Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van akadálya annak hogy már...

Van akadálya annak hogy már most szabadságot kössek le július közepe-végére? ezt az Mt nem szabályozza nincs sehol leírva hogy ilyet nem lehet, a cégnél mégis visszadobták

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 18:57
 1/4 A kérdező kommentje:
azt mondják nem látják még a nyarat hát én viszont látom a nyarat és ezért is vettem volna ki sabit épp akkorra. nem baj marad a TP.
tegnapelőtt 18:58
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Mi a feladatod? Tud más helyetted dolgozni?
tegnapelőtt 19:01
 3/4 A kérdező kommentje:

Hát már bocs de amikor más szabira megy se kérdezi meg hogy ki fog helyette dolgozni.... ha akkor mehetnénk szabira amikor van más helyettünk sose menne senki....

a 7 nap szabadság igény szerinti időben nekem JÁR benne van az Mtben és nem szempont ki dolgozik helyettem. aki akar.

A szabadság kiadásának szabályai

Dr. Markó-Lévai Szófia ügyvéd

[link] › a-szabadsag-kiadasanak-szaba...

Évente 7 munkanap szabadságot köteles a munkáltató a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban – legfeljebb két részletben - kiadni,...

tegnapelőtt 19:05
 4/4 anonim ***** válasza:

De miért nem tudod azt július elején kivenni? Bőven ráér még, minek ezzel most foglalkozni? 15 nappal előre kell szólnod a munkáltatódnak hogy elmész szabadságra, felesleges ezzel a munkáltatót fél évvel ezelőtt traktálni amikor még semmilyen beosztása vagy konkrét terve nincs arra az időszakra.

Én a helyedebn egyszerűen rájuk hagynám, aztán júniusban újra szólnék amikor aktuális, hogy jövő hónapban ekkor és ekkor szabadságra megyek.

tegnapelőtt 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!