Ha egy férfi nem akar apa lenni, le tudja magát védeni pl. közjegyzőnêl ugyvédnél tett nyilatkozattal?
Arra az esetre gondolok, ha az akkori párja épp terhes lesz. Mert a nő ugye eldöntheti, hogy elveteti-e vagy sem. Viszont a férfi nem.
Most az anyagi részét nezve: lehet a férfi nem szeretne úgy gyerektartást fizetni, hogy még a gyereket sem akarta.
Mert a nő, ugye, ha vállalja, benne van a pakliban, hogy a férfi lelép és megoldja, h ne tudják vonni (akár külföld). Ilyenkor a nő maga fizeti a gyerek költségeit, mert ő döntött úgy, hogy megszüli. Persze dönthet az elvetetés mellett és akkor nincs költség. Viszont egy férfi ebből a felelősségből és döntésből ki van zárva. Vagy van esetleg erre valami jogi védelem?
(Pl. Mint házasság előtt a házassági szerződés.)
Csak elgondolkodtam, hogyha egy nő nagyon meg akarná tartani a besikerult gyereket, de a férfi nem, akkor a nő elengedhetné a férfit és maga állná a költségeket. Mert szerintem ez valahol így jogos, hogy az fizessen a gyerek után, aki akarta. Vagy egyedül, vagy mindketten. De nem tarom jó dolognak, hogy valakit erőszakkal apává tesznek es még fizettetnek is vele.
És nem az elvetetésen van a hangsúly, mert egy nőre sem erőltetném rá az elvetetést vagy megtartást. Most egyszerűen csak költség szempontból nézve. És szerintem sok férfit az sem zavarna, ha a nő meg tartja a gyerekét, ha nem kéne fizetnie utána. És kevesebb feszültség lenne szerintem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!