Ha egy férfi nem akar apa lenni, le tudja magát védeni pl. közjegyzőnêl ugyvédnél tett nyilatkozattal?
Arra az esetre gondolok, ha az akkori párja épp terhes lesz. Mert a nő ugye eldöntheti, hogy elveteti-e vagy sem. Viszont a férfi nem.
Most az anyagi részét nezve: lehet a férfi nem szeretne úgy gyerektartást fizetni, hogy még a gyereket sem akarta.
Mert a nő, ugye, ha vállalja, benne van a pakliban, hogy a férfi lelép és megoldja, h ne tudják vonni (akár külföld). Ilyenkor a nő maga fizeti a gyerek költségeit, mert ő döntött úgy, hogy megszüli. Persze dönthet az elvetetés mellett és akkor nincs költség. Viszont egy férfi ebből a felelősségből és döntésből ki van zárva. Vagy van esetleg erre valami jogi védelem?
(Pl. Mint házasság előtt a házassági szerződés.)
Csak elgondolkodtam, hogyha egy nő nagyon meg akarná tartani a besikerult gyereket, de a férfi nem, akkor a nő elengedhetné a férfit és maga állná a költségeket. Mert szerintem ez valahol így jogos, hogy az fizessen a gyerek után, aki akarta. Vagy egyedül, vagy mindketten. De nem tarom jó dolognak, hogy valakit erőszakkal apává tesznek es még fizettetnek is vele.
És nem az elvetetésen van a hangsúly, mert egy nőre sem erőltetném rá az elvetetést vagy megtartást. Most egyszerűen csak költség szempontból nézve. És szerintem sok férfit az sem zavarna, ha a nő meg tartja a gyerekét, ha nem kéne fizetnie utána. És kevesebb feszültség lenne szerintem.
A gyerektartás nem a nőnek jár, hanem a gyereknek.
Viszont a nő igényli. Ha akarja. De ha lemond róla, akkor nem kell fizetnie az apának. (Feltéve, hogy a gyereket az anya megfelelően el tudja látni saját pénzből. Ha nem, akkor a bíróság az ő kérése ellenére is megítélhet tartásdíjat.)
A leírtak alapján a nő aláírhat olyan dokumentumot, hogy nem kér tartásdíjat. Viszont jogi eszközökkel kényszeríteni nem lehet rá, hogy lemondjon róla.
13:53: Vallásos nő nem valószínű, hogy teherbe esik, mert azok házasságban szülnek, ami egyértelműsíti, hogy a felek vállalják az utódokat.
Vallásos férfi sem valószínű, hogy összejön szexre random nőcskékkel.
A vallások elhagyása miatt tartunk itt, hogy annyiféle szabályozás kell, h a házasságon kívül meg házasság nélküli születéseket valahogy elrendezzük.
De ennyi erővel a férfi is nevelhetné a gyereket és fizessen a nő. Több ilyen példa kellene ebből is. Legyen egyenlő mindkét irányba a dolog.
18 Rohadtul álszent amit most mondasz, mikor az egész témádban azon hisztizel, hogy a férfi hadd mondhasson már le a gyerekről. És ezt úgy írom hogy az én szüleim elváltak és apámmal mentem.
Nem a középkorban vagyunk, simán lehet vallásos valaki, attól még nem fogad szüzességet házasságig. A modern világban nem is nagyon működne, ha a nő azt mondaná, hogy amíg el nem veszik, nincs szex. És nem a nők miatt. Tehát ismét képmutatás a nőkön számonkérni a vallásosságot.
Nem álszent, amit írok.
Több verzió is megfordult a fejemben:
- a férfi lemond a gyerekről és a nő nem követelheti tőle semmilyen költség térítését
- vagy, ha mint írtatok a férfi felelőssége az egész, akkor maradhat nála a gyerek (a gyereket lehet szeretné, csak a nőt nem akarja). Ebben az esetben a nő ugyanúgy felelős, mert széttette a palinak a lábát, fizetheti ő is a gyerekkel járó költségeket
A vallásosságban pedig épp az a lényeg, hogy be kell tartani minden szabályt, nem csak, ami jólesik.
Működhetne simán, h amíg el nem veszik nincs szex. A világon elég sok ténylegesen vallásos helyeken ez így megy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!