Fellebbezésbe belefér a július 4 hétfő?
Egy végzést kaptam a bíróságtól, ezen a héten hétfőn, június 27-én délben vettem át a postástól. A bíróság viszont június 21-én írta és 22-én tette fel postára amit ugye 27-én hétfőn kaptam meg. Azt írták, hogy a kézbesítést követő 8 napon belül fellebbezésnek van helye.
Ez azt jelenti, hogy jövőhét kedden van a legutolsó esélyem feladni postán a fellebbezést, vagy jobb ha holnap megcsinálom? Onnan, attól a kézbesítéstől számítják a 8 napot mikor én átvattem, vagy mikor ők elküldték? Bocsánat, hogy nem vagyok képben, de sosem volt még bírósággal dolgom.
27-én vetted át, másnaptól kezdődik a határidő. Tehát: 28, 29, 30, 1, 2, 3, 4, 5 - így jár le a 8 nap.
Mivel nem munkaszüneti nap és nem hétvége, ezért nem hosszabbodik meg. Az ítélkezési szünetbe sem csúszik még bele, így ettől sem hosszabbodik meg.
Tehát július 5-én éjfélig legkésőbb postára kell adnod ahhoz, hogy határidőben legyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!