusan frissül a böngésződ lapja, amint kilépsz vagy leteszed, megváltozik a QR kód, ezzel együtt az a szám/betűsor is, amit majd ki kell másolni, így nem tudsz létrehozni jó fiókot. Ezért egyszerűbb, ha van hozzá másik gép/telefon, mert akkor csak belépsz a Microsoft Authenticator programba, a jobb alsó kék körre kattintasz, beolvasod a QR kódot, és létrehoz magától egy fiókot, amiben megjelenik ugye a kód és azt mindenféle kilépés nélkül be tudod írni gépen/másik telefonon az azonosítóhoz.
Én már az elején kijelentettem, a DÁP-ot nem fogom letölteni, amihez tartom is magam, ameddig csak lehet.
Az Ügyfélkapu+ -os történettel is kivárok még egy kicsit, mert az én ismerőseim, rokonaim is a két végletbe estek: vagy megvolt seperc alatt, vagy órákon át tartó bénázás volt (állításuk szerint). Olyan rokonom is van, aki bement Kormányablakba, és ott mondták neki december elején, hogy még inkább várjon a váltással, mert sokaknak valami félremegy benne.
Jesszus, én még nem foglalkoztam az üggyel, és màr január van... De akkor ugye nem késtem el?!!
Utálok applikációkat letöltögetni, úgyhogy ha nem muszáj, nem akarok még dápot. A +-al is el lehet majd lenni?!
Gondolom azt kell nekem még csinálni, de akkor most mi van, mégse kell sietnem vele?????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!