Van akadálya annak hogy már most szabadságot kössek le július közepe-végére? ezt az Mt nem szabályozza nincs sehol leírva hogy ilyet nem lehet, a cégnél mégis visszadobták
Hát már bocs de amikor más szabira megy se kérdezi meg hogy ki fog helyette dolgozni.... ha akkor mehetnénk szabira amikor van más helyettünk sose menne senki....
a 7 nap szabadság igény szerinti időben nekem JÁR benne van az Mtben és nem szempont ki dolgozik helyettem. aki akar.
A szabadság kiadásának szabályai
Dr. Markó-Lévai Szófia ügyvéd
[link] › a-szabadsag-kiadasanak-szaba...
Évente 7 munkanap szabadságot köteles a munkáltató a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban – legfeljebb két részletben - kiadni,...
De miért nem tudod azt július elején kivenni? Bőven ráér még, minek ezzel most foglalkozni? 15 nappal előre kell szólnod a munkáltatódnak hogy elmész szabadságra, felesleges ezzel a munkáltatót fél évvel ezelőtt traktálni amikor még semmilyen beosztása vagy konkrét terve nincs arra az időszakra.
Én a helyedebn egyszerűen rájuk hagynám, aztán júniusban újra szólnék amikor aktuális, hogy jövő hónapban ekkor és ekkor szabadságra megyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!